Inhoudsopgave

Van de redactie
Van de voorzitter
Trainingsweekend selectie (23-25 januari 2004)
Trainingskamp Delden 4 - Kijkduin 2004 -
Hoe te handelen bij blessures, deel vier
Wist u dat....(1)
Wist u dat....(2)
F-jes zijn begonnen aan competitie
Welpen-uitje naar "Dolle Pret" in Almelo
Jeugd SV Delden brengt bezoek aan ARKE-Stadion
Verslag selectie-wedstrijd van Ivo Otten
Enkelspel met Scott Wold
In gesprek met Claudia Garritsen

Interview met een atleetje
Atletieknieuws

Jarige Jeugd


Van de redactie

Voor u ligt het voorjaarsnummer van dit jaar. Er valt weer nieuws te vertellen over wedstrijden op de (niet altijd) groene velden. Mijn gevoel zegt dat deze winterstop wel erg lang geduurd heeft.
Jong en ouder is weer bezig het competitieritme op te pakken. De wat ouderen proberen de overtollige kilootjes te verminderen. En ook nu zal blijken dat een uurtje trainen(?) en wekelijks wedstrijdje spelen hiervoor te weinig rendement op zal leveren.
De verstokte supporters zijn weer bezig de zondagvisites zoveel mogelijk uit de agenda’s te verbannen. Ook dat vergt enig tactisch vernuft. We wensen iedereen succes met deze tweede seizoenshelft.
Plezierig is te constateren dat twee kersverse S.V.Delden  F-teams deelnemen aan de competitie.
De weersomstandigheden waren helaas niet denderend. De eerste wedstrijd werd afgelast en de volgende zaterdag werden de spelertjes getrakteerd op fikse sneeuwbuien ……..
Succes jongens!

In deze uitgave vertelt de voorzitter Jan Vriezekolk over bestuurszaken die ons raken.
Verder zijn er mededelingen over de jeugdafdeling, seniorenelftallen en uiteraard ook informatie over de atletiekafdeling.
Henk ter Hofsté is “In  gesprek met”  Claudia Garritsen. Uit het interview zal ongetwijfeld blijken hoe enthousiast zij bezig is met haar atletieksport en dat ze zich bovendien probeert te bekwamen als trainster.
De rubriek “De Doorgeefpen “ liep wat tijdsaverij op. Johan Laarhuis vertelt wederom niet over zijn niet geringe S.V.Delden tijd.
Ook dit keer zullen andere gebruikelijke onderwerpen niet ontbreken. 

Veel leesgenoegen!

De redactie


Van de voorzitter

Als dit clubblad bij u in de bus rolt zal de competitie in een beslissende  fase zijn beland. Op dit moment is het nog dringen aan de kop van het klassement met vele gegadigden. Wie weet, misschien zit er voor Gerrit Marsman wel een leuk afscheidscadeautje in. Zeker is wel dat ons C1 team de bloemen heeft ontvangen en ook heeft buiten gezet voor het kampioenschap. De negen punten voorsprong van dit moment moeten daarvoor voldoende zijn. Een knap resultaat voor spelers en begeleiders.
Hoe dan ook, we kunnen terugzien op een geslaagd seizoen, ondanks de belabberde trainingsmogelijkheden. Gelukkig gaat het trainingsveld opnieuw op de kop, hopelijk nu met een beter resultaat. Voor onze atletiekafdeling blijft het wachten op de tegels als ondergrond voor het kunstgras. Dit staat duidelijk de aanwas van nieuwe leden in de weg. Het wachten is op het parochiebestuur van de Blasius m.b.t. de inrichting van het plein voor de kerk. Het is natuurlijk van de zotte dat op het laatste moment hierover nog beslissingen moeten worden genomen. Het weerhoudt de atletiekafdeling er niet van hun kader drastisch uit te breiden, een goede zaak. 
Op korte termijn zal aanvang worden genomen met de renovatie van de kleedkamers. Onze bouwcommissie heeft hiervoor een plan de campagne opgezet. Mogelijk zal er ook op u een beroep worden gedaan de handen uit de mouwen te steken, onder het motto ‘vele handen maken het werk licht ‘. En met een club zoals de onze moet dit toch een peulenschilletje zijn! 

Jan Vriezekolk


Trainingsweekend selectie (23-25 januari 2004)

Na een kwartiertje gewacht te hebben op Richard de V. konden we ons reisdoel gaan opzoeken, nl. de Grote Beer te Apeldoorn. Na aankomst en het bezetten van de kamers nam de gehele selectie de bar in en begon hier het zware weekend. De taxi naar Apeldoorn was besteld tegen 23.00 uur, en tot die tijd werd er flink gediscussieerd en gepokerd. Eenmaal in het café werd er veel gezopen en weinig gechecked. Bij het sluiten van de cafés’s had de selectie honger, en na wat bunkeren en hier en daar een opstootje keerde de gehele selectie buiten het toegestane promillage terug richting slaapplaats.
Zaterdagmorgen was voor 10.00 uur alweer het ontbijt, wat de meesten van de afgereisde selectie-talenten lieten schieten i.v.m. het optimaal benutten van de rust. Dit was wel nodig want om 10.30 stond een loodzware training op het programma onder de bezielende leiding van G.M.. Na een behoorlijk eindje zwalken was daar een veld waarop lekker ontspannen een partijtje werd afgerond. In deze partij voorkwam onze padvinder R. te B. een goal door het gehele doel van de pinnen te lopen. Mocht niet baten. Zijn ploeg verloor toch.
Na de middagmaaltijd een zwaar bowlingprogramma. Hieronder een willekeurig deel van de uitslag.

Na de warme avondmaaltijd in de Grote Beer, en wat gediscussieer, was het pokeren en hijsen geblazen, wederom het avondgedruis van Apeldoorn, waarin alleen de best getrainden het het langst volhielden. Deze keer werd er wel gechecked, Klèèn Toet’n met een vrouwtje waarvan me de leeftijd even ontschoten is (16). Zondagmorgen weer teruggekeerd naar Delden om ons in de plaatselijke kroeg aan ons strakke trainingsschema te houden, waarmee een conditioneel zwaar trainingsweekend prima tot een einde kwam.

Een selectiespeler


Trainingskamp Delden 4 - Kijkduin 2004

Ook dit jaar ging selectie van Delden 4 weer op trainingskamp. De bestemming kon tot een paar dagen voor vertrek nog geheim worden gehouden door de organisatie, maar door het goede undercoverwerk van enkele teamleden was de bestemming alsnog bekend. Dit jaar zou ons onderkomen voor het trainingskamp, bestaande uit twee riante villa’s, zich bevinden in Kijkduin! 

Vrijdag 

We vertrokken met drie auto’s richting de villa’s. Ook reed er een bus mee die meer leek op een rijdende winkel, want aan proviand was geen gebrek.
Eenmaal aangekomen bij Kijkduinpark kon er dus begonnen worden met het bevoorraden van de villa’s en het aansluiten van de tap installatie. Nog voordat iedereen zijn bed had gevonden en alles bekeken had stonden de eerste glaasjes al klaar. Deze waren gevuld met een alcoholische drank die voor een pittige nasmaak zorgde bij menig Deldenaar.
Er zou getraind worden om 17:00 dus iedereen had nog een klein uurtje om zichzelf te vermaken. Sommige verheugden zich al op de sauna en andere zaten met een droge mond op de bank, want het vatbier moest 3 uur stilstaan voorgebruik. En vanwege dit feit kon dus iedereen deelnemen aan de training bij sportclub Lens. Er werd getraind op kunstgras dat voor veel enthousiasme zorgde. Terwijl iedereen vol overgave op het doel schoot zette de door blessures geteisterde Vincent L. een veldje uit, zodat er een partijtje kon worden gespeeld. Tot teleurstelling van sommige spelers werd duidelijk dat de individuele kwaliteiten ook op kunstgras niet naar boven kwamen.
Als afsluiting van de training werden er penalty’s genomen. Deze strafschoppen serie werd gewonnen door Gerbrand K.
Weer aangekomen bij het park kon het feest losbarsten, maar eerst moesten we nog door de slagbomen van het terrein. En omdat we maar twee pasjes hadden moest ook hier geïmproviseerd worden. We kwamen er dus achter dat het mogelijk is om met drie auto’s tegelijk door de slagbomen te rijden.
Na de zware training kon nu dus volop genoten worden van de faciliteiten van de huisjes. De sauna’s werden opgestookt en de jacuzzi’s bubbelden. 
In de loop van de avond werd er stevig gedronken en was er schnitzel met patat als avondeten. Door het vele drinken was er zelfs een speler die het presteerde om tegen de muur op te lopen en moest dus de rest van het weekend met een mooie rode vlek op zijn voorhoofd rondlopen (volgens velen had hij zich bekeerd tot het hindoeïsme). We zullen geen naam noemen maar hij wordt verder in het verhaal aangevallen door 11 man.  

Zaterdag 

Op de eerste dag begon het programma pas om 12 uur en dat was maar goed ook. Want door het bierspel van de vorige avond voelde niet iedereen zich topfit. De meeste probeerde de kater er uit te zweten in de sauna, en andere begonnen voorzichtig aan een rijkelijk verzorgt ontbijt.
Het was inmiddels al 12 uur geweest, dus gingen we op pad naar een recreatiecentrum. Hier gingen we heen om te gaan bowlen. Voor 2 uur lang hadden we drie banen tot onze beschikking. En met de nodige drankjes en hapjes die de organisatie liet aanrukken was dit best vol te houden. Ter afsluiting van deze activiteit werd er nog wat gedronken aan de bar en gingen we weer terug naar de villa’s. Een enkeling bleef nog omdat er een blonde schoonheid achter de tap stond. 
Ondertussen in het huisje maakte een deel van de selectie zich op voor een nieuwjaarsduik. Bij het naderen van de zee werd men aangesproken op hun gedrag door Haagse passanten. Er werd gesproken over EHBO-diploma’s en de mogelijke gevolgen van het koude zeewater. Desondanks werd de duik toch gemaakt!!
De achtergebleven jongens bij de bowlingbaan kwamen ook terug. Echter zonder barvrouw maar wel met goede uitgaanstips die ze hadden gevraagd. Nu iedereen weer boven water was kon er eten besteld worden. Er werden spareribs besteld met gebakken aardappelen en sauzen volop. 
Martijn P., onze student uit het elftal, zou ’s avonds ook komen, maar wij hadden nog niets van hem vernomen. Hij kwam vanuit Delft, maar stapte één station te vroeg uit en nam zo ook de verkeerde busdienst. Na deze fikse vertraging (reistijd Delden- Den Haag 6 uur??!!) stond voor hem ook een bord klaar met spareribs. Maar eerst werden hem alle soorten drankjes voorgeschoteld die we bij ons hadden. Na 6 van deze drankjes had hij al niet meer door dat we hem een paar keer hetzelfde gaven met de tekst “He Peer! Probeer dit drankje eens!!”. Aangeslagen en ingewijd begon Martijn P. dus aan zijn maaltijd.
Nadat iedereen zich had opgefrist gingen we richting Kijkduin. We kwamen uit op een kleine boulevard met allemaal eettentjes en cafés. Nog voordat we bij de deurkruk van Café ‘Kijkduin’ konden, dat ons naar het gerstenat bracht, stond daar al een man van twee bij twee. Hij wees ons op de huisregels en wenste ons een gezellige avond. De avond kon beginnen. Er werd een kaartje gemaakt en al gauw was het één groot feest. Terwijl iedereen aan de bar hing wisten Vincent L. en Martijn P. de aandacht te trekken van 3 schaars geklede dames. De een nog mooier dan de ander!! Niet veel later waren zij dan ook omringd door het hele team van Delden 4. Er werden veel pogingen ondernomen, maar zonder resultaat. Toen het bekende nummer van André Hazes klonk was de avond voorbij en gingen de nog ongerepte schoonheden weer hun eigen weg. Wij pakten ook allemaal onze jas en gingen richting de villa’s. 
En toen lag daar, in het schemerende licht van een lantaarnpaal, een plastic en nog halfgevuld flesje drinken. Dus zo fanatiek als we waren moest daarmee gevoetbald worden. We waren halverwege en het flesje ging in de richting van Jeroen S. die enkele meters vooruit liep. In tegenstelling het flesje terug te schoppen gooide hij dit in de naast gelegen gracht om een reactie uit te lokken bij de rest van de groep. En die reactie kwam er ook! Met 11 man sterk stormde de groep richting Jeroen S. Want waar vind je nog een flesje? ’s Nachts midden op straat en halfgevuld! Jeroen S. rende voor zijn leven met in zijn gedachte ook in de gracht te belanden. Het duurde niet lang en de groep had hem te pakken. Na zich kranig geweerd te hebben tegen deze overmacht kwam daar zijn redding. Politie! Deze reden achter ons en voor hen zag het eruit als een vechtpartij. Het duurde ook niet lang of er kwam een tweede politie auto. Na een korte uitleg van het hele gebeuren kon de politie er ook wel om lachen, er werd nog Twents gekuierd met 1 van de agenten omdat deze uit Nijverdal kwam. Uiteindelijk werd ons verzocht richting het park te lopen. 
Maar eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt en kwam een agent op het idee iemand geboeid op de foto te zetten. Gezien de “maffiapraktijken” van Jaap S. alias “The Godfather” werd hij geboeid en de agent twijfelde om hem alsnog mee te nemen. De foto’s werden genomen en we gingen huiswaarts.
Desondanks dat er de volgende ochtend een wedstrijd op het programma stond ging het feest gewoon door tot in de late uurtjes. Ook vergreep men zich aan de overgebleven spareribs en schnitzels. 

Zondag

Nog voor dat de haan kon kraaien ging de wekker van Ramon v/h B. en werd iedereen gewekt. Om tien uur moesten we op het veld staan bij Voetbalvereniging Lens. En daar stonden we dan in de stromende regen. De grensrechters kregen hun vlag en aan de aanvoerder van de tegenpartij werd een vaantje en een fles drank overhandigd. 
Het fluitsignaal klonk. Lens 3 trapte af want er werd verwacht dat hun dat niet meer hoefde tijdens de wedstrijd. Lens 3 speelt immers 5de klasse en Delden 4 komt uit in de 7de klasse. Toch begon Delden sterk aan de wedstrijd en zowaar ontstonden er meteen een paar mooi opgebouwde aanvallen. De spitsen van Delden hadden een paar keer de kans om Delden 4 op voorsprong te zetten. Een tijd lang waren we niet de mindere van op het veld, maar toen was daar de 1-0. Er werd niet gevlagd voor buitenspel en daar was de 2-0. Nog voor rust kon Delden de aansluitingstreffer maken.
In de kleedkamer werd de opstelling wat aangepast en sprak onze gastspeler Ronnie Boers ons een stevig woordje toe. We hoefden hier niet te verliezen. Na velen kansen gemist te hebben werd het toch een uitslag in het nadeel van Delden (zou het drankmisbruik ons dan toch opgebroken hebben?). Het werd 4-2. Maar het was wel een mooie wedstrijd.In de kantine werd nog wat gedronken samen met Lens 3 en werd er al gesproken over een returnwedstrijd in Delden. Na de nodige blaadjes bier wilden we aanstalten maken om weer richting het park te gaan. Maar we kregen nog een blaadje van het huis, wat altijd gewaardeerd wordt!! We waren ’s middags weer in het huisje. We waren allemaal kapot van de wedstrijd dus gingen de meeste de sauna in. ’s Avonds aten we boerenkool, zuurkool en waren er volop unox worsten. Toen het vatbier leeg was gingen de meeste door met de volgende taak. De sterke drank.

Maandag

Maandag ochtend, de laatste dag. We moesten om 10 uur het huisje uit zijn en om alles schoon te krijgen ging de wekker om 8 uur. Precies op tijd hadden we alles schoon en waren de auto’s weer ingepakt. Toen de sleutels waren ingeleverd konden we weer richting Delden gaan. Bij Holten gingen we wat eten. Door het zware weekend was de coördinatie van een speler (toch niet weer Jeroen S.) wat minder en dus vloog zijn milkshake en zijn patat door de lucht. Met als gevolg een grote puinhoop.
Toen we bijna in Delden waren probeerde Marcel V. de geluidsbarrière te doorbreken. Door de gigantische rookwolk dacht men even dat dit gelukt was, maar het bleek einde oefening voor zijn auto. Met als gevolg dat er gesleept moest worden.
Terug bij de Boemel werd het overgebleven voedsel verdeeld. Kregen Ramon, Roy en Wouter een daverend applaus en ging iedereen vermoeid maar voldaan weer naar huis.

Al met al een fantastisch weekend!!


Hoe te handelen bij blessures, deel vier

In deze uitgave van het clubblad behandelen we deze keer een vervelende blessure, namelijk spierkramp.

Spierkramp is een plotselinge, onwillekeurige samentrekking van spiervezels, die ontstaan ten gevolge van plaatselijk zuurstoftekort. De spier, of een gedeelte ervan, voelt hard aan. 

Hoe kan men dit waarnemen? 

Men voelt :
1)   een krampachtige pijn
2)   functievermindering.

Wat moet men er tegen doen?

Breng de spier in werking die de tegenovergestelde functie heeft van de getroffen spier.
Bijvoorbeeld: Kramp in de kuit. Breng de voet naar boven in de richting van de neus van het slachtoffer. Wrijf zacht over de spier om deze los te schudden.

De verzorger bij onze vereniging Hans van Laarhoven is graag bereid eventuele vragen over spierkramp te beantwoorden.
In het volgende clubblad behandelt Hans over het hoe en wat van een schaafwond.


Wist u dat....(1)

*...we gaan beginnen?

*...Rian Pots van vele markten thuis is?

*...hij – samen met Bjorn – een perfect trainingskamp voor Delden 3 in elkaar heeft gezet?

*...Rian wel even boos werd toen er een tomaat door het huisje vloog?

*...hij de hele karavaan auto’s, op weg naar de training bij Sportclub Meddo, een vrij drassige route liet afleggen?

*...Rian zelf nog wel het bangst was om te blijven steken in de modder?

*...die grote bak van hem namelijk slechts twee-wiel-aandrijving heeft?

*...Rian zelf aan de hele training op trainingskamp ‘nich wou meddo’?

*...dat niet zo vreemd is, omdat, of-ie nu traint of niet, en of-ie nu wil of niet, hij in Delden 3 altijd een basisplaats heeft?

*...Rian als inval-doelman helemaal geen keepershandschoenen nodig heeft?

*...hij, op de opmerking ‘Pak die bal toch eens in de handen!’, eigenwijs reageert met: ‘Waarom dan?’

*...Rian nooit vlagt, ook niet als grensrechter?

*...Rian in een schilderszaak in Delden werkt?

*...terwijl hij eigenlijk liever visboer was geworden, zie foto?

*...Rian een uitstekende zanger is?

*...we gaan beginnen?


Wist u dat....(2)

 *…. Martin Wardenburg er als scheidsrechter opvallend bij loopt. Hij wordt nu ook gesponsord, u kunt hem altijd bellen.

*. … Gerrit Naafs 14-03-04 tegen Rietvogels 3 – 1, zijn honderdste doelpunt maakte in het eerste elftal.

* …. de paashaas ook dit jaar weer in de gedaante van Tom Sueters verschijnt!

*…. het vierde en vijfde elftal nieuwe sporttassen van “Westfalia”hebben gekregen.

*…. ons trainingsveld ook als grintbak kan worden gebruikt.

*…. we op het tweede veld best een partijtje golf kunnen spelen, het telt maar liefst 54 holes.

*…. de F-jes gesponsord worden; de F1 door Herman de Jong en de F2 door Notarissen Blom & Rouwenhorst.

*…. de welpjes in het “echte” Delden-shirt spelen.

*….  Men heeft overwogen om de paaseieren dit jaar door middel van een grondboor te verstoppen, niet door gaat. In verband dat de leeftijdsgroep 3 tot 5  jaar er niet bij zou kunnen.

*.… dat heel handige klussers onze kantine in ca. zes uurtjes omgetoverd hebben in een echte saloon. Alle ingrediënten waren aanwezig. (het resultaat op zich al een hoofdprijs waard was.)

*…. zelf de mooiste indiaanse was aanwezig op het feest en ging er met de hoofdprijs vandoor.

*.... dat de schutting van Dick Menger door de harde wind is weggewaaid en dat hij daarom besloot Elly aan de ketting vast te leggen.


F-jes zijn begonnen aan competitie

Eindelijk zou het dan zover zijn, op zaterdag 28 februari hadden de F1 en F2 hun eerste “echte” wedstrijd. Na wekenlang schitterend weer en voetballend in de sporthal viel er op donderdag 26 februari een flink pak sneeuw. De eerste training op donderdag kon niet doorgaan. Helaas was er voor de komende dagen geen verbetering vandaar dat de eerste wedstrijd werd afgelast. De F-jes, zeer teleurgesteld, moesten nog een heeeele week wachten.
Maar de zaterdag kwam en het weer was niet dat je zegt we gaan lekker voetballen, maar gelukkig ging het allemaal door.
De F1 vertok naar Tubantia in Hengelo en de F2 mocht tegen plaatsgenoot Rood-Zwart spelen.
Om half elf kwamen de spelers van de F1 teleurgesteld terug, ze hadden verloren 10 – 1!! Alle hoop was nu gevestigd op de spelers van de F2.
In de eerste minuut scoorde Hidde Flokstra direct al de 0 – 1. We stonden VOOR!! De supporters aan de zijlijn juichten enthousiast alsof de wedstrijd al gespeeld was. Even later scoorde Rood-Zwart de gelijkmaker. Na weer een geweldige aktie van Delden werd het 1 – 2. We dachten die hebben we in de zak. Maar helaas ook Rood-Zwart gaf niet op en maakte de gelijkmaker. Beide kanten scoorden hierna nog een keer. Nu ging het erom…… konden we er nog één inknallen……we gingnen met z’n allen naar voren en toen maakte uiteindelijk Rood-Zwart de 4 – 3 en was de wedstrijd afgelopen.
Wel verloren, maar de inzet was fantastisch!! Ga zo door F1 en F2.
Ook de inzet van de supporters was zeer sportief. Zij waren tijdens de wedstrijd duidelijk aanwezig, er werden goede adviezen gegeven, spelers werden geprezen en af en toe kwam er een kledingtip die het veld werd ingegooid! 

De eerstvolgende thuiswedstrijd van de F1 en F2 is op 17 april.
De F2 begint om 09.30 uur en de F1om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom om deze jonge spelertjes te zien spelen en aan te moedigen.


Welpen-uitje naar "Dolle Pret" in Almelo

Na de playbackshow die vorig jaar gehouden is werd al het prijzengeld geschonken aan de jeugd. Dit geld hebben we gebruikt voor een uitstapje met de welpen.
Zaterdag 7 februari was het dan zo ver, we zijn met de welpen naar Dolle Pret in Almelo geweest.
Met 8 auto’s en 27 kinderen zijn we om 10 uur vertrokken. Sinds ons vorige bezoek waren er wat attracties bijgekomen die erg populair waren, namelijk de vulkaan en een erg hoog springkussen. De Vulkaan was een soort klimwand waar je op moest en dan ging je met de glijbaan weer omlaag. Iedereen (ook de leiders) heeft zich prima vermaakt. 
Al die inspanning maakt dorstig en hongerig, en de patat en ranja ging er wel in. Voor de ijsjes was minder tijd, want iedereen wilde liever nog even spelen voor we weer naar huis moesten. 

Al met al was ons welpenuitje een groot succes. Playbackers bedankt!!


Jeugd SV Delden brengt bezoek aan ARKE-Stadion

Via de Kids-club van FC Twente worden er jaarlijks een viertal data’s gepland waar leden en andere belangstellenden zich op kunnen geven voor een rondleiding door het ARKE Stadion. Woensdag 11 februari was het zover. De jongste voetballertjes van SV Delden (welpen, F en E) konden zich hiervoor opgeven.
Aangekomen bij het ARKE Stadion werden wij (36 kinderen en 8 volwassenen) verdeeld in drie groepen. De bedoeling was om door middel van aangeplakte vragen het hele stadion te doorlopen. Vragen waren o.a. hoeveel vlaggen zijn er in het Stadion? Kleur van de stoelen, wanneer is VAK P opgericht enz.
Ook konden we de kleedkamers bezichtigen en in de perskamer de Amstel Cup even vasthouden. Natuurlijk wilden we even op het veld, daar werd tevens door een fotograaf een mooie foto gemaakt welke te bezichtigen is op www.FCtwentekidsclub.nl
Daarna kreeg iedereen drinken met wat lekkers en werd er op een groot videoscherm een aantal vragen over FC Twente gesteld welke men kon invullen en inleveren. Tot slot kreeg iedereen nog een mooie button, pen, en natuurlijk het blad GOA STOAN.

Al met al was het een zeer geslaagde middag.


Verslag selectie-wedstrijd van Ivo Otten

Maandag 8 maart werd ik gebeld door iemand van de KNVB of ik een Interregionale selectiewedstrijd wou keepen op 9 maart in Zutphen bij Zutphania. Ik was namelijk gescout door iemand van de KNVB.
Ik ben samen met mijn vader en moeder naar Zutphen gegaan. Ik moest om 18.00 uur aanwezig zijn en om 19.00 uur begon het. We werden verdeeld in 2 teams. Mijn team had 3 keepers.
Er werden 3 wedstrijden van 25 min. Gespeeld en ik moest de laatste wedstrijd keepen. Ik was samen met een voetballer van Rood-Zwart de enige jongen die voor het eerst met een dergelijke wedstrijd mee deed. Ik was dus erg zenuwachtig.
De spelers van de teams kwamen van de verenigingen, Go Ahead Eagels, AGOVV, De Graafschap, Quick’20 enz.
Dus aan goede voetballers geen gebrek.
De wedstrijd ging voor mij wel aardig goed. Ik had in ieder geval wel wat te doen, 2 keer een penalty en heel wat ballen op en in het doel.
Van de 3 keepers ging er 1 door, dat was ik dus niet (jammer).
Wel stond er in de brief dat de scouts mij nog wel in de gaten houden en ik misschien nog wel een keer opgeroepen kan worden voor een selectiewedstrijd.

Al met al vond ik het toch wel een ervaring om een keer te hebben meegedaan aan zo’n wedstrijd.

Groetjes IVO OTTEN
Keeper van C2


Enkelspel met Scott Wold

1.    Hoe oud ben je?                                                                            4 jaar                           

2.    Welk team speel je?                                                                      welpen

3.    Vind je dat een leuk elftal?                                                              ja     

4.    Waarom vindt je dat leuk?                                                              Het is een goed team

5.    Wie is jullie leider?                                                                        Mariska

6.    Wie is jullie trainer?                                                                       Freddy

7.    Op welke positie speel je?                                                              bij de keeper

8.    Vind je dit een fijne positie?                                                             ja

9.    Wat is het leukste dat je bij SV Deldenhebt meegemaakt?                naar Dolle Pret

   10.    Waar ben je goed in?                                                                      hard schieten

    11.    Waar ben niet zo goed in?                                                               rennen

   12.    Waar oefent de trainer met jullie het meeste op?                               Samen spelen

13.    Wie vind je de beste voetballer van SV Delden?                                 Mijn broer Sven

14.    Wie is de beste voetballer van Nederland?                                         Wesley Schnijder

15.    Welke club is de beste?                                                                FC Twente

16.    Wie zijn je vrienden?                                                                     Sanne, Doeke en Sven

17.    Welk meisje vind je leuk?                                                              Imke

18.    Heb je nog meer hobby’s?                                                       Computeren, fietsen                                                      

19.    Welk tv-programma vind je leuk?                                                   Ernst, Bobby & Rest

20.    Welke muziek vind je mooi?                                                         FC Twente cd

21.    Waar heb je een hekel aan?                                                         Vroeg naar bed

22.    Wat eet je het liefst?                                                                   Patat, Spinazie

23.    Wat vind je van de club SV Delden                                               Goeie  teams, de beste!!

24.    Wat zou je bij de SV Delden willen veranderen?                             Speeltoestellen mis ik


In gesprek met Claudia Garritsen

Voor deze aflevering van ‘in gesprek met’ is Claudia Garritsen te gast. 

Claudia wordt in augustus van dit jaar 17 lentes jong en heeft nog een broertje Dennis. Claudia studeert aan het atheneum en zit in haar vijfde jaar. Zo hoopt volgend jaar haar eindexamen af te leggen. Wat ze dan gaat doen, als ze is geslaagd, weet ze nog niet. En voor de jonge vrijgezellen onder ons, ze heeft nog geen vriendje.
Claudia is helemaal bezeten van de atletiek. Sinds haar vijfde beoefent zij deze sport al. Wat haar vooral zo aantrekt in de atletiek zijn de vele onderdelen en variaties in deze sport en dat deze in vele sporten terugkeert, ook in de voetbalsport. Haar voorkeur zijn de werpnummers zoals het kogelstoten, speer – en discuswerpen.
Haar erelijst bestaat uit: 2 x gewestelijk kampioen (Overijssel/Gelderland) op het onderdeel discuswerpen in de jaren 2000 en 2002 en tiende met het speerwerpen op het Nederlands kampioenschap.
Zoals gezegd is ze op haar vijfde al begonnen met deze sport. Haar eerste vereniging was Iphitos uit Losser. Daarna ging zij naar A.V. Goor, daarna M.P.M. in Hengelo, toen naar SISU in Almelo en nu dus in Delden bij onze vereniging.
Op de vraag, waarom zij al bij zovele clubs haar sport heeft beoefend, antwoordde zei, dat dit is gekomen, omdat zij al vaak is verhuisd. Ook haar toenmalige en nu haar huidige trainer Jan Blom, heeft haar vaak meegenomen als hij van vereniging veranderde. Omdat atletiek haar enorm boeit heeft zij al diverse trainingsdiploma’s op zak. Zo bezit zij het trainersdiploma ‘algemeen jeugd trainer’, geldend voor de jeugd tot 12 jaar. Daarnaast heeft zij trainersdiploma’s voor geven van training aan de jeugd voor enkele speciale onderdelen van de atletiek, zoals het diploma voor de werpnummers. Zij volgt nu de cursus ‘springen’. Als zij dit diploma ook op zak heeft, wil ze verder met de cursus ‘lopen’. De duur van een cursus bedraagt 4 zaterdagen a 5 uur per sessie. De algemene opleiding vergde 5 zaterdagen, ook vijf uur per sessie. Indien Claudia erin slaagt haar diploma’s voor de werp – en loopcursus te behalen, is zij de jongste atletiektrainer in ons land.
Op de vraag, hoe Claudia de toekomst ziet voor de atletieksport van onze vereniging, antwoordde ze, dat ze hoopt, dat de reconstructie van de Langestraat gauw opschiet. Verwonderde blikken van de interviewer. Wat heeft de reconstructie ermee te maken. Claudia zegt, dat er afspraken met de gemeente gemaakt zijn, die behelzen, dat de trottoirtegels, die bij de werkzaamheden vrijkomen, worden gebruikt als ondergrond voor de aanlopen voor het speerwerpen, hoogspringen, verspringen en het discuswerpen. De tegels worden dan bekleed met de oude bekleding van de tennisbanen, die al bij onze velden liggen. Als deze zaken allemaal gerealiseerd zijn en Claudia hoopt dat dit halfweg het atletiekseizoen is, dat zal dan ook het ledental van de atletiek sterk toenemen. Nu zijn de faciliteiten nog niet aanwezig, maar Claudia heeft er alle vertrouwen in.
Op de vraag of zij nog wensen heeft, gaf zij te kennen, dat ze graag zag dat de hoogspringinstallatie er heel snel zal komen. Tot slot hoopt ze, dat de integratie van de atletiek afdeling binnen de vereniging probleemloos zal verlopen.
Nog iets vergeten te zeggen? Ja, en hiermee komt ze terug naar het begin van ons gesprek, het zou misschien voor de voetballers aan te raden zijn om tweemaal per maand een loop – en springtraining te doen. Claudia is van mening, dat daar voor de voetballers nog veel te halen valt.


Interview met een atleetje

01. Wie ben jij?                                                                 Anouck strikker
02. Hoe oud ben jij?                                                           10 jaar
03. Op welke school zit jij ?                                                Erve Hooijerinck
04. Waarom ben je bij atletiek gegaan?                               Omdat het me wel leuk leek
05. Hoe vaak train je?                                                         1 x per week op maandag
06. Welke onderdelen vindt je het leukst?                            Verspringen, hoogspringen En balwerpen
07. Welk tv-programma vindt je leuk?                                   Baantjer, commissaris Rex, Onderweg naar morgen, GTST
08. Heb je nog broertjes of zusjes?                                      Broertje, 7 jaar
09. Wie is je vriend of vriendinnetje?                                     Veel vrienden, 2 vriendinnetjes, Ilse en Kim.
10. Woon je al lang in Delden?                                            Ja, vanaf mijn geboorte
11. Waar ben je een fan van?                                              Frans Bauer, heb je even voor mij.
12. Help je wel eens thuis?                                                 Heel soms, met schoonmaken, ramen lappen.
13. Kun je tegen je verlies?                                                 Ja !!
14. Wat eet je het liefst?                                                     Patat en macaroni
15. En wat vind je niet lekker?                                             Witlof, spruiten en Bonen.
16. Wat wil je  later worden?                                                Kapster. 
17. Heb je  een wens?                                                         Nee
18. Wie moet er de volgende keer geïnterviewd worden         Bart en Daan Zillen.


Atletieknieuws

Uitbreiding atletiekcommissie. 

Op dinsdag 9 maart hebben we tijdens een informele bijeenkomst uitgebreid gesproken met een aantal  die de atletiek in Delden een warm hart toedragen en bereid zijn een steentje bij te gaan dragen, resulterend in een sterke uitbreiding van de atletiek commissie.
Vanaf heden zal Bennie Oude Heuvel samen met de U welbekende Hans Pots en oud DHV trainer William ter Beek zorgdragen voor de training en organisatie van de loopgroep (waarover U binnenkort meer hoort)
Silvia Strikker, Miriam Raanhuis, Fabiola en Herbert Nijenhuis zullen samen met Frans Garritsen de jeugdafdeling van de atletiek verder uitbreiden.
Verder is afgesproken dat de jeugdafdeling altijd bijgestaan kan worden door Bennie, Hans en William.
In het volgende clubblad komen we uitgebreid op de taakverdeling terug.

Aanmelding bij de KNAU. 

Dinsdag 9 maart was een memorabele dag.
Op die dag heeft Jan Vriezekolk de KNAU in kennis gesteld van de oprichting van de Atletiekafdeling.
De komende periode zal er nog veel werk verzet moeten worden v.w.b. goedkeuring van de statuten (die inmiddels bij de notaris liggen) die tijdens de bijzondere ledenvergadering op 8 april aan de leden zal worden voorgelegd. 

Nieuws over de accommodatie.

 De heer R. v.d. Velde heeft namens de Gemeente Hof van Twente ons medegedeeld dat ze ons garanderen dat de aanleg van de stenen ondergrond benodigd voor de diverse loop en springbanen uiterlijk 15 april gereed is.
We vertrouwen erop dat we vanaf die datum verder kunnen gaan met de realisering van de diverse voorzieningen.

Eigen wedstrijd.

Over enige weken organiseren we een eigen wedstrijd waarbij alle atletiek leden een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje of buurtgenootje mogen meenemen.
Binnenkort hoort U hier meer over.

Atletiekkamp 

Op dinsdag 9 maart hebben we uitvoerig gesproken over het organiseren van een atletiekkamp.
Iedereen was dusdanig enthousiast dat we maar meteen besloten hebben nog voor de grote vakantie een atletiekkamp voor alle atletiek jeugd leden te gaan organiseren. Het wordt een beergezellig kamp met overnachting in tenten.
In het volgende clubblad en via het atletiek nieuwsblad zullen jullie hierover geïnformeerd worden.

Diploma----Diploma----Diploma.

Inmiddels is Claudia Garritsen nu ook geslaagd voor het trainers diploma werpnummers.
Naast het algemene diploma heeft Claudia nu ook de specialisatie balwerpen, speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten.
We feliciteren Claudia van harte met dit diploma en hebben inmiddels vernomen dat ze nu bezig is voor de specialisatie verspringen, hoogspringen en polsstokhoog. 

Kleding Atletiek.

De clubkleuren voor de atletiek zijn evenals de voetbal afdeling geel en blauw. E.e.a. betekent dat zogauw iemand straks voor S.V. Delden uitkomt in een wedstrijd hij/zij altijd gekleed moet zijn in een geel shirt en blauwe broek. Zogauw als de KNAU onze vereniging geaccepteerd heeft als lid komen wij daar op terug.

terug naar inhoud clubblad


Jarige jeugd

3 mei                   Daan Harff

4 mei                   Brian Otten

15 mei                  T. Braakhuis

23 mei                  Jobke Eissink

26 mei                   Ivo Otten

27 mei                   Yvonne Borgelink

5 juni                  Raymond Borgelink

9 juni                  Justin Neuber

13 juni                 I. Shamboaver

16 juni                 Mart Snoek

23 juni                  R. Klumpers

25 juni                 T. Bokdam 

7  juli                  Jens Raanhus

17 juli                  O. Shamboaver

19 juli                  Daan Zillen

23 juli                  Ruben Diele  

27 juli                  Bart Zillen

 Allemaal van harte gefeliciteerd!!!!