Klik op de foto voor meer foto's.

 

Al een paar weken werd er door de jeugd van SV Delden en SVO Twickel toegeleefd naar afgelopen zaterdag. Tijdens trainingen en vrije momenten werd er geoefend op het nemen van een penalty. De organisatie van de eerste penaltybokaal had gezorgd voor de juiste voorwaarden voor een spannende strijd; wie wordt de Penaltykoning 2021 van SV Delden?

 

De keepers Twan, Bent en Jasper namen hun taak zeer serieus en hielden veel deelnemers van scoren af. De scheidsrechters Arjan en Freddy zorgden er voor dat de penalty volgens de regels genomen werden.

Zo’n vijfenzeventig kinderen tussen JO10 en JO17 hadden zich aangemeld. Op volgorde mocht iedereen drie penalty’s nemen. Voor de eerste twee ronden werden de penalty’s tegelijk op twee doelen genomen.

De laatste spannende ronde vond plaats op het doel aan de kant van de camping. Hierna werden de resultaten opgeteld. Bij de O10-O11 en O12 was de winnaar bekend, bij de andere drie leeftijdsgroepen moest er nog een beslissing vallen onder het principe 'wie mist is af'.

Uiteindelijk waren de winnaars per groep:

- O10-O11: Michiel Brandt

- O12: Hugo Brinkcate

- JO13-MO13: Thijmen Breukers

- MO15: Alicia ten Boske

- JO15-JO17: Jesper ter Keurs.

 

Deze vijf winnaars speelden de grote finale. Uiteindelijk ging de felbegeerde wisselbokaal naar de jongste van het stel: Michiel Brandt. Er was ook een speciale prijs beschikbaar gesteld voor de mooiste penalty. Bij de meiden ging deze prijs naar Sanne Bekhuis en bij de jongens naar Lars Hemersma.

De wisselbokaal laat al zien dat het nieuwe evenement een groot succes was en zeker volgend jaar opnieuw op het programma staat.