Inhoudsopgave

Van de redactie
Van de voorzitter
Activiteiten Agenda
Hier kunnen we niet omheen
Scheidsrechtersbijeenkomst
In gesprek met: Jan Nobbenhuis
SV Delden Darts-Trophy 2006
Spannende wedstrijden om de Mösbokaal 
De trainer vindt: ........
SV Delden op de kerstmarkt
In de schijnwerper: Het F1-Elftal
Beste Sportvrienden 


Van de redactie

De eerste uitgave van ons clubblad in 2006 is zojuist op de deurmat gevallen.
De reacties  over onze vernieuwde december uitgave waren positief. Reacties over inhoud en lay out van ons blad zijn altijd welkom.
Ook als u van mening bent dat u eigenlijk deel zou moeten uitmaken van onze redactie zouden we dit een prachtig idee  vinden.Dus … wat let U ?
De winterperiode is altijd wat moeilijker om een blad als het onze te vullen.
Wat dat betreft zitten we wat in een kwakkelperiode. We hopen dat u van mening bent,dat we ook dit keer weer een redelijk niveau gehaald hebben.

Henk ter Hofsté had  een gesprek met onze oud-speler en sponsor Jan Nobbenhuis.
Dat werd dus een gezellige avond aan de Langestraat.

Bovendien vindt u in deze uitgave mededelingen van:

-    onze voorzitter Jan Vriezekolk
-         wedstrijdsecretaris Jan Holterman
-         trainer Harry van Hoogmoed
-         mededelingen jeugd
-         ons A-elftal
-         Verslagen over zaalvoetbal om de Mösbokaal

Lees ze !

 

De redactie

Kopie graag voor 1 april (geen mop) sturen naar:

 

Henk ter Hofsté, WILHELMINASTRAAT 6, 7491 EG DELDEN.
TEL. 074 3762539, 
NIEUW E-MAILADRES : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Van de voorzitter

Het opstellen van een ongerechtige speler is onze club duur te komen staan. Een boete van 500 euro, 5 winstpunten in mindering en een lange schorsing voor Gerrit Naafs. Een straf buiten alle proporties. Vooral voor Gerrit Naafs die louter in het teambelang de wedstrijd speelde. De vele blessures waren de oorzaak dat er een beroep op hem werd gedaan. Met de geweldige staat van dienst, Gerrit stond altijd voor fair en sportief spel, werd door de tuchtcommissie en de commissie van beroep geen enkele rekening gehouden. Gerrit is duidelijk het slachtoffer geworden van de strikte uitvoering van de regels. Na het lezen van het redactionele voorwoord kun je concluderen dat er duidelijk met meerdere maten word gemeten. Hoe dan ook, het team kan een en ander sportief recht zetten, sportief, want wij staan nu op een plaats waar wij niet horen.

Gelukkig zijn er ook leukere zaken te melden. Van de geleverde arbeid van onze leden aan de Nacht van Delden is een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft. Zowel binnen als buiten kan nu alles luid en duidelijk over komen. Ook zullen binnenkort alle standen en uitslagen middels een power-point presentatie in het clubhuis te bewonderen zijn.

Tevens is het clubhuis is opgesierd met een fotocollage van alle teams, aangeboden als afscheidsgeschenk door René Streutker tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Van René, jarenlang het boegbeeld van SV Delden 1 en 25 jaar lid van de club, hopen we toch op een ander moment en wel op het veld als speler uit te zwaaien.

Rest mij om alle teams succes te wensen met het behalen van –broodnodig- punten.

Namens het bestuur, Jan Vriezekolk.


Activiteiten Agenda

Onderstaand treffen jullie de agenda aan van de vele activiteiten, die tijdens dit seizoen zullen worden georganiseerd.
Zet deze data met dikke letters in je agenda of computer.

18 februari                  De 4e SV Delden Darts-Trophy in het clubhuis. Aanvang: 19.00 uur
                                 Zie verder pagina 16 van dit clubblad   

24 februari:                 Kaartavond. Aanvang 20.00 uur.  

31 maart:                   Kaartavond. Aanvang 20.00 uur.  

21 t/m 23 juli:             Jeugdkampen.  

26 augustus:              Open dag met het voetbaldorp van F.C. Twente.
Het voetbaldorp bestaat uit:
2 voetbalboardings, Een Panna Arena, Een tent, Een grote entreeboog, een Voetbalschool en nog veel meer.


Hier kunnen we niet omheen

Helaas , je kunt er niet omheen ; ik bedoel “het voorval Gerrit Naafs”.
Voor een ieder wel een moment om goed te gaan nadenken over zaken die niet kunnen en niet mogen.  Ook een moment om afspraken te maken, dat dit bij onze club niet meer zal voorkomen.
Anderzijds wekken de strafhoogte en andere gebeurtenissen bij mij gevoelens van onrechtvaardigheid op!
De hoogte van de straf gaat naar mijn mening alle proporties te buiten. Het valt op dat ook de KNVB meedoet aan de hedendaagse teneur: repressie is de oplossing voor alle kwaad!
Met strenge straffen, hoe onrechtvaardig ook in sommige gevallen, ban je alle ongewenste onsportieve gedragingen uit. Maar mag ik een vergelijking maken?  

De speler Niels Kokmeijer van Go Ahead kreeg onlangs een “doodschop” zodat hij nooit weer kan voetballen en vermoedelijk deels invalide blijft. De dader loopt al weer een paar maanden vrolijk te voetballen in de eredivisie. Als u zegt dat dit appels met peren vergelijken is, zijn we allen best in staat in het amateurvoetbal  enkele “stakingsgevallen”uit de pers te vissen , die met de mantel der liefde bedekt werden.  

De vraag dringt zich op : “Met hoeveel maten wordt er gemeten ?”
Het is toch te gek voor woorden , dat een amateurspeler die inmiddels de leeftijd van 34 jaar heeft bereikt en alom een voorbeeld is geweest van sportiviteit,zowel op als buiten het veld, een half jaar aan de kant wordt gezet !  Niemand van ons begrijpt dit.    Schande …!!
Bovendien moeten we grote vraagtekens zetten bij de “opsporingsmethodes” van een zogenaamde zustervereniging.
Ik heb hierbij zo mijn eigen associaties …….Bovendien , klikken is weer helemaal in !! Nog even en we gaan in deze “aso-cultuur “  hier speldjes voor uitgeven.  

Ik hoop dat dit alles mede een stimulans zal zijn om de saamhorigheid in de club te versterken en de nodige “overlevingspunten “ te pakken met steun van jullie supporters.

Gerrit Seppenwoolde


Scheidsrechtersbijeenkomst

Maandag 6 maart organiseren we in ons clubhuis een informatie-avond voor alle S.V. Delden-scheidsrechters die wedstrijden van de senioren of de A- of B-jeugd fluiten. De twee belangrijkste redenen voor deze bijeenkomst zijn de volgende. 

1)      We willen graag dat onze huidige scheidsrechters kundig en met plezier hun wedstrijden fluiten.
2)      We willen de groep scheidsrechters in de toekomst graag uitbreiden.

Diverse onderwerpen zullen aan de orde komen, met daarbij de vraag in hoeverre een en ander bij S.V. Delden voor verbetering vatbaar is. Hierbij valt te denken aan:

      -         organisatorische zaken
-         opleiding / begeleiding / ondersteuning
-         faciliteiten / materialen
-         spelregelkennis
-         scheidsrechterscoördinator
-         invoering spelerspas (seizoen 2006-2007)

 Voor deze avond hebben we Arjan Laarhuis, lid van S.V. Delden en talentvol KNVB-scheidsrechter, uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen over het scheidsrechtersvak. 
Geïnteresseerden – voetballers, ouders, leiders, toeschouwers, d.w.z ook niet-scheidsrechters – zijn van harte welkom. Graag wel even van te voren aanmelden. Meer informatie bij:

Marianne Wold                                   Jan Holterman
jeugdsecretaris                                  wedstrijdsecretaris
074-3761399                                      074-3763187 / 06-23309011


In gesprek met: Jan Nobbenhuis

In het kader van deze rubriek zijn we deze keer op bezoek geweest bij Jan Nobbenhuis.

Jan Nobbenhuis is 57 jaar en al 32 jaar getrouwd met Thea Satink Uit dit huwelijk zijn drie kinderen geboren, twee dochters, Paulie en Heidi en één zoon Benno. Benno is ook bij onze vereniging bekend als spreekstalmeester bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Sinds 26 november van het vorig jaar zijn Jan en Thea ook opa en oma van hun eerste kleinkind, Eline. Jan is vooral bekend als geworden door zijn werkzaamheden als ambulant textielhandelaar. Hij speelde bij onze club in diverse elftallen als middenvelder.  
Toen wij bij hen op bezoek waren, bleek al snel, dat Jan zich al gedegen had voorbereid op dit interview. 
Onderstaand zijn verhaal:  

Omdat hij uit een katholiek nest stamt, ging Jan als jongen van ongeveer 10 jaar voetballen bij de toen nog katholieke voetbalclub ter plaatse: Rood Zwart. Omdat het elftal, waarin hij speelde eigenlijk te veel spelers had, kwam Jan naar zijn eigen zeggen te weinig aan spelen toe. Dit was niet naar zijn zin en nam toen voor die dagen het vermetele besluit te bedanken als lid van Rood Zwart en lid te worden bij onze vereniging. Zoals gezegd, Jan stamt uit een katholiek nest en zat dus ook op de katholieke jongensschool. Zijn overgang naar onze vereniging werd hem toen in grote dank afgenomen en werd hij daarmee veelvuldig geplaagd.  

Toen Jan bij onze vereniging kwam, dat was ongeveer in 1960, kwam hij, als elfjarige in het B-elftal terecht want een jeugdelftal met spelers van zijn leeftijd had onze vereniging toen nog niet. Hij speelde ondermeer met Fokke Morsink, Hennie van de Berg, Freek Nijhuis en Bas Temmink. De thuiswedstrijden werden toen nog gespeeld op het oude veld op de Mors. 
Na verloop van tijd ging Jan over naar de senioren en speelde hij in het tweede elftal met onder andere Hilly Menger en Jan Blekkenhorst. In dat elftal viel hij op en maakte hij promotie naar het eerste,
In deze selectie heeft hij niet lang gespeeld. Onze club had in 1971 een nieuwe trainer aangesteld in de persoon van Jan ter Beek. Omdat Jan, zoals bekend met zijn textiel op vele markten thuis was, was het voor hem niet altijd mogelijk om op tijd aanwezig te zijn voor de training. Uitgerekend op de dag dat Jan ter Beek de eerste training zou gaan leiden, kwam Jan te laat terug van de markt in Losser. 
Jan stelde zich aan Jan ter Beek netjes voor en excuseerde zich voor het te laat zijn. Jan ter Beek was blijkbaar streng voor zijn spelers want Jan moest als straf voor het te laat zijn op de training 10 rondjes om het veld lopen. Dit pikte Jan niet en zei aju en was weg en ging weer spelen in het tweede waarmee hij in 1972 kampioen werd. In 1974 werd hij nogmaals kampioen maar toen met derde.
In verband met zijn  werkzaamheden als marktkoopman bedankte Jan later als lid maar dankzij Harrie Otten kwam Jan enkele jaren later weer terug als speler bij het vijfde. Hier speelde hij ondermeer met Herman de Jong, Toon ter Doest en onze huidige voorzitter Jan Vriezekolk. De gezelligheid was troef bij dit elftal en vaak ging men met de hele meute weekendjes weg vaak naar Hilter. 
Met dit vijfde elftal heeft hij veel amusante voorvallen meegemaakt zoals die keer in Duitsland dat onze huidige voorzitter zijn auto van een Europees merk in een Japans merkverbouwde.
Ook aan het kroamschudden bij Gerrit Holterman naar aanleiding van de geboorte van Johan bewaart Jan goede herinneringen. 
Toentertijd reed Jan in een grote Amerikaanse slee en bij het wegrijden bij Gerrit kwam Jan met zijn grote bak vast te zitten. Johan Nijhuis was toen leider van zijn team. Op Jan zijn verzoek hielpen zijn maten en dus ook Johan Nijhuis om de auto weer op de weg te krijgen. Johan Nijhuis had alleen de pech dat hij bij het verkeerde wiel stond. Toen Jan een dot gas gaf werd Johan zijn  kostuum, want Johan was altijd heer, van kleur veranderd.
Dat Jan nog altijd contact heeft met zijn toenmalige medespelers blijkt wel uit het feit dat ze op 20 mei van dit jaar bij Jan te samen  komen als een soort reünie.  

Aan het eind van het gesprek bleek dat Jan nog aardig op de hoogte is van het reilen en zeilen van de vereniging. Hij hoopt, dat het eerste erin zal slagen zich te handhaven en wenst ze daarbij veel succes.

Henk ter Hofsté


SV Delden Darts-Trophy 2006

Op zaterdag 18 februari is het weer zover, de 4e SV Delden Darts Trophy !
Zin in een avond gezelligheid gecombineerd met sport, kom gerust langs. (Tegen de tijd dat jullie dit lezen, is de inschrijving helaas al gestopt)
Is het Ivo Otten die dit jaar de beker kan behouden of is er een nieuw dart talent binnen onze gelederen ?
Komt het allen zien op zaterdag 18 februari vanaf 19.00 uur in het clubgebouw op de Mös !

De Dartscommissie


Spannende wedstrijden om de Mösbokaal

Zaterdag 7 januari j.l. was het weer zover: de gehele S.V. Delden familie was op deze dag weer present om de felbegeerde Mösbokaal in de wacht te slepen.
Vanaf 14.00 uur werd sporthal De Reiger in beslag genomen, eerst door de welpen en F-spelertjes, later door de oudere jeugd.

Vanaf 18.30 uur traden de senioren de balvirtuozen van het A-elftal aan om hun kunsten te vertonen. Wedstrijdsecretaris Jan Holterman had met behulp van zijn computer al de elftallen ingedeeld en had er ook voor gezorgd dat er voldoende tenues aanwezig waren.
De talrijk opgekomen supporters konden genieten van vele spannende wedstrijden. Jan had twee poules van vier teams ingedeeld. Het bleek al spoedig dat het team 1 van poule A en het team 7 van poule B de meeste zaalvoetbal capaciteiten hadden, het was dan ook niet verwonderlijk dat deze teams als eerste in hun poule eindigden. Buiten deze twee teams wisten ook uit Poule A team 3 en uit poule B team 6 de halve finales te bereiken.

De uitslagen van deze halve finales waren:  

Team 1            -          Team 6            :           3 – 1
Team 7            -          Team 3            :           7 – 1.

De finale tussen de teams 1 en 7 was enorm spannend. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk: 1 – 1. Na tweemaal vijf minuten verlenging was het nog gelijk: 2 – 2, zodat 7-meters de beslissing moesten brengen. Het team 1 werd uiteindelijk winnaar met 2 -1, omdat gelegenheidskeeper Frank ten Voorde met ware doodsverachting de laatste 7 – meter wist te stoppen en zo zijn team de overwinning kon schenken.

Zoals gememoreerd had Jan Holterman de teams al ingedeeld en kon de wedstrijdleiding, bestaande uit Robin Temmink en Henk ter Hofsté, zich volledig concentreren op het tijdschema en de uitslagen.   Een woord van dank is ook verschuldigd aan Dick ter Kulve en Arjan Laarhuis, de scheidsrechters, die alles in prima banen leidden.

Het winnende team bestond uit:

Frank ten Voorde,René Holtkamp, Jaap Smit, Bert Luttikhedde, Ben Steentjes, Ronny Kollen en Wim ter Keurs.

Na afloop reikte voorzitter Jan Vriezekolk de prijzen uit in klinkende munt. Het was nog lang gezellig in de Boemel.


De trainer vindt: .......

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven voor de Möspraot, wat ik hierbij dan ook doe. Het zou een stukje moeten worden over hoe ik over de vereniging denk en wat mijn verwachtingen waren bij mijn aanstelling en nu zijn voor de toekomst.  

Allereerst wil ik duidelijk maken dat het mij goed bevalt bij S.V. Delden. Het is een gemoedelijke vereniging, waar door bijna alle leden wel een vrijwilligersdienst wordt verricht. Of het nu de jeugd is die ik afgelopen zomer de reclameborden zag schoonmaken of iemand anders die een kantinedienst draait. Dan nog de mensen die allerhande werkzaamheden verrichten van het zorgen voor de kleding van de elftallen tot het onderhoud van het sportpark of de copy verzorgen van het clubblad, enz. enz. Mijn complimenten voor alle vrijwilligers.
Verder heb ik een heel goed contact met de technische commissie, waar ik toch regelmatig een beroep op moet doen om alles voor elkaar te krijgen zoals ik dat graag wil.  

Dan wil na deze euforie toch ook wel een kritische noot plaatsen en wel over de mentaliteit van een aantal selectiespelers. Daar, waar ik aan het begin van het seizoen dacht spelers voor het eerste elftal te kunnen selecteren, moet ik nu soms schrapen om elf spelers op zondagmiddag in het veld te brengen. Ik ben begonnen met 28 spelers die voor de selectie gingen en dat zijn er nu beduidend minder.
Het is voor een trainer niet leuk om mensen te moeten vragen of ze alsjeblieft in het eerste willen voetballen. (WIE DE SCHOEN PAST, TREKKE HEM AAN). Oud – Hollands spreekwoord. Door blessures zijn er een aantal spelers langdurig geblesseerd geraakt en dit hebben we niet op kunnen vangen om reden als hierboven vermeldt. Het ziet er overigens naar uit dat het blessureleed in de nabije toekomst geleden is omdat het nu nog twee spelers betreft en de verwachting is dat zij tijdens de tweede helft van de competitie weer beschikbaar zullen zijn. Ik ben er van overtuigd dat als we blessurevrij blijven we nog goed mee gaan doen in de competitie.

Voor de toekomst ziet het er zeker goed uit. Volgens seizoen zullen er een aantal jeugdspelers overgaan naar de senioren en zoals ik het nu zie zullen ze zeker deel uit gaan maken van de selectie.
Zoals u wellicht gehoord of gelezen hebt heb ik het contract met S.V. Delden met een jaar verlengd. Dit zou ik niet gedaan hebben als ik niet alle vertrouwen zou hebben gehad in de vereniging, de selectie en niet te vergeten de aanstormende jeugd.

Tot slot nog de vermelding dat we met een weliswaar beperkte selectie een zeer geslaagd weekend hebben gehad, niet qua resultaat van de oefenwedstrijd, die we hebben gespeeld maar voor de teambuilding was het zeker de moeite waard.  

Verder beloof ik mij voor 100 % inzetten om tot betere resultaten te komen dan tot nu toe en ik hoop dat de gehele selectie dat ook doet.

Tot zover mijn indrukken van en verwachtingen bij  S,V, Delden.

Harry van Hoogmoed.


SV Delden op kerstmarkt

De stand van SV.. Delden op de kerstmarkt trok ook op zaterdag 17 december weer veel bezoekers. Het ballenbord en de verloting waren erg populair onder de het talrijke publiek. Niet alleen Deldenaren bezochten de kerstmarkt maar ook belangstellenden uit omliggende plaatsen kochten lootjes en schoten op het bord. 
De medewerkers van Sv. Delden kunnen wederom terugkijken op een geslaagde kerstmarkt.

Winnaars van het ballenbord: 
B. Lever wint de taart en M.Luik wint de bal.

Hans Klumpers


In de schijnwerper: Het F1-elftal

Onderstaand kunt u kennismaken met de spelers van het F 1 - elftal  

Niels Oude Wesselink: Mooie speler met goed inzicht, heeft al een aantal keren meegedaan met het D-team. Enig minpuntje is dat hij nog moet leren omgaan met tegenslag.

Sven Wold: Ook een goed inzicht, daarbij scoort hij regelmatig en heeft 200 % inzet. Heeft net als Niels al meerdere keren meegedaan met Het D-elftal.

Twan Eijsink:De ontdekking. Wilde in eerste instantie niet s van keepen weten, maar na lang aandringen van de spelers toch maar een poging gewaagd. Tot nu met veel plezier en niet meer uit het doel te slaan. Iedere week weer als eerste zijn nummer 1 shirt ophalen.

Rick Wassink: Goede verdediger. Je hoort hem 40 minuten niet, doet zijn werk. Hij is tevens één van de vijf spelers die altijd op de training zijn.

Ferry Morsink: Zijn inzet groeit met de week, wat zelfs voor hem soms schrikken is. Bij een wedstrijd haalde hij een tegenstander onderuit, hij was zo geschrokken dat hij van schrik naar de kleedkamer is gelopen. Er was eigenlijk niet veel gebeurd.

Jelle van Otten: De agressieve verdediger, snel, ziet NU alles (sportbril), moeilijk te passeren en heeft een goede invalbeurt gemaakt bij de D.

Kevin Vaanholt: Heeft hier nog even gevoetbald nadat hij was verhuisd naar Hengelo, maar was uiteindelijk niet haalbaar.

Arilson Sotta da Silva: De jongste, slimme, veel pratende voetballer. Is nu zes wedstrijden bij ons.

Kjeld Koster: Mooie speler en ook nog niet zo lang bij ons. Hij doet het goed.

Invaller Scott Wold: De speler van de F3 is zeer ijverig, heeft verschillende wedstrijden meegedaan en gescoord.

Wieke Brandt: Heeft een keer meegedaan en ook gelijk een doelpunt gemaakt. Klasse!!


Beste Sportvrienden

Zoals jullie allen waarschijnlijk weten gaat het op dit moment redelijk goed met het A1 team van de club. Hoe dit allemaal is gekomen ga ik jullie vertellen in het volgende stukje.

Aan het begin van het seizoen hebben we 2 wedstrijden gespeeld voor de beker. Beide van deze wedstrijden worden verloren en we konden ons helemaal gaan concentreren op de competitie. Hier hebben we dan ook flink gebruik van gemaakt. Met de eerste wedstrijd, tegen Rood Zwart, hebben we dan ook gelijk de eerste 3 punten op de Mors gehouden.
 Daarna volgde een hele reeks wedstrijden waarbij alle punten in handen van SV Delden A1 bleef. Deze wedstrijden werden dan ook met ruime cijfers gewonnen. Toen kwam er op 5 november de wedstrijd tegen Hector. Hier kwamen er toch problemen voor ons. We waren niet opgewassen tegen dit dispensatie team uit Goor. Maar goed zij konden toch geen kampioen worden dus hielden we de moed erin. Dat bleek direct de week erna alweer. We speelden tegen Twente Goor A2 waarin 7 spelers van Twente Goor A1 meespeelden, en wonnen de wedstrijd met 7-3. Dat was gelijk alweer een goed begin na de eerste nederlaag van de week ervoor.
Toen bleef het wegens weersomstandigheden even stil in de competitie. De laatste wedstrijd voor de winterstop, weer tegen Rood Zwart, werd na een moeizaam begin toch ook met ruime cijfers gewonnen. Zo hebben we de eerste helft van de competitie op 1 nederlaag na alle punten verzameld voor een goede ondergrond van de 2de helft van de competitie.
We gaan er, helaas op 1 speler na, met de overgebleven 15 spelers hard tegen aan en willen wel weer eens kampioen worden. Dat is nu ook alweer 2 jaar geleden dus het word weer eens tijd! Zoals u kunt lezen was het dus een hele goede tijd voor het sterrenteam van SV Delden A1, onder leiding van trainer Jos Kockman (CHEF) , leider Johan Holterman (JOOP) en vlagger Martijn Vriezekolk (FrieseVlag). Zonder hen hadden we het natuurlijk nooit zover kunnen schoppen. (Zo, de basisplaats voor de 2de helft van het seizoen is ook weer binnen)

Niet alleen het totaalplaatje, maar ook de spelers individueel zijn erg vooruit gegaan dit seizoen. Zo speelt een grote groep al zondags mee met het 1ste elftal van de club. We hebben zelfs eens gespeeld met 7 A1-spelers en 4 1ste-spelers in het veld. En zelfs dan wordt er nog gewonnen!

Als laatste wil ik nog even wat meedelen. Voor alle informatie over A1, van schema’s tot foto’s, kunt u een kijkje nemen op onze eigen site: www.svdelden.tk
Ik hoop jullie allemaal nog eens te zien op de zaterdagmiddag voor een onvergetelijke pot voetbal !!!

Groetjes: Bart Otten (nr.1), SV Delden A1