klik op de foto voor meer foto's

 

Woensdagavond 25 april hebben acht jeugdspelers van SV Delden en vier meisjes van Rood Zwart met succes deelgenomen aan de cursus pupillenscheidsrechter. De avond werd verzorgd door KNVB-docent Jan Everlo, die de cursisten enthousiast uitleg gaf over het leiden van wedstrijden van de jeugd tot 11 jaar.

"Duidelijkheid," daar gaat het om bij het leiden van pupillenwedstrijden: duidelijke armgebaren, duidelijke fluitsignalen en, daar waar nodig, duidelijke verbale ondersteuning. Bovendien benadrukte Everlo dat het voor elke scheidsrechter van groot belang is om het spel - letterlijk - goed te volgen: actief en op de juiste afstand.

De twaalf scheidsrechters in spe konden deze wijze lessen meteen in praktijk brengen, in een onderlinge wedstrijd tussen spelers van SV Delden JO9-1 en JO9-2.

Het slotstuk van de avond was een heus examen, waarin de belangrijkste spelregels van het pupillenvoetbal werden getoetst. Alle cursisten slaagden hiervoor glansrijk, hetgeen hen een fraai certifcaat van SV Delden of SVO Twickel opleverde. Daarnaast kregen alle geslaagde scheidsrechters uit handen van coördinator Gerard Dijk ook een presentje, met daarin de belangrijkste attributen voor het leiden van een voetbalwedstrijd, waaronder natuurlijk een heerlijk schel fluitje.

In de maand mei en in de eerste maanden na de zomerstop zal de nieuwe lichting pupillenscheidsrechters, onder begeleiding van ervaren clubscheidsrechters, verder oefenen met het leiden van échte competitiewedstrijden van de pupillen. Jongens en meisjes, van harte proficiat met jullie certificaat pupillenscheidsrechter, en heel veel plezier gewenst met het fluiten bij SV Delden of Rood Zwart!