Klik op de foto voor meer foto's. Fotograaf: Piet Brummer

 

Op vrijdagmiddag 17 januari werd symbolisch de eerste paal geslagen van ons nieuwe sportcomplex De Mors door wethouder Pieter van Zwanenburg. De eerste paal bleek in de praktijk de laatste van 231 funderingspalen te zijn, wat dan weer symbolisch is voor de voortvarendheid van de start van de bouw.

 

In de overvolle tijdelijke kantine sprak Huub Oonk als voorzitter van SBR de aanwezigen als eerste toe en blikte daarin kort terug op 7 jaar voorbereiding en roemde de samenwerking tussen de betrokken partijen. Een goede samenwerking die nog eens werd bevestigd door het feit dat vrijwilligers van de vier sportverenigingen samen de catering van de middag verzorgden. Daarna nam wethouder Harry Scholten het woord met niets dan complementen voor alle betrokkenen; van de lange adem in het voortraject tot het ludieke bedankje aan de raad afgelopen dinsdag. Zelfs de tijdelijke voorzieningen konden op een compliment rekenen.

 

Nadat de beschermende kleding inclusief helmen waren voorzien verplaatste het gezelschap zich naar het bouwterrein, waar wethouder Pieter van Zwanenburg plaats mocht nemen in de boorkraan om figuurlijk de eerste paal te slaan maar dus feitelijk de laatste funderingspaal te boren. Daarmee is een goede fundering van het nieuwe complex gelegd. Als de rest van de bouw ook zo voortvarend verloopt is de verwachting dat de sporthal tegen het eind van dit jaar gereed is. Als dan ook het buitenwerk en de overige werkzaamheden klaar zijn kunnen we, als alles meezit,  in het voorjaar van 2021 het complex daadwerkelijk in gebruik nemen.