Inhoudsopgave

Van de redactie
Uit de bestuurskamer
Jaarvergadering 4 oktober 2001
Gerrit Marsman, onze nieuwe trainer
( Hans van Laarhoven )
Geef de pen door... (Edwin Hietbrink)
Delden 3 beleeft roerige tijden
Ken je klassiekers
( Topscores 2001/2002 )
( Programma seizoen 2001/2002 )
Jeugdhoek
Zaterdagmorgen (ingezonden stuk)
Enkelspel (Thomas Bokdam)
Oplossing Ken je Klassiekers
( SV Delden F1 op internet )
( Delden F1 - HSC '21 F9: 5 - 3 )


Van de redactie

Het nieuwe voetbalseizoen 2001/2002 is weer begonnen. Wedstrijden en trainingen zijn weer in volle gang en... met enkele belangrijke nieuwe gezichten.

Het bestuur slaagde erin om bij de jeugd Wolfram Arnthof, jarenlang verdediger in het eerste van Heracles, aan te trekken. De ouderen onder ons zullen hem ongetwijfeld nog goed herinneren en... het is nog steeds een echt "voetbaldier"!

De nieuwe trainer bij de eerste selectie is Nijverdaller Gerrit Marsman. Jullie kunnen in deze uitgave nader met hem kennis maken.

Begin oktober werd onze jaarvergadering gehouden. Op de agenda stonden belangrijke bespreekpunten. Wim Westerhof kondigde het vorig jaar al aan dat hij dit jaar als voorzitter wilde stoppen. Het bestuur heeft aan de vergadering het voorstel gedaan om Jan Vriezekolk als zijn opvolger te kiezen. Dini Oplaat werd voorgesteld als de nieuwe secretaris; een historisch moment in onze vereniging: de eerste vrouw in het bestuur!
In de volgende 'n Möspraot een verslag van deze vergadering.

Begin september werden we diep getroffen door het bericht dat onze sympathieke oud-trainer Jan Moleman een ernstig ongeluk had gehad. Enkele weken daarna overleed Jan.In dit blad vinden jullie een In Memoriam.

In dit clubblad staan verder de ontboezemingen van Edwin Hietbrink in de rubriek "Geef de pen door". Onze wedstrijdsecretaris Peter Vreeke geeft een overzicht van het voetbalprogramma. Verder schrijft Wim Westerhof zijn laatste bijdrage als voorzitter. Richard Brunnekreef doet mededelingen over de jeugdafdeling.

De nieuwe massage/behandelruimte van Hans van Laarhoven is inmiddels in gebruik genomen. Mooi hoor! Verder vinden jullie een leuk ingezonden stuk, Ken je Klassiekers, Enkelspel, Topscores en diverse verslagen.

Veel leesplezier!
De redactie


Uit de bestuurskamer

De competitie is alweer enkele weken oud. Onze nieuwe trainers, Gerrit Marsman bij de selectie en Wolfram Arnthof bij de jeugd hebben hun werkzaamheden voortvarend opgepakt. Zowel bij de selectie als bij de jeugd hoor je positieve geluiden over hun manier van trainen en begeleiden van de teams. We wensen Gerrit en Wolfram veel succes bij onze vereniging.

In de zomer zijn weer de nodige verbeteringen aan onze accomidatie aangebracht:
Zo is mede dankzij onze sponsor "Beltman" en "Het Hart van Delden" het meubilair en de verlichting geheel vernieuwd. Er komt een nieuwe schotelantenne en t.v. mede dankzij Wold Installaties.

Ook zijn er de nodige zelfwerkzaanheden verricht:
· De kantine is geschilderd
· De reclameborden zijn weer up-to-date in orde
· De toiletten zijn verbouwd tot massageruimte en bergingen.
· Er zijn verharde plaatsen voor de doelen gemaakt
We hopen met de voorzieningen dan ook weer jaren vooruit te kunnen. We rekenen erop dat ieder ermee omgaat zoals het hoort, alsof het van jezelf is.

Onlangs bereikte ons een droevig bericht van het overlijden van Jan Moleman. Jan heeft gedurende een half jaar, bij afwezigheid van René Belt onze selectie getraind. We hebben Jan gekend als een ambitieus trainer. Vooral zijn humor zal ons altijd bijblijven.
We wensen zijn familie sterkte toe dit verlies te kunnen dragen.

Voor de medewerkers in de kantine zal er in het najaar een avond belegd worden over hygiëne en instructie alcoholgebruik. Wettelijk worden aan kantines e.d. zwaardere eisen gesteld. De avond maakt onderdeel uit van de verplichtingen die ons worden opgelegd. Ook zal in de toekomst de keuken aangepast moeten worden om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Tot slot wensen we alle teams veel succes in het nieuwe seizoen.

Het bestuur


Jaarvergadering S.V. Delden, 4 oktober 2001

Op de valreep

De volgende balangrijke besluiten werden genomen:

1. Jan Vriezekolk werd onze nieuwe voorzitter. Proficiat! Wim Westerhof was niet herkiesbaar.
2. Dini Oplaat werd de nieuwe secretaris en Arjan Seppenwoolde werd als penningmeester herkozen.
3. Er werden nieuwe contributies vastgesteld, ingaande 1 oktober 2001:

Jeugleden 5 euro
Senioren 10 euro
Gezin 14,50 euro
Rustende leden 4,50 euro
Welpen 3 euro

4. Voortaan moet aan de bar contant betaald worden!! De "op de pof-lijsten" zijn afgeschaft!!

In het volgende clubblad en op onze website volgen nadere mededelingen over deze jaarvergadering.


Gerrit Marsman, onze nieuwe trainer

Het leek ons goed om eens wat nader kennis te maken met de nieuwe trainer van Delden. De trouwe supporters hebben ongetwijfeld gezien dat hij behoorlijk fanatiek is en dat hij de hele wedstrijd druk coachend in de weer is.

Gerrit Marsman werd in 1970 in Nijverdal geboren. Hij is hoofd van de receptie bij Roba Volkswagen/Audi te Rijssen en hij woont samen met Chantal.

Voetbal
Tot zijn 18e jaar voetbalde hij bij de S.V.Nijverdal, een al oude vereniging die we vaak in competitie-verband hebben ontmoet. Daarna speelde hij bij de plaatselijke hoofdklasser en later eerste klasser De Zweef.

Sterke punten
Over zijn sterkste voetbalkwaliteiten moest Gerrit even nadenken. Zijn antwoord "passing, inzicht en duelkracht" verraste ons niet bepaald, want toen hij in enkele wedstrijden ter voorbereiding van dit seizoen meespeelde, hadden we dit al bespeurd.

Blessures
Helaas werd al heel vroeg bij Gerrit een ernstige slijtage in de rechter knie ontdekt. Er vond een kraakbeentransplantatie in Deventer plaats onder begeleiding van een Amerikaanse arts. De operatie was op zich een succes, maar voet bal op niveau was niet meer mogelijk.

Trainer
Trainingen geven leek Gerrit wel leuk en hij volgde enkele trainingscursussen. Hij haalde oefenmeester 3 en 2 en hij mag hiermee tot en met de tweede klasse trainingen geven.
Wat dat betreft is het geen probleem om met de S.V. Delden kampioen te worden!
Gerrit was even trainer bij Manderveen en daarna 2½ jaar bij de oude liefde S.V. Nijverdal.

Waarom koos je voor de S.V.Delden?
Gerrit: "Ik wilde een club die minimaal vierde klasse speelde. Delden had ik al eens zien spelen en ik vond dat ze best leuk voetbalden. Bovendien deden ze elk jaar mee om de prijzen! Al bij het eerste gesprek met het bestuur van Delden had ik een goed gevoel en ze konden snel beslissen."

Selectie S.V.Delden
Gerrit: "We konden al vroeg met de voorbereidingen van dit seizoen beginnen. Het is een relatief kleine groep maar mijn voorganger heeft een enthousiast team achtergelaten. Ik vind dat het tweede elftal er meer bij betrokken moet worden. De trainer is in feite een vertegenwoordiger van de hele club."

Leuke vereniging
Met enige nadruk zegt Gerrit dat het hem heel goed bevalt bij zijn nieuwe club: "Een fijne enthousiaste groep en de leider, grensrechter en verzorger zijn super. Met deze drie mensen ben ik bijzonder tevreden.
Ik vind het altijd bijzonder belangrijk dat een bestuur doortastend is, dat dingen snel geregeld kunnen worden en dat afspraken worden nagekomen."

Spelopvatting
Gerrit: "Ik heb vijf wedstrijden van het vorig seizoen gezien, zodat ik wel een beeld kreeg van de spelers. In de voorbereiding hebben we nogal wat spelers op andere posities gezet.
Het is heel belangrijk dat je vooral de jonge spelers vertrouwen geeft. Mark Tuitert groeit elke wedstrijd nog. Verder hebben we nog een heel stel leuke voetballers. En …. Er komen enkele jeugdspelers aan, zoals Jesper Kuizenga, Ron Hemersma, Rob Zomerdijk en Tom Sueters. Bovendien komt René Streutker nog terug van een blessure.
We hebben kwalitatief een goed voetballend elftal. We spelen pressie naar voren en met de linies dicht op elkaar. Op balbezit spelen en geduld hebben met de goede pass is belangrijk! Daarnaast mag er soms best wel wat fanatieker door sommige spelers gespeeld worden!"

Discipline
Gerrit: "In het voetbalspel is discipline uiteraard een onmisbaar element. We hebben daarover met elkaar duidelijke afspraken gemaakt. Een voorbeeld: twee minuten te laat betekent f25,- boete!"

Doelstelling bij de S.V.Delden?
Gerrit: "Ik hoop dat ze later in Delden zullen zeggen: Die Marsman speelt herkenbaar voetbal en hij heeft de jeugd een plaats gegeven in het elftal!"

Gerrit bedankt voor je gesprek en veel succes!

Hans Klumpers
Gerrit Seppenwoolde


Geef de pen door... Edwin Hietbrink

Kleen'n Toet'n (alias Mark Tuitert) bedankt! Nu mag ik eindelijk eens de pen te hande nemen en ook stukje schrijven wat (n)ergens over gaat. Daarom ga ik maar proberen het over het tweede elftal te hebben.

Het tweede blijft natuurlijk een verhaal apart. In, laten we zeggen, de afgelopen vijf jaar is het zowel onderschat als overschat. Tot een jaar of drie geleden was er nog niet echt veel aan de hand en draaide het tweede redelijk mee. Maar toen langzamerhand de jongere kearls in de meerderheid kwamen namen de prestaties in razend tempo af. Voor de meesten was het wel duidelijk waar het aan lag, alhoewel er verschillende ideëen over de oorzaak de ronde deden.

Uitgaan was volgens een behoorlijke groep de boosdoener: "die jongs goat moar in zoep'n en komp völ te laat in berre". Natuurlijk waren wij, 'de jongs', het daar niet mee eens. Maar we hadden geen zin om een paar weken niet uit te gaan en zo het tegendeel te bewijzen. Het gevolg was dat het tweede elftal een beetje tussen een café-elftal en een selectie-elftal in bleef hangen.

Onze mening was dat er gewoon geen goed, vast elftal stond en dat dat dus de oorzaak was voor het slechte spel en de daarmee gepaard gaande rangschikking op de lijst. Maarja, aangezien we zondags nog altijd dik verloren, soms dik gelijkspeelden en heel enkel zelfs dik wonnen werden we niet echt serieus genomen. En voor ons was het duidelijk dat we niks konden veranderen zolang we niet met een leuk, vast elftal zouden spelen.

Dit seizoen is er echter een nieuwe lichting van de jeugd overgekomen. En je raadt het al, ook deze jongens lusten wel een paar biertjes op de zaterdagavond. Godzijdank zou ik haast zeggen, want nu kunnen we eindelijk proberen het tegendeel te bewijzen van wat al jaren wordt geopperd.

Op het moment van schrijven is ons seizoen vijf wedstrijden jong en hebben we tien punten, al meer dan in het hele vorige seizoen bij elkaar. Natuurlijk kun je nu andere redenen gaan bedenken dat het beter gaat, maar wij mogen graag geloven dat we aardig kunnen presteren terwijl we wel uitgaan, als we dit seizoen dit elftal maar bij elkaar houden.

De laatste wedstrijd, op 7 oktober uit tegen Zenderen Vooruit werd met 2-1 gewonnen. Aanvang was 9 uur en ik heb uit zeer betrouwbare bron dat minstens de helft van het elftal de avond ervoor 'een paar' biertjes had gedronken (en ook wel een paar meer). Daarnaast waren er bijna net zoveel die niet echt heel veel hadden geslapen, om het maar even te nuanceren... We speelden de eerste helft gewoon goed en hadden in principe toen al op 4-1 moeten staan, de tweede helft was minder, maarja: winst is winst.

Natuurlijk hoop ik dat we zo doorgaan met presteren, niet in de laatste plaats omdat ik anders nog wel eens uitgelachen kan worden aan het eind van het seizoen.
Dusseeuh... Jongs, zet um op he, kan nog makkelijk!!!
Oh ja, de pen geef ik door aan degene met de minste slaap voor de afgelopen wedstrijd:

TOM SUETERS, onze sluitpost! En Tom, als je niks weet, een mooie tekening mag ook hoor. Succes!

Edwin Hietbrink


Delden 3 beleeft roerige tijden

"Kom op he, kan nog makkelijk!" en "Trap die keerl dan doormidden heen!" Ook in het nieuwe seizoen zullen deze, van weinig realiteitszin getuigende aansporingen op en om menig voetbalveld in Twente te horen zijn. Ook dit jaar namelijk lijkt SV Delden er weer in te slagen een representatief derde elftal op de been te brengen. En dat óndanks de nodige paniek die aan het begin van elke nieuwe competitie de kop pleegt op te steken. Ook dit jaar weer leek Delden 3 niets bespaard te blijven. Het zijn roerige tijden geweest. De gebeurtenissen op een rijtje:

half mei 2001: eind goed…
De laatste competitiewedstrijd voor Delden 3; het eind is gehaald, maar vraag niet hoe; met maarliefst zeven nieuwe spelers (Maurits, Jorret, Bjorn, Marco, Arjen, Erik en keeper Tom), maar helaas met slechts vier punten; degradatie is een feit en bijgevolg wordt het nieuwe seizoen nog vol vertrouwen tegemoet gezien.

eind mei 2001: …al goed
Een vriendschappelijk potje voetbal en barbecue tegen Delden 4; tevens eindelijk officieel afscheid van Basic en Brummie.

juni/juli 2001: geruchten
Het gerucht gaat dat trainer-coach Henkie G (als gevolg van de matige prestaties?) en keeper Tom (die nog maar net was binnengehaald) Delden 3 eventueel gaan verruilen voor Delden 2. Dit gerucht slaat in als een bom. Dat oud-tweede elftal-keeper Wim hiervoor als voetballer in de plaats komt en er gezocht zal worden naar een nieuwe dan wel oude trainer, is slechts een schrale troost.

half augustus 2001: zorgelijke toestand
De knieblessure van Remco duurt voort; van Cyril wordt binnen Delden 3-kringen nagenoeg niets meer vernomen; Ibo besluit tot een half jaar rust vanwege zijn studie; Jan Joost geeft aan wellicht in de loop van het komende seizoen weer een training mee te pakken; de toestand rond Henkie G blijft onduidelijk en dus zorgelijk.

eind augustus 2001: eindelijk duidelijkheid
In een oefenpotje met Delden 4 loopt Arjen een aanzienlijke schouderblessure op; het besef dringt door dat het lijstje fitte Delden 3-spelers weer erg kort dreigt te worden en er wordt in allerijl enig jeugdig talent gepolst: Roy komt dan terug op zijn besluit om te stoppen met voetbal, Ben schaft een nieuw paar kicksen aan en Mattijs blijkt verrast dat de training bij de overige senioren reeds begonnen is; Henkie G gaat definitief naar Delden 2 (Henk, je wordt bedankt!); Dickie van de W (ex-Delden 2) zal eens in de twee weken een training voor het derde en vierde elftal verzorgen; de rest van de vacature 'Henkie G' wordt ingevuld door Sander.

2 september 2001: GSV'63 4 - Delden 3: 2 - 3
Eerste competitiewedstrijd: GSV uit; elf fitte spelers (tien van het derde en Peter van het vierde) en Jorret rijden in één streep naar Gelselaar, waar blijkt dat ze naar Geesteren moeten; Delden 3 neemt (in Geesteren) diep in de tweede helft middels een vrije trap van Erwin een 3-2 voorsprong en raakt dan volledig in paniek (want de laatste vijftien wedstrijden van het vorig seizoen werden verloren, weet u nog); keeper Rian zal echter geen doelpunten meer tegen krijgen; ja ja, Delden 3 blijkt te kunnen winnen ! ! !

9 september 2001: Delden 3 - Haaksbergen 5: 4 - 5
Vol goede moed wordt de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie, tegen een stelletje (bijna) vijftigers uit Haaksbergen, met 4-5 verloren; ja ja, Delden 3 blijkt het onnodig verliezen, ondanks de aanwezigheid van de drie jeugdige talenten, nog niet te zijn verleerd.

14 september 2001: tok
Bruiloft van Jaap en Esther; in De Rustende Jager passeert de loopbaan van Jaap in Delden 3 kort de revue, wordt een geel-blauw-getinte variant op "De zak van Sinterklaas" ten gehore gebracht en wordt "De allereerste Jaap Schikker trofee" (zie ergens in de kantine) uitgereikt.

16 september 2001: Bon Boys 9 - Delden 3: 0 - 7
De uitwedstrijd tegen Bon Boys wordt glansrijk gewonnen; er wordt makkelijk gescoord, zeven keer, zelfs een keer door Marco; Delden 3 houdt voor het eerst in meer dan een jaar weer eens de nul, met dank aan keeper Sander.

23 september 2001: Delden 3 - Rood Zwart 6: 1 - 9
De thuiswedstrijd tegen Rood Zwart 6; veel spelersvrouwen langs de lijn, maar slechts negen enigszins fitte spelers in Delden-tenue; in een wedstrijd die geen moment een echte derby is, scoort Rood Zwart (sympathiek gestart met tien man) negen keer; Rian redt de geel-blauwe eer.

30 september 2001: TVO 6 - Delden 3: 3 - 3
Urban moet voor de zoveelste keer uit bed gebeld worden en derhalve mag hij, uit bij TVO, op doel; dit levert drie tegentreffers op; gelukkig heeft het derde elftal Maurits in de gelederen, die tot ieders en vooral zijn eigen verbazing in de eerste helft voor een loepzuivere hattrick tekent; na vijf wedstrijden staat Delden 3 op zeven punten, reeds drie meer dan het hele vorige seizoen.

3 oktober 2001: deadline clubblad
Er wordt een verhaaltje ingeleverd voor het clubblad; het poogt een beeld te geven van de roerige tijden die Delden 3 sinds de verschijning van het vorige clubblad beleefd heeft, en wordt ongetwijfeld vervolgd...

SV Delden 3, seizoen 2001-2002:
Trainer (om de andere donderdag): Dickie van de W.
Op zondag aanwezig, net als vorig jaar, maar in welke rol is steeds weer een verrassing: Nick, Erwin, Marco, Jan, Maurits, Rian, Urban, Erik, Sander, Jaap, Bjorn (om de andere zondag) en Ed.
Nieuw: Roy, Ben, Matthijs (allen eigen jeugd) en Wim (Delden 2).
Vertrokken: Henkie G (Delden 2), Cyril (vaak Utrecht), Tom (Delden 2), Basic en Brummie (beide eindelijk echt weg?)
Voor lange of minder lange tijd in de wachtkamer: Remco (knie), Arjen (schouder), Ibo (studie), Jan Joost (eerst weer een keer trainen), Jorret (maar wel om de andere week met de vlag in de hand, en dat gaat hem elke keer weer een beetje beter af, vandaar dat we met elkaar blijven roepen: Kom op he, kan nog makkelijk!)


Ken je klassiekers

1. Wie is de huidige Italiaanse kampioen?
2. Bij welke club staat v.d Sar momenteel onder de lat?
3. Welke Mexicaanse spits was eind jaren tachtig succesvol bij Real Madrid?
4. Waar werkt Tottenham Hotspur haar thuiswedstrijden af?
5. Wie was afgelopen seizoen topscorer van Schotland?
6. Wie is de succesvolle trainer van Bayern Munchen?
7. Tegen wie moest FC Twente het in de eerste ronde van de Uefa-cup opnemen?
8. Waar werd het WK'86 gespeeld?


Jeugdhoek

Ook voor onze jeugdafdeling is de competitie van start gegaan.
We hebben een welpen en F-team laten starten. De welpen spelen nog niet in competitieverband. Als er voldoende welpen zijn proberen we tegen kleinere verenigingen uit de buurt te spelen. We kunnen nog wel wat jongere voetballertjes gebruiken. Heb je zin om te voetballen? Kom eens kijken op zaterdagmorgen. Je kunt ook meetrainen op dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Het F-team speelt al mee in de competitie en dat gaat prima. Het is een mix van jongens die voor het eerst spelen en "ervaren" kerels. Jongens veel succes!!
Het E-team is een stapje hoger gekomen. Afgelopen seizoen ging het team nog als E2 van start. Met tien jongens is het een mooie ruime groep.

D1 is eerste jaars en speelt dus voor het eerst op het grote veld. Dit bracht in het begin wel wat grote nederlagen met zich mee, maar het gaat al steeds beter. Lastig is de buitenspelregel, maar ook dit leren de jongens snel.

Voor C1 geldt hetzelfde als D1. Ook eerstejaars spelers, maar ook hier worden de resultaten steeds beter.

B1 is ook eerstejaars, dat de jongens al jaren samen voetballen was de eerste wedstrijd al te zien. Er wordt prima samen gespeelt, ook tegen oudere jongens.

Er zijn nogal wat nieuwe namen binnen ons jeugdkader. De trainer/coach Wolfram Arnthof en de leiders Dennis de Vos en Marcel Vossebeld zijn al volop actief binnen de club. De rest van ons kader en de trainingstijden staan voor in het clubblad vermeld. Allemaal veel plezier en succes binnen onze club.

We gaan het komende seizoen verschillende activiteiten opzetten; als er wat te doen is, hoor je dat van je leider, lees je dat in het clubblad of op het internet: www.svdelden.nl.

De 'pupil van de week' zal vanaf dit seizoen organisatorisch in handen liggen van Jan Bram de Groot.

Kantinediensten op zaterdag zijn in kaart gezet door Rita Gooselink en Dini Oplaat. Gezien het feit dat de afgelopen seizoenen kantinedienst in drie tijdblokken is verdeeld en iedereen hooguit twee keer moet draaien, leek het ons verantwoord om elke ouder in te delen. Dit is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Onze excuses hiervoor.
Maar we blijven voorlopig van mening dat kantinediensten op zaterdag o.a. door ouders verzorgd kan worden.
We staan uiteraard open voor andere suggesties.

Allemaal een sportief en gezellig seizoen bij S.V. Delden.

Richard Brunnekreef


Zaterdagmorgen

Het is al ver voor tien uur als Bennie de kantine opent. Het is nog rustig. Het wachten is op de jeugdspelers die hun wedstrijden moeten spelen. Het eerste kopje koffie is voor Wim. Hij heeft al zeer bij tijd de lijnen gewit. De eerste jeugdleiders komen binnen en hebben zin in een lekkere bak koffie. Ook de spelers laten niet lang op zich wachten, een aantal van hun is duidelijk te laat naar bed gegaan en hebben moeite de ogen open te houden.
Het E-elftal moet uit spelen. De leiders tellen de spelers. Ook de ouders die moeten rijden, nestelen zich aan de bar en drinken een kopje koffie. Het is gezellig druk. Na een aantal telefoontjes kan het E-team vertrekken naar GFC Goor. Het wordt rustiger in het clubhuis.
Inmiddels heeft het andere elftal, dat thuis moet spelen, en de scheidsrechter bezit genomen van de kantine en de tafeltennistafel. De radio staat aan. Hot Radio schalt door de kantine.
Bennie is inmiddels vertrokken. Zijn taken worden overgenomen door een moeder van een van de jeugdleden. Zij begint deze ochtend met afwassen. De gesprekken aan de bar gaan over het mooie weer op deze zaterdag. Ook de stand van het eerste team, duidelijk zichtbaar op de opgehangen ranglijst, leidt tot een aantal bezorgde opmerkingen.
Het F-team is inmiddels op het tweede veld aan hun wedstrijd begonnen. De belangstelling van de ouders voor deze kleintjes is altijd groot. Menig ouder geeft dan ook volop aanwijzigingen hoe er gespeelt moet worden.
De clubscheidsrechter heeft niet veel problemen met de wedstrijd, en fluit na twee keer twintig minuten af om dan de strafschoppen te laten nemen.
In de keuken staat inmiddels ranja klaar. De spelers hebben het verdiend na hun wekelijkse partijtje. Na het douchen druppelen de spelertjes de kantine binnen om daar war snoep te kopen. De leiding maakt de wedstrijdpapieren in orde en nuttigen samen met de leiders van de andere partij een kopje koffie.
Als de spelers en ouders de kantine verlaten is het wachten op de middag klanten. Het A-elftal moet spelen...

Een vroege vogel


Enkelspel: Thomas Bokdam

Hoe oud ben je? 11 jaar.
In welk team speel je? D1.
Vind je dat een leuk eftal? Ja.
Waarom vind je het leuk? Er zitten veel vrienden bij.
Wie is jullie leider? Mark Tuitert.
Wie is jullie trainer? Baldwin Wilmink.
Op welke positie speel je? Rechts voor.
Vind je dit een fijne positie? Ja.
Wat is het leukste wat je bij S.V. Delden hebt meegemaakt? Dat we kampioen waren in E.
Waar ben je goed in? Aanvallen.
Waar ben je niet zo goed in? Verdedigen.
Waar oefent de trainer met jullie het meest op? Schieten op goal.
Wie vind je de beste voetballer bij S.V. Delden? Daniël.
Wie is de beste voetballer van Nederland? Kluivert.
Welke club is de beste? Ajax.
Wie zijn je vrienden? Harm, Erik en Ibrahim.             
Welk meisje vind je leuk? Geen.
Heb je nog meer hobbies dan voetballen? Computeren.
Welk tv-programma vind je het leukst? Studio Sport.
Welke muziek vind je leuk? Heel veel.
Waar heb je een hekel aan? Ruzie.
Wat eet je het liefst? DJ Kip.
Wat vind je van de club S.V. Delden? Leuk.
Wat zou je bij S.V. Delden willen veranderen? Niets.


Oplossing Ken je Klassiekers

1. AS Roma
2. Fulham
3. Hugo Sanchez
4. White hart lane
5. H. Larsson (Celtic)
6. Ottmar Hitzfeld
7. Polonia Warchau
8. Mexico