Klik op de foto voor meer foto's.

Op donderdag 5 november hebben twee jeugdtrainers van SV Delden een voetbalclinic verzorgt voor de BSO kinderen van Smallsteps De Buitenboel en De Reiger. Voor sommige van deze kinderen in de basisschoolleeftijd was dit de eerste kennismaking met voetbal, terwijl er ook heel wat doorgewinterde voetballers tussen zaten. Om de clinic voor al deze kinderen leuk en leerzaam te maken waren er verschillende spelvormen uitgezet. Voordat aan de oefeningen begonnen kon worden moest er uiteraard eerst begonnen worden met een warming-up. Nadat de spieren opgewarmd waren , en de kinderen ook, werden er vier topteams samengesteld: Barcelona, Bayern München, FC Twente en Arsenal. De teams gingen vervolgens steeds afwisselend een spelvorm doen, zoals schieten op een gatendoel, slalommen met de voetbal en voetbalkegelen. Het werd een spannende strijd tussen de teams wie de meeste punten kon verzamelen.

Uiteraard werd de clinic net als bij een echte jeugdtraining bij SV Delden afgesloten met een partijtje, om het geleerde direct in praktijk te brengen. De kleinere kinderen voetbalden in twee teams tegen elkaar op een kleiner veldje, terwijl de oudere kinderen tegenover elkaar stonden op het grotere veld. Er werd fanatiek gestreden voor elke meter en strijd op beide velden ging gelijk op. De kinderen hadden nog wel veel langer door willen voetballen, maar het was tijd voor fruit en iets te drinken, dus werd er net als in het echt een einde aan de wedstrijd gemaakt door het laatste fluitsignaal te geven.

Welk team er uiteindelijk gewonnen heeft is niet bekend gemaakt, maar het belangrijkste is dat de kinderen van BSO Smallsteps een leuke, gezellige en sportieve middag hebben gehad.