Klik op de foto voor meer foto's.

In het weekend van 7 en 8 juli was het weer tijd voor het jaarlijkse SV Delden voetbalkamp voor de jeugd. Op vrijdagavond om 18:30 verzamelden alle jeugdspelers van de welpen tot en met de D-teams zich op het sportpark de Mors. Met een lint aan auto’s werd koers gezet richting kampeergelegenheid “de Meene” te Buurse. Nadat iedereen een plekje had gevonden kon het avondprogramma worden gestart.

 

De groep werd verdeeld in twee leeftijdsgroepen en die speelden in de bossen het spel levend Stratego. Later op de avond konden de kinderen hun eigen broodje boven het kampvuur goudbruin bakken. Het viel wel op dat enkele kinderen kleurenblind leken te zijn aangezien ze geen verschil zagen tussen goudbruin en zwart verbrand.

Nadat jongere kinderen het bed hadden opgezocht werden de ouderen nog even getoetst over hun voetbalkennis d.m.v. het spel “petje op petje af”. Nu kon voor iedereen de nachtrust beginnen. Voor sommige kinderen bleek dit toch heel moeilijk en deze moesten dan ook maar even worden afgezonderd bij de leiding.

 

Zaterdagmorgen scheen het zonnetje alweer lekker vroeg aan de hemel. Na het ontbijt kwamen er nog een aantal jonge SV Delden spelertjes extra op bezoek. Deze kinderen konden op deze wijze mooi even kennis maken met het jeugdkamp. Iedereen werd verdeeld in verschillende teams voor het zeskampspel wat deze ochtend werd gespeeld.

Diverse spellen zoals het bekende gatenbord, waterballon-volleybal, touwtrekken, estafette en natuurlijk voetbalwedstrijden werden door de kinderen gespeeld. Aan het einde van dit ochtendprogramma werd Andre Spikkert nog even verfrissend getrakteerd op de overgebleven waterballonnen. De broodjes knakworst en het fruithapje stonden reeds klaar en vonden in een snel tempo hun weg naar de gulzige monden.

’s Middags gingen we met z’n allen naar het gemoedelijke zwembad van Alstätte. Of de organisatie het had geregeld of dat het toeval was, maar het zwembad had een mooie opblaasbare stormbaan in het bad gemaakt. De badmeesters hebben geweten dat wij er zijn geweest. Met enige regelmaat klonk er weer een fluitsignaal dat de kinderen moesten doorlopen of dat men sneller over de glijbaan moest glijden.

Na terugkomst bij de slaapgelegenheid stonden de BBQ’s al driftig te roken. De braadworsten, hamburgers en frikadellen vulden al snel de hongerige maagjes.

Na het uitbuiken stond de traditionele smokkel/griezeltocht op het programma. Met een spannende inleiding over Hugo en de Bokkerijders moesten de kinderen het bos in om goederen over de Nederlandse en Duitse grens te smokkelen en werden ze onderweg aangehouden door enkele bijzondere figuren. De avond werd afgesloten met een bingo waar mooie prijzen werden gewonnen.

 

Zondagmorgen na het ontbijt moest alles worden opgeruimd en worden schoongemaakt. Helaas begon aan het mooie weer ook een einde te komen en werden snel de prijzen uitgereikt en konden de kinderen moe maar voldaan terug richting Delden.