Inhoudsopgave

Van de redactie
Van de voorzitter
Van de wedstrijdsecretaris
Uitstel spelerspas tot 1 januari 2007
Elftalfoto's
Van de internetcommissie
Mededeling
Schoonmaakactie Clubhuis 
In Memoriam
In gesprek met: Jan-Willem Klumpers
Zwaluwentoernooi 16 september
Geboorte
Seizoenstart SV Delden 1 seizoen 2006-2007
De bal rolt weer
Open dag SV Delden succes
Frisse veelbelovende start SV Delden 4
Afscheid seizoen 2005-2006
Delden 3 in het nieuwe seizoen


Van de redactie

Bij het begin van elke competitie vraagt menigeen zich af hoe onze elftallen zullen presteren.
Doen we een gooi naar het hoogste ?
Zowel bij de junioren als bij de senioren zijn er enkele teams die wel eens voor verrassingen zouden kunnen zorgen !  De redactie voorspelt zeker één versierde platte wagen ……….
Is het F1 , ons 2e elftal of toch het 4e ?  Of zal de valse start van ons 1e gevolgd worden door een geweldige eindsprint ?  

In deze uitgave heeft Henk ter Hofsté een gesprek met één van onze jongste spelers van dat team nl. met Jan Willem Klumpers.  Een speler die al op zeer jonge leeftijd een geweldige S.V.Delden-fan was !
Lees wat hij te vertellen heeft.  

In deze uitgave moeten we helaas twee mensen uit ons S.V.Delden verleden herdenken. Beiden , Gerrit Wold en Sietse Dousma overleden eind juli 2006.
Gerrit was vooral bekend als eerste elftalspeler en Sietse als trainer van onze toenmalige jeugd.  

Onze voorzitter doet mededelingen over bestuursbesluiten en verdere andere belangrijke verenigingsaangelegenheden.
Verder leest u over onze jeugdafdeling en verslagen van verschillende teams.
Andere activiteiten worden in beeld gebracht d.m.v. foto’s zoals van onze Open Dag , een uitje van ons A- en B-elftal .Lees ze !


De Redactie


Van de voorzitter

Naar aanleiding van een artikel in de TC Tubantia van 20 september jl., en vooruitlopend op de algemene leden -vergadering, wil het bestuur van S.V. Delden haar leden graag informeren over de stand van zaken betreffende de atletiekafdeling. De reden hiervoor is dat, behalve dat het artikel enkele andere feitelijke en suggestieve onjuistheden bevat, er beweerd wordt dat de KNAU de S.V. Delden ‘schrapt’ als lid omdat zij haar contributieverplichtingen niet is nagekomen. Deze bewering is feitelijk onjuist. In werkelijkheid is het zo dat het bestuur van S.V. Delden heeft besloten om, met terugwerkende kracht, het lidmaatschap van de KNAU te beëindigen. Hiermee heeft het bestuur ingestemd met een voorstel van de KNAU, dat bij beëindiging van het lidmaatschap S.V. Delden ontheven zou worden van haar contributie-verplichtingen. Aanvankelijk heeft het bestuur geprobeerd het besluit over het KNAU-lidmaatschap uit te stellen, teneinde de ledenvergadering te kunnen raadplegen, maar hiermee ging de KNAU niet akkoord. Vandaar dat dit besluit reeds eerder genomen moest worden. In de eerstvolgende algemene ledenvergadering, op 2 november, zal het bestuur deze gang van zaken nader toelichten. Bij die gelegenheid kan de ledenvergadering beoordelen of het genomen besluit al dan niet terecht is geweest. De leden van S.V. Delden zullen daarmee het laatste woord hebben over de toekomst van de atletiekafdeling.

In verband met drukke werkzaamheden heeft Harry van Hoogmoed begin oktober besloten te stoppen als hoofdtrainer bij S.V. Delden. Harry kon zijn werkzaamheden niet meer verenigen met het trainerschap. Wij betreuren zijn vroege vertrek bij SV Delden en wensen hem aller goeds. Met ingang van 10 oktober is deze functie worden overgenomen door Almeloër Ronald Dams. Ronald is als speler 11 jaar semi-prof geweest bij Heracles ’74. Speelde daarna 2 jaar bij DETO en 3 jaar bij Sudlohn (DLD). Begon als speler / trainer bij Legden (DLD) en SF Borken (DLD). In Nederland trainde hij 4 jaar avc Heracles en 3 jaar Bruchterveld. Momenteel traint Ronald ook nog de A1-jeugd van DETO. Wij wensen Ronald veel succes bij SV Delden.

Onze technische staf is verder nog uitgebreid met een fysiotherapeut. Raymond Halenbeek, die zijn praktijk heeft in Almelo. Hij zal samen met Hans van Laarhoven de spelers fysiek en geestelijk bijstaan. Raymond welkom bij SV Delden.

Tot slot verwachten wij alle leden op onze Ledenvergadering op donderdag 2 november a.s.. Aanvang 20.30 uur. Ook uw inbreng is van groot belang.

Namens het bestuur,   

Jan Vriezekolk


Van de wedstrijdsecretaris

Op de website van S.V. Delden kun je altijd terecht voor de meest recente wedstrijd-informatie, d.w.z. zowel het programma als de uitslagen. Via menu-item ‘voetbal’ zie je de overzichten van week tot week, en wanneer je doorklikt naar de elftal-pagina’s, dan zie je het programma en de uitslagen per elftal. Bovendien is deze informatie sinds begin september beschikbaar via ‘SV Delden Tekst-TV’, op zaterdag en zondag te zien op de televisie in ons clubhuis. 

Wanneer je niet alleen op zoek bent naar informatie over de wedstrijden van S.V. Delden, maar ook naar de meest recente informatie over alle wedstrijden in de competities waarin onze teams uitkomen, dan kun je hiervoor terecht op de website van de KNVB. Via de elftal-pagina’s en via de agenda-pagina op onze eigen website word je direct doorgelinkt naar de juiste KNVB-pagina’s. Voorheen ging dit helemaal vanzelf, maar sinds begin oktober moet je je hiervoor op de KNVB-wensite eenmalig – gratis – aanmelden. Daarna zou alles weer als vanouds moeten werken, hetgeen inhoudt dat je langs deze weg, vanaf twee dagen na de wedstrijden, toegang hebt tot de gevraagde informatie.
Het is ook mogelijk om – tegen betaling – al eerder toegang te krijgen tot de KNVB-informatie, door een abonnement af te sluiten voor ‘betaalde amateurvoetbalservices’. Zo’n abonnement bedraagt €9,99 per seizoen, en daarmee kun je dan de uitslagen, standen, afgelastingen en overige wedstrijdgegevens volgen van vier teams naar keuze.

Meer informatie over deze betaalde KNVB-service is te vinden op de KNVB-website, of te verkrijgen via ondergetekende.

Jan Holterman


Uitstel spelerspas tot 1 januari 2007

Via haar website heeft de KNVB laten weten dat de sancties op het niet hebben van een spelerspas zijn uitgesteld tot 1 januari 2007. Mede door logistieke problemen aan de kant van de KNVB hebben niet alle KNVB-leden op 2 oktober hun spelerspas in huis.
Let wel: van spelers mét een spelerspas zullen de passen wél worden gecontroleerd. Voor spelers zonder pas geldt dat zij wel (als vanouds) moeten zijn aangemeld als spelend lid; bovendien moet voor hen een spelerspas zijn aangevraagd.

Bij S.V. Delden hebben we inmiddels, dd. 23 september, 92% van de passen binnen, en keurig geordend in de daarvoor bestemde mapjes.

Jan Holterman


Elftalfoto's

Eind september zijn er van alle teams weer elftal-foto’s gemaakt, in eerste instantie om de elftal-pagina’s op de website te actualiseren. Mede met dank aan Marjorie Steentjes en Johan Laarhuis beschikt de website-commissie dit seizoen over schitterende elftalfoto’s, van perfecte kwaliteit. We zijn van plan om op een of andere wijze deze foto’s beschikbaar te maken voor alle spelers. Hierover zijn inmiddels afspraken gemaakt met de leiders van de diverse elftallen. Wil je graag een (extra, of extra grote) afdruk van de foto van jouw elftal, geef dit dan aan bij je elftalleider.

Jan Holterman


Van de internetcommissie

S.V. Delden Tekst-TV

De oplettende bezoeker van ons clubhuis zal het niet zijn ontgaan. Sinds begin september beschikt S.V. Delden over haar eigen ‘Tekst-TV’ (applausje voor met name Marthijn Zweepe).
Via Tekst-TV willen we alle leden voorzien van van het laatste nieuws, van informatie over geplande activiteiten, en – last but not least – van actuele wedstrijd-informatie (programma en uitslagen).
De informatie op S.V. Delden Tekst-TV is direct gelinkt aan onze website. De inhoud en de opmaak van Tekst-TV zijn daarmee ook de verantwoordelijkheid van de website-commissie.  

Wanneer je interessante informatie hebt voor S.V. Delden Tekst-TV, geef dit dan snel door aan een van de website-commissie-leden, door hen direct aan te spreken of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook met andere ideeën of suggesties over de opmaak of de inhoud kun je terecht bij de leden van de website-commssie:

Marthijn Zweepe
Martijn Zengerink
Ed Stokkentreeff
Urban Pots
Jan Holterman
Edwin Hietbrink

 


Mededeling

HET BESTUUR VAN SV. DELDEN DOET Z'N BEST OM VOOR ONZE JEUGD ACTIVITEITEN TE ORGANISEREN. ZO VINDT ER ONDER MEER JAARLIJKS EEN VOETBALKAMPPLAATS EN WAS ER HET AFGELOPEN SEIZOEN EEN GEZELLIGE AVOND. OOK MOETEN ER AF EN TOE NIEUWE MATERIALEN WORDEN GEKOCHT ZOALS NIEUWE SHIRTS/BROEKEN EN BALLEN.

HIER WILLEN WE GRAAG MEE DOOR GAAN EN DAAR VRAGEN WE MEDEWERKING VAN DE SV DELDEN JEUGD VOOR. EN WEL OP DE VOLGENDE VOOR DE MEESTEN VAN ONZE JUNIOREN BEKENDE MANIER.

HET VERKOPEN VAN LOTEN VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJDEN VAN ONS EERSTE TEAM. HIERONDER VIND JE EEN SCHEMA. HIERIN KUN JE ZIEN WANNEER JE AAN DE BEURT BENT OM LOTEN TE VERKOPEN. JE BEHOORT OM 13.45 UUR AANWEZIG TE ZIJN EN JE TE MELDEN BIJ   DE PERSOON DIE BIJ DE KASSA STAAT. ALS JE KLAAR BENT MET DE VERKOOP KRIJG JE IN DE KANTINE EEN PATATJE MET DRINKEN.

PER KEER STAAN ER TWEE JONGENS .

ZONDAG 29 OKTOBER :    IBRAHIM SHAMBOAVER EN FRANK NIJHUIS

ZONDAG  12 NOVEMBER: BRIAN POTS EN DAAN HARFF

ZONDAG  10 DECEMBER:  DIRK LOHUIS EN GLEN OLDE SCHOLTENHUIS 

MOCHT JE NIET KUNNEN OP DE GEKOZEN DAG RUIL DAN MET EEN ANDER

CONTACTPERSOON HANS KLUMPERS  TEL. 376 2933

terug naar inhoud clubblad


Schoonmaakactie Clubhuis

Nadat er in het vorige clubblad een oproep stond om onder leiding van Rikie Holtkamp de kantine eens een goede beurt te geven was het op woensdagavond 30 augustus zover. Van 19.00 tot 22.30 uur  is er onder meer geboend, geschrobd en gedweild.
Een drietal dames, te weten Rikie, Joke en Antoinette gaven deze avond het goede voorbeeld. Vol verve werd een aantal ruimtes ( vergaderzaal, keuken en toiletten ) onder handen genomen.
Dat dit geen overbodige luxe was bleek wel uit de emmers donker water die door de afvoer weg vloeiden. Met voldoening kan terug gekeken worden op deze schoonmaakavond..
Het geregeld schoon houden is volgens de dames een must.

 Wie wil deze groep versterken? Vele handen maken licht werk  

Neem contact op met Rikie,  Tel. 376 2101

De dames hebben wel een kopje koffie verdiend.
Op deze foto ontbreekt Joke Vriezekolk.


In Memoriam

Sietse Douwsma - Op 21 juli 2006 overleed op 81 jarige leeftijd onze oud juniorentrainer Sietse Douwsma.

Sietse was in zijn jeugdjaren een begenadigde voetballer met een prachtige pass, die bij de v.v. Borne speelde.
Hij was onze eerste officiële jeugdtrainer en was heel populair bij onze vereniging .Hij was niet alleen een goede trainer, maar ook een bijzonder sympathieke man.In zijn trainingen had hij speciaal aandacht voor een goede lichaamshouding bij het lopen en bij het trappen van een bal. Onze herinneringen hieraan zitten nog vers in ons geheugen.
Toen laatst bij een wedstrijd een bal huizenhoog over het doel verdween , werd er langs de lijn gemompeld : “Den hef nooit gen training van Douwsma had!”

Sietse was een echte clubman geworden. Na afloop van de training was hij dol op een partijtje biljarten of flipperen.
Ook op hogere leeftijd was hij nog bijzonder geïnteresseerd hoe zijn clubje had gepresteerd. Het stond zo treffend op de rouwkaart: “Vaak zullen wij denken aan wat is geweest”.Dat zal ook voor onze vereniging gelden.
We wensen zijn vrouw en verdere familie veel sterkte.

Bestuur en leden van de S.V.Delden

Gerrit  Wold - Op 21 juli j.l. overleed Gerrit Wold op 76 jarige leeftijd.

Vooral de ouderen onder ons herinneren zich Gerrit Wold als een heel goede speler van het eerste elftal van de S.V.Delden in de vijftiger jaren.
Onder leiding van vooral trainer Jan de Kok bloeide Gerrit op als één van de beste spelers van dit elftal.  

In 1955 werd het eerste team kampioen van de toenmalige 3e klasse van de T.V.B. en een jaar later promoveerde het elftal zelfs naar de hoogste klasse van de Twentse Voetbal Bond.  

Gerrit kon bijzonder goed koppen en hij had bovendien een geweldig hard schot. Hij was een prettige en ook een slimme teamspeler waarmee je voor de wedstrijd goede afspraken kon maken hoe je een tegenstander het best om de tuin kon leiden. 

Auto’s waren er nog weinig zo’n 10 jaar na de oorlog. Maar Gerrit had een prachtige motor,een 125 cc. DKW , waarmee hij gehuld in een lange leren jas in weer en wind naar alle wedstrijden reed.

In die tijd was het de gewoonste zaak van de wereld dat je als eerste elftalspeler ook andere verenigingstaken op je nam. Zo ook Gerrit Wold.
Hij droeg vooral zijn steentje bij wat betreft het onderhouden van het voetbal- en trainingsveld b.v. grasmaaien met een voormalige grasmachine van Twickel.

Na zijn actieve voetbalperiode bemoeide hij zich met begeleiding van vooral lagere elftallen.
Kort heeft hij nog deel uitgemaakt van onze maandagse schoonmaakploeg, maar zijn ziekte maakte dat helaas onmogelijk. Maar zijn interesse voor onze club bleef.

We wensen Adrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in de toekomst.

Bestuur en leden van de S.V.Delden


In gesprek met: Jan-Willem Klumpers

In het kader van deze rubriek hadden we dit keer een gesprek met Jan Willem Klumpers, 19 jaren jong en een telg uit een echte S.V. Delden familie. Want niet alleen hij is aktief binnen de vereniging: ook zijn broers Maarten en Ruben spelen respectievelijk in het A en het B-elftal. Ook vader Hans was vroeger een verdienstelijk voetballer en is thans druk bezig in de jeugdafdeling. Jan Willem heeft buiten het voetbal geen andere hobby.

We stelden hem onderstaande vragen met daarbij zijn antwoorden.


Vraag 1: Wat zijn je eerste herinneringen aan S.V. Delden?

Ik ben bij S.V. Delden begonnen te voetballen in de welpen. Dat was in 1993. Mijn trainers waren twee dames namelijk Andy ter Horst en Rita Goselink en we trainden op de dinsdagavond.
Ik werd lid door mijn vader. Die nam mij altijd mee naar de wedstrijden van het eerste.

Vraag 2: Is het een voordeel als je ouders ook sportminded zijn?

Nee en ja. Je houd van het voetbal en daar heb je alles voor over, dus ook als je ouders niet van sport houden. Houden ze wel van sport dan kan dat wel een stimulans zijn. Maar je het moet wel zelf doen.

Vraag 3: Ben je wel eens kampioen geworden bij de jeugd?

Nee, dat heb ik nooit mogen meemaken. Ik ben wel vaak met mijn team als tweede geëindigd o.a. met het F2-elftal, waarin ik toentertijd speelde. Baldwin Wilmink was toen onze trainer. Enkele jaren later zijn we met het D-elftal ook eens tweede geworden. Harrie Kornet was toen onze trainer.

Vraag 4: Van welke jeugdtrainer heb je het meest opgestoken?

Dat was van Henk Scholte in ’t Hof. Die heeft ons in 2000 en 2001 twee maal zes maanden getraind, elke keer na de winterstop. Hij wist van het elftal een eenheid te maken en was in staat van een slechte speler een middelmatige speler te vormen van een middelmatige speleer en goede speler te maken.

Vraag 5: Wat zijn je leuke herinneringen aan het spelen bij de jeugd?

De leukste herinneringen aan mijn jeugdtijd heb ik aan het internationale C-toernooi, dat elk jaar door onze vereniging werd gehouden na afloop van de competitie. Ook Niederense nam hieraan deel. Het voetbal was bijzaak, het plezier en de lol stonden voorop Vooral met de spelletjes en dan speciaal de zeskamp hadden we ontzettend veel lol.

Vraag 6: Je bent op een zeker moment over gegaan naar Rood-Zwart. Waarom was dat?

Ik speelde toentertijd in het B-elftal. Dat elftal viel uit elkaar omdat enkele jongens onverwacht bedankten als lid Waardoor We Niet Genoeg Spelers Meer Hadden. Ook een A-elftal hadden we niet meer. Ik was toen 15 jaar oud en voelde mij nog niet geschikt om in de senioren te spelen. De enigste oplossing om toch in de jeugd te blijven spelen was toen maar naar Rood Zwart te gaan  Toen ik 18 jaar was en dat was het vorig jaar  ging ik terug naar S.V. Delden. En kon ik qua leeftijd spelen in de senioren. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.

Vraag 7: Wat was je gevoel toen je voor de eerste keer in het eerste speelde?

Dat was een heel apart gevoel. Eerst stond je aan de lijn om naar her eerste te kijken en stond je er zelf in. Het is wel een groot verschil met het spelen in de jeugd. De spelers zijn fysiek sterker en alles gaat ook veel sneller. Het is zo niet makkelijk een doelpunt te scoren.

Vraag 8: Op welke plek speel je het liefst?

Mijn favoriete plek binnen het elftal is mid-mid. Ik denk dat ik als speler in de voorhoede snelheid te kort kom, alhoewel ik, denk ik, redelijk goed een bal bij me kan houden. Op het middenveld kun je het spel beter overzien. Omdat je veel in balbezit bent groei je in de wedstrijd.

Vraag 9: Wat moet beter van jou om een goede speler te worden?

Ik moet leren om de bal sneller te spelen en ook moet ik sneller anticiperen. Verder denk ik dat ik het juiste moment van de bal afspelen beter moet bepalen. Ook mijn traptechniek is voor verbetering vatbaar.

Vraag 10: Heb jij een speler als grote voorbeeld?

Neen.

Vraag 11: Verricht je nog andere taken binnen onze vereniging?

Ik ben thans trainer van het E-elftal en ook verzorg ik het programma boekje wat aan het publiek wordt uitgereikt bij thuiswedstrijden van het eerste. Dit heb ik over genomen van Marc Brinkcate.

Vraag 12. (Laatste vraag). Wat kan beter bij het eerste.

Ik vind dat alles bij het eerste zo vrijblijvend is. Niet alle spelers leven voor het voetbal. Als ze dat wel hadden gedaan dan waren we niet gedegradeerd. Daar ben ik van overtuigd. Ikzelf ben tijdens deze competitie nog geen enkele maal op zaterdagavond gaan stappen.
Ook de mentaliteit kan best beter. In de lagere seniorenelftallen zijn best spelers, die, als ze zouden willen en ook zouden willen trainen, best hogerop kunnen spelen. Ik kan dat niet begrijpen.

Tot zover het gesprek met Jan Willem Klumpers.


Zwaluwentoernooi 16 september

Op 16 september werd ons sportpark bezocht door F en E-teams van buurtverenigingen die deelnamen aan het jaarlijkse Zwaluwentoernooi. De opbrengst van dit toernooi komt ten goede aan de gehandicapte sporters. Deelnemen aan dit evenement is dan ook belangrijker als winnen. Dat neemt niet weg dat er hard voor de punten is geknokt.
De voetballers van de F-1en de F-4 van S.V Delden hebben prima gepresteerd. Een aantal acties leverde dan ook applaus op van de talrijke supporters.

De leiding was in handen van drie A spelers, te weten Coen Witteveen, Bart Otten en Kevin Otten.
Het betrekken van de oudste junioren bij de jongste spelers bleek ook dit keer weer een succes. Ze leidden de wedstrijden op een soevereine manier, jongens bedankt.

Na afloop ontvingen alle spelers een mooi vaantje als aandenken aan het Zwaluwentoernooi.

Hans Klumpers


Geboorte

Op 13 augustus is geboren:

CA

Niels

Zoon van: Ralf en Kim Hoentjen/ter Elst

’t Ven 7,

7491 GW Delden.

Cas is petekind van: Martine Hoentjen en Thijs ter Elst.

Voorzichtig wil ik eens kijken

Woef, het is nog zo klein

Maar zie, het beweegt

Woef…Wil je mijn vriendje zijn?

Ralf en Kim: Van harte proficiat met jullie eerste kind


Seizoenstart SV Delden 1 seizoen 2006-2007


Het voetbalseizoen 2006 – 2007 is al weer in volle gang, reden om eens terug te blikken op de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden van het eerste elftal.

Voorbereiding

Op zaterdag 29 juli was voor het eerste elftal de aftrap van het nieuwe seizoen en wel in de vorm van een heuse trainingsdag met aansluitende barbecue. De trainingsdag zou eerst plaatsvinden op zondag 30juli, maar met de Nacht van Delden de avond er voor werd door de begeleiding besloten om de training naar zaterdag te verschuiven. Waarvoor ik ( en waarschijnlijk nog een stuk of 15) de begeleiding zeer dank zijn. 

De trainingsdag begon om 10.00 uur ’s morgens met een korte inleiding van Harry. Zeer positief voor Delden hierbij was de introductie van Raymond Halenbeek. Raymond is verzorger / manueel therapeut en zal samen met Hans proberen de ziekenboeg bij SV Delden zo klein mogelijk te houden. Raymond bij deze succes!!

Na deze korte inleiding was het toch echt tijd om de luie spieren en botten eens in beweging te brengen. Waar de meeste spelers al bang voor waren kwam uit, er werd begonnen met conditietraining in de vorm van het altijd gezellige rondjes lopen. Hierbij werd al snel duidelijk wie er in de vakantie voor zichzelf had gelopen en wie er echt lekker van zijn vakantie had genoten en dus niets had gedaan. Na amper twee rondjes gelopen te hebben was de eerste afhaker al een feit. Zijn naam zal ik achterwege houden, maar de woorden onbenullig, grote bek en keeper hebben betrekking op deze persoon. 

Na het loopwerk was het tijd voor een welverdiende lunch in de kantine, die ook dit jaar weer keurig verzorgd was door Jaap Smit en Bert Morsink. Iedereen liet zich de broodjes en eieren goed smaken, zodat er met frisse moed kon worden begonnen aan het middagprogramma.

Het middagprogramma was gelukkig niet zo serieus en in tegenstelling tot ’s morgens werd nu alles met de bal gedaan. Het programma bestond uit de volgende onderdelen: 6 tegen 6, voetvolley, “latje schieten” en penalty schieten. Nadat iedereen alle onderdelen had gedaan, was er één winnaar, waar ik helaas de naam van vergeten ben.

Na een verfrissende douche kon er begonnen worden met barbecuen en het daarbij horende bier drinken. Dit was een zeer gezellige afsluiting voor een geslaagde trainingsdag. Naderhand werd er koers gezet richting de Nacht van Delden, waar tot in de late uurtjes gefeest werd.

Bekerwedstrijden

Na 6 trainingen werd op 15 augustus de eerste bekerwedstrijd gevoetbald en wel tegen GSV uit Geesteren. Tijdens deze wedstrijd werd duidelijk dat we conditioneel al verder waren als onze tegenstander en dat kwam ook tot uitdrukking in de score: een keurige 4-1 overwinning. Het veldspel liet op sommige momenten te wensen over, maar over het algemeen werd er leuk gebald.

De tweede wedstrijd werd er gevoetbald tegen het altijd lastige KSV uit Vragender. Na een schitterende toeristische route was het tijd om te proberen de drie punten mee naar Delden te nemen. KSV dacht hier anders over en na een slap begin stonden we al snel tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Toch werd er daarna knap teruggevochten tot 2-2, maar kort voor tijd ging KSV met de volle winst aan de haal door de 3-2 te scoren.

De derde wedstrijd moest er gevoetbald worden in en tegen Buurse. Na wederom een achterstand werd deze wedstrijd toch nog knap met 2-1 gewonnen. Dat het tweede doelpunt meer geluk als wijsheid was doet niet terzake.

Na twee keer winst en één keer verlies leek SV Delden 1 klaar voor de competitie.

Competitie

In het Schuttersweekend was Tilligte de eerste tegenstander van het seizoen. En zoals de laatste jaren standaard is geworden, werd er weer niet gewonnen in het Schuttersweekend. Ik heb me laten vertellen dat er enkele spelers en zelfs de leider van het eerste op zaterdagnacht zijn gesignaleerd in de tent. Of dit een verklaring is voor het verlies durf ik echter niet te zeggen. Hoewel er kansen genoeg waar Delden, was het Tilligte dat één minuut voor tijd op slinkse wijze de drie punten mee naar huis nam.

De tweede wedstrijd werd uit bij Vroomshoop gespeeld. Na een zeer slappe eerste helft stond er in de rust een 2-0 achterstand op het scorebord. Hoe anders was de tweede helft, waarin zeer netjes teruggevochten werd tot een 3-2 voorsprong. Enkele vreemde beslissingen van de leidsman die middag en een gelukkig doelpunt van Vroomshoop zorgden ervoor dat de einduitslag 3-3 was. 

Na verlies en een gelijkspel in de eerste twee wedstrijd was het noodzakelijk om de eerste competitieoverwinning van het nieuwe seizoen te boeken. Dit besef was waarschijnlijk bij iedereen aanwezig en dat kwam overduidelijk naar voren in de uitslag. avc Heracles werd namelijk met 7-0 verslagen. Naast de vele doelpunten gaf ook het vertoonde spel vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is werd duidelijk in de wedstrijd tegenLa Première. Naeen goed begin, waarin de nodige kansen om zeep werden geholpen, daalde het spelpeil tot een bedenkelijk niveau. De ploeg uit Almelo speelde agressiever en profiteerde van de slappe instelling aan de kant van Delden. Zo kon het gebeuren dat deze wedstrijd met 2-0 werd verloren. Dat het daarna nog lang gezellig was in de kantine vanLa Premièreis een schrale troost.

Er zal dit seizoen dus hard gewerkt moeten worden, om daadwerkelijk mee te doen om de prijzen. Dit is absoluut haalbaar, maar er zal dan wel iedere wedstrijd met 100% inzet gevoetbald moeten worden in de fysieke zesde klasse. Vooralsnog heb ik er het volste vertrouwen in dat we dit jaar mee doen om de prijzen, al zal er ook veel afhangen van eventuele blessures en schorsingen.

Rest mij nog te melden dat Erwin ( zijn achternaam is me even ontschoten) sinds kort op proef mee traint bij het eerste, om te kijken of hij eventueel bij Delden wil gaan voetballen. Erwin woont nu in Hengelo en heeft bij OVC in Ommen gevoetbald. Ik hoop dat zijn eerste indruk van de club positief is en dat hij zich aanmeld als lid van Delden.

Tot slot wil ik iedereen een leuk en sportief voetbalseizoen toewensen.

Een linkspoot uit Delden 1


De bal rolt weer

De jeugd van S.V..Delden heeft weer bezit genomen van de velden op De Mors.

Na het spelen van vriendschappelijke wedstrijden en een aantal bekerwedstrijden is de competitie van start gegaan. De vriendschappelijke- en bekerwedstrijden waren een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen 2006-2007.
De technische leden van het jeugdbestuur zorgden er voor dat ieder team een eigen trainer met leider(s) heeft. Ouders hebben schriftelijk bericht gehad wanneer ze aan de beurt zijn voor het rijden en wassen van de kleding. Het unieke van onze vereniging is dat er genoeg leden zijn die zich willen inzetten voor S.V.. Delden. Het zij als trainer of leider.

Voor de welpen is er weer de zaterdagochtend om te trainen en zo kennis met het voetbal te maken. Dit is voor ons een heel erg belangrijke groep omdat het de wortel is van onze vereniging. Zonder aanvoer van onderen kun je niet voetballen. Visitekaartje voor deze groep is het mooie welpenveld bij de ingang van ons complex.  Als u dit leest is inmiddels de najaarsinloop voor de kleintjes al geweest.

Kenmerkend voor de S.V..Delden is dat ongeacht of je nu wel of niet de sterren van de hemel speelt: je telt mee. Het sociale gebeuren staat nummer een. Ook in het komende seizoen zullen er rondom het voetballen weer de nodige activiteiten georganiseerd worden, zoals het Sinterklaasfeest en speur- en smokkeltocht.

Het jeugbestuur wenst alle teams met hun begeleiders/supporters veel succes in het nieuwe seizoen.

Hans Klumpers namens het jeugdbestuur.


Open dag SV Delden succes

De opendag van S.V. Delden  afgelopen zaterdag was dit keer het toneel van de strijd om de Raedthuyscup. Het hoofdveld was omgetoverd tot een echt voetbaldorp waar de verschillende teams op hun balvaardigheid aan de tand werden gevoeld. Dit voetbaldorp dat voor het eerst in Delden  te bewonderen viel was een extra uitdaging voor de verschillende teams om wat extra’s op de groene mat van sportpark De Mors te laten zien.

Zo was er onder meer een panna arena, een truckendoos, en een scoretraining. De opendag werd bezocht door 150 kinderen die in teams van vier het toernooi afwerkten.

Het toernooi bij de F jeugd werd gewonnen door Bornerbroek. Dit team is te gast bij FC Twente tijdens een thuiswedstrijd en krijgt daar een heuse VIP behandeling. Bij de E jeugd won Bentelo de eindstrijd en dit team gaat naar de talentendag van FC. Twente.  Ook de informatiestand waar nieuwe leden zich konden aanmelden en informatie kregen telde veel bezoekers. Dat S.V. Delden wat betekent voor de jeugd in Delden werd op deze dag alleen maar bevestigd. Bij S.V. Delden telt een ieder mee !

Voor informatie en opgave kunt u terecht bij M. Wold tel. 376 1399


Frisse veelbelovende start SV Delden 4

Het is voor velen nog steeds wennen de wijziging van het oude vertrouwde Delden 5 naar Delden 4.  De laatste 2 jaar zijn veel spelers gestopt met actief voetballen in het bekende Delden 5, ooit begonnen als een veteranen elftal.  Met de over gebleven spelers kwam de teller niet verder dan 12 personen voor het nieuwe voetbalseizoen. U zou kunnen zeggen genoeg spelers, maar door een blessure of door andere verplichtingen niet kunnen voetballen geeft dit aantal al direct problemen.  Door het aantal zondagteams te wijzigen van 5 naar 4 hebben wij ons team kunnen versterken met een 3-tal goede spelers als, Bert Luttikhedde, Rian ter Braak en Marco Ezendam.   
Naast deze 3 spelers werd door goede PR zaken op de wel bekende “Nacht van Delden” een jonge fanatieke keeper vast gelegd in de naam van Pieter Kingma.
Niet alleen de Nacht van Delden is een uitermate geschikt moment om spelers te vinden maar ook de SV. Delden website had de interesse getrokken van een oud inwoner van Delden in de persoon van Hendrik van de Streek.

Pieter en Hendrik veel plezier bij SV Delden.

Wie goed geteld heeft  komt dan nu tot 17 spelers een mooi aantal om het seizoen 2006-2007 te beginnen.

Start nieuwe seizoen.

Zoals reeds boven vermeld hebben wij 17 spelers echter het seizoen is nog niet begonnen of de eerste meldingen van blessures komen binnen, Alwies ter Mosche te fanatiek hardgelopen in de zomerstop en Bart ter Steege nog niet hersteld van een achillespees blessure. 
Gelukkig voldoende spelers over om aan de voorbereiding te beginnen met 2 oefenwedstrijden. De eerste tegen Hoeve Vooruit en de tweede tegen een mix van Delden 2 +3. Beide oefenwedstrijdjes werden met mooie cijfers in het voordeel van Delden 4 afgesloten.
Door deze resultaten en het goed vertoonde voetbalspel werd de eerste wedstrijd met belangstelling tegemoet gezien.

Competitie.

Onze eerste wedstrijd speelde we uit tegen Rijssen Vooruit .  Voor RV is dit een compleet  nieuw team van vrienden waarvan enkele volgens mij nog nooit hadden gevoetbald.
Door Delden werd er dan ook vele malen gescoord. De scheidsrechter had er 17 geteld waar wij er minstens 18 telden. De uitslag 17-0 is er dan ook een om niet al te veel waarde aan te hechten.  

Op naar de tweede wedstrijd thuis tegen een hoger inschatte BWO. In deze wedstrijd legde wij ons beste positiespel op de grasmat. Eindstand 4-0  Minder zijn wel de enkelblessure van Rian ter Braak en knie blessure van Richard Brunnekreef.  

De derde partij speelden wij uit tegen Tubantia. Door de blessures en spelers met andere verplichtingen moesten wij al beroep op twee spelers, Ronnie Vossebeld en Richard de Vetter, van een ander elftal. Voor Ronnie was dit geen gelukkige ochtend want al na 15 minuten moest hij de wedstrijd staken door een enkelblessure. Door goede inzet van onze good old Dickie Menger (60+) en een wonderbaarlijke redding van Pieter konden wij de uitslag 2-4 op het scorebord zetten en de 3 punten meenemen naar Delden. 
Er wordt nu al voorzichtig gesproken over een kampioenschap.

Door goed voetbal en makkelijk scoren werd de 4de wedstrijd thuis tegen Wilhelminaschool in de eerste helft (6-0) al beslist. Wederom waren er enkele spelers afwezig echter werden deze plaatsen goed opgevuld door Wouter kamp, Roy Semmekrot, Wim Holterman en de op oproepbasis gecontracteerde sluitpost Patrick Brinkcate.
Het scoren gaat als een lopende band en de wedstrijd werd dan ook afgesloten met een mooie eindstand van 12-2.
Sander Pelle die op volle snelheid onderuit werd gehaald moest deze wedstrijd vroegtijdig beëindigen met, op het eerste gezicht, een gebroken sleutelbeen. Bij nadere controle op het ziekenhuis gaat het om een zeer zware kneuzing.

De vooruitzichten.

Als wij de komende wedstrijden ons positiespel goed blijven uitvoeren en de bal het doel van de tegenstander net zo gemakkelijk kan vinden als nu en wij minder blessures op lopen (momenteel elke wedstrijd 1 blessure). Ja, dan ………………  kan de platte wagen alvast van een mooi verflaagje worden voorzien.

 
Wim ter Keurs


Afscheid seizoen 2005-2006

In het weekeinde van 9 t/m 11 juni heeft het A- en B-elftal afscheid genomen van het seizoen 2005 – 2006.
Dit werd gevierd met een weekeindtrip naar Niederense, gelegen in het Sauerland. De data waren goed gekozen want in dit weekend waren er de in Duitsland heftig gevierde Schuetzenfest.

De boys van beide elftallen hebben vooral de vrijdagavond deftig meegevierd zodat de zaterdag min of meer een uitrustdag was. Hoewel er nog wel een toernooitje door de gastgever was georganiseerd waren het warme weer en de resultaten van het feest van dien aard dat dit al snel op kleine deceptie uitliep.
Onderstaand enkele foto’s van dit weekend. 

Na terugkomst op zondag 11 juni werd er in het clubhuis gezamenlijk gekeken naar het Nederlands elftal, zat zijn eerste wedstrijd op de WK speelde. Het was opmerkelijk dat de jongens het bier links lieten liggen.

Een week later werd het definitieve einde gevierd van het seizoen door de jeugdtrainers en de jeugdleiders. Een lekkere BBQ en natuurlijk feestelijke muziek maakten dat het een oergezellige avond werd.


Delden 3 in het nieuwe seizoen

Het is dat Delden 3, vlak voor het verstrijken van de deadline van dit clubblad, er net op tijd in is geslaagd een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te leggen, want anders was dit stukje er niet gekomen. Na de eerste zes wedstrijden in het nieuwe seizoen (2x oefen, 4x competitie) stuk voor stuk dik verloren te hebben, begonnen diverse Delden 3-spelers langzaamaan al wat te morren, en ook schrijver dezes was de moed reeds een heel eind in de voetbalschoenen gezakt. Tuurlijk, dat we met het jammerlijke vertrek van Marco (naar Delden 4) en Nick (gestopt) flink aan kwaliteit en ervaring hadden ingeboet, dat was wel duidelijk. Maar dat het zoveel moeite zou kosten om het elftal weer enigszins aan het draaien te krijgen, dat had toch niemand verwacht. Zeker Ben niet, toen hij besloot de leiderstaak van Marco over te nemen. Lekkere binnenkomer, zo’n doelsaldo na vier competitieduels: 6 voor, 30 tegen.Tijd voor een andere aanpak,’ zo werd in alle wijsheid – aan de bar – besloten, na de laatste training voorafgaand aan competitiewedstrijd nummer 5. TVO 6 thuis, altijd lastig.
Om te beginnen werden de vier beschikbare Steentjes beter verspreid over het veld:

-         Ben als aanvoerder en aanjager op midmid, in plaats van hulpeloos in de spits;

-         Bart, helaas nog steeds geblesseerd, met de vlag langs de lijn;

-         Tom, na enige aanvallende dwalingen, weer terug op linksback;

-         en Tim zelfverzekerd, want de eerste keeperstraining achter de rug, op doel – ja ja, Delden 3 heeft na het vertrek van Marco opnieuw een keeper!

Naast de posities van Tim en Ben werd ook de verdere invulling van ‘de as’ nog eens grondig herzien: Da Vunzz en Koens als centraal verdedigingsduo en kleine/kamikaze Koele in de spits.

Verder ook niet onbelangrijk, zou er voor de verandering eens ruim de tijd worden genomen voor een degelijke, serieuze warming-up. Tel daarbij op dat Ralf van Delden 2 werd geleend en dat Rian weer eens ouderwets op dreef was, en de succesformule was compleet.

Toegegeven, we hadden het nodige geluk dat TVO de kansen in het begin niet wist te benutten, maar feit is dat Delden 3 achterin en op het middenveld eindelijk weer eens acceptabel combineerde. Hoewel het, na een 2-0 ruststand, halverwege de tweede helft nog even spannend werd (3-3), liep Delden uiteindelijk vrij eenvoudig uit naar een dik verdiende 6-3 overwinning. De eerste drie punten waren binnen. 

De opluchting was compleet: Delden 3 is het voetballen nog niet verleerd, met andere woorden, we gaan dit jaar niet ‘het Lochuizen van onze competitie’ worden. En zo kwam er dus toch nog een stukje in dit clubblad over Delden3 inhet nieuwe seizoen. Beter vier Steentjes in je team dan één in je schoen!

Jan

 

 

S.V. Delden 3 seizoen 2006–2007

Gebleven: Jan, Jeroen alias Willie, Berry, Roy, Dennis, Rian, Urban, Sander, Jaap, Ben, Mathijs, Maarten, Martijn, Rob.

Spelerspas in mapje: Erwin.

Vertrokken: Nick (gestopt), Marco (Delden 4), Jeroen (geblesseerd), Daan (geblesseerd).

Nieuw: Daniël (Delden 4), Tom (Rood Zwart), Tim (Schuttersfeest).

 

In de lappenmand: Bart, Robin.