Klik op de foto voor meer foto's.

 

We kijken terug op een erg geslaagde opening van het nieuwe Sportpark de Mors: feestelijk, sportief en gezellig, precies zoals bedoeld! De dag vloog voorbij, maar gelukkig hebben we de foto's nog! En niet zomaar foto's: er zijn zelfs dronebeelden gemaakt! Boris, bedankt voor de geweldige beelden! 

 

De dag begon al feestelijk met een openingsdans door zo'n 150 basisschoolleerlingen op het hoofdveld van SV Delden onder leiding van Let's Move. Na deze warming-up werden de kinderen verdeeld onder groepjes waarmee ze (soms letterlijk) aan de hand van jeugdleden DHV, Devoc, Zwart-Wit en SV Delden kennis konden maken met alle sporten en activiteiten die het Sportpark de bieden heeft.
 
 
De officiĆ«le opening van het Sportpark volgde tussen de middag. Na een woordje door Huub Oonk namens SBR en wethouder Harry Scholten, waarin de samenwerking tussen de verenigingen werd geroemd, kon de openingshandeling worden verricht. Heel toepasselijk voor een sportpark werden de onder het balkon verzamelde kinderen bedolven onder honderden kleurrijke ballen. 
 
 
's Middags was het de beurt aan de oudere jeugd van de verschillende verenigingen om zich sportief te presenteren. Op het hoofdveld van SV Delden werd voor de oudere jeugd van SV Delden en SVO Twickel een mixtoernooi gehouden: de eerste 'jeugd zomer Morsbokaal'. De ca. 100 deelnemers werden naar leeftijdscategorie ingedeeld in twee poules met gelijkwaardige teams. In beide poules was er voor het winnende team een slagroomtaart. 
 
 
Ondertussen was er veel belangstelling voor het bezichtigen van het prachtige nieuwe complex. De reacties op het uiteindelijke resultaat waren erg positief, ook de nieuwe verenigingsruimte / bestuurskamer kon op veel belangstelling en goedkeuring rekenen.
 
 
Onder het genot van een hapje en een drankje werd er na- en bijgepraat en zo bleef het nog lang gezellig op Sportpark de Mors. 
 
Klik hier voor een artikel over de opening in TC Tubantia van 30-8-2021