Klik op de foto voor meer foto's

 

Afgelopen zondagmiddag 22 augustus is JO17-1 naar Outdoor Het Schwarzwald in Hellendoorn geweest. In plaats van een afsluitend teamuitje van vorig seizoen dus eigenlijk een teambuildings sessie voor het nieuwe seizoen, zullen we maar zeggen. En om maar met de deur in huis te vallen: de sessie is 100% geslaagd, we gaan hoge ogen gooien in de competitie, dat kan niet anders!

 

We werden keurig ontvangen en kregen uitleg over het programma: quad racen over een zandbaan en daarna kano varen. De eerste 1,5 uur konden de mannen vol aan de bak op de quads. Er waren maximaal 4 quads tegelijk in de baan, wat voor sommige snelheidsduivels wel handig was.

In de eerste groep zaten enkele heren die niet bepaald angstig waren aangelegd. Zij stoven weg, maar goed dat het een gesloten circuit was, we hadden ze anders weer uit Ommen kunnen ophalen.

Met elkaar waren wisselmomenten afgesproken, zodat iedereen aan bod kwam. Het was grappig om te zien dat sommigen het heel snel onder de knie hadden en anderen op één of andere manier ruzie met de quad, de baan of met beide hadden.

Met die quads moet je trouwens niet te hoog springen, een enthousiaste teambegeleider had na een sprong(etje) een gebroken vooras, ai ai shit happens.

Overigens een super zandbaan, met veel hoge bochten, chicanes en springbulten. Het eerste uur was het inderdaad een ZANDbaan, maar een goede regenbui veranderde dat …. en hoe! Vanaf toen was het racen een ware “modderbad sensatie”. Crossen door de modder en water, de prut vloog je om de oren en veel jongens waren onherkenbaar. Twee fanatiekelingen kregen het met de baanopzichter voor elkaar dat ze in een buggy door een crossbaan mochten. Jop en Jort L. hadden al een voorbehandeling gehad, maar na de buggycross ……. als twee varkens in de drek!! Over Jop gesproken, dit is écht zijn passie. Want na de buggyrace nog even snel een quadrace zien te winnen van de trainer, dus hup achter Gerrit aan. En oké Jop, aan de voetbalskills van je trainer kun je niet tippen, maar op dit onderdeel pak je hem ;)

 

Na een drankje tussendoor werd het tijd om het water op te gaan met de kano’s. Er is weinig gekanood en veel gezwommen, dat kwam goed uit na de modderraces. De bootjes lagen meer op de kop dan dat ze vaarden. Wel is de begeleiding “teleurgesteld” in z’n jongens, want zij hadden zich een rustig kanotochtje door de Hellendoornse natuur voorgesteld. Maar nee, we waren nog geen 50 meter onderweg of Gerrit, Wim t.K. en Arjan lagen in de Regge. Slaan met de peddel en andere bedreigingen, het mocht niet baten.

Het badderen duurde een uur en na opruimen en aantrekken van droge kleding richting terras. Als afsluiting is hier wat gegeten en gedronken, waarbij tevens afscheid is genomen van Jort S. die gaat voetballen bij de buren van R.Z.

 

Aan het team te merken een super uitje, waarbij de weergoden ons goed gezind waren. En zoals eerder gezegd: deze teambuilding belooft heel wat voor de komende competitie.

 

Een aanrader zijn de foto’s: de beelden zeggen alles!