Klik op de foto voor meer foto's.

Na het succes van vorig jaar was de locatie dit jaar wederom de achterzaal van Harlekijn-Smitties in Delden. Deze zaal beschikt naast prima barfaciliteiten ook over 6 vaste dartstellingen. Door het bijzetten van 2 losse stellingen kunnen 40 personen meedoen. De ideale locatie dus, die door Jaap Smit bij wijze van sponsoring beschikbaar werd gesteld. Hiervoor werd hij bij aanvang van het toernooi natuurlijk terecht bedankt.

Dit jaar heeft de organisatie huisfotografe Marjorie Steentjes bereid gevonden foto’s te maken van het evenement, waarvoor natuurlijk dank.

Er deden maar liefst 10 dames mee dit jaar, op een totaal van 35 deelnemers. De dames mochten enkel uitgooien, waardoor voor de mannen de druk groter werd om de dubbels te raken. Dat dit een moeilijke taak was bleek wel uit het feit dat in de achtste finale nog zes dames van de partij waren.

Master caller Ed Stokkentreef zorgde voor het commentaar tijdens alle wedstrijden en voor communiceren van het programma van de verschillende rondes.

Ter opluistering van het jubileum vond er ook nog een verloting van drie prijzen plaats, verdeeld over de avond. De gelukkigen wonnen respectievelijk een kannetje bier, een fles Dark Mark en een fles wijn.

In de halve finales moest de enige overgebleven dame, Leonie Groothuis, het opnemen tegen Kevin Otten. Bij het andere bord stond de klapper tussen Michiel Borgeling en André Pots op het spel. Kevin en André gooide de pijltjes met de meeste precisie en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Hier was het André die de langste adem had en trok de wedstrijd met 3-1 naar zich toe.

De hoogste check-out tijdens de poule fase werd gegooid door André Pots. Hij wist 155 uit te gooien, een knappe prestatie. Later in het toernooi werd dit echter nog overtroffen door Michiel Borgeling. Hij wist de hoogst mogelijk check-out van 170 te realiseren!

Tijdens de prijsuitreiking mochten de vier beste darters een beker en enveloppe in ontvangst nemen. Voor Leonie Groothuis betekende dit zelfs twee prijzen, één voor beste dame én één voor de gedeelde derde prijs.

Na de prijsuitreiking bleef het nog een tijd lang gezellig en de organisatie kan dan ook terug kijken op een geslaagd toernooi. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie avond!