Inhoudsopgave

Van de redactie
Van de voorzitter
Trainingskamp Delden 2 - 2007
Marco nieuwe secretaris SV Delden

Spanning om de (virtuele) Mösbokaal
Kerstmarkt en wat erbij komt kijken
De welpen van Delden komen er aan
Dolle pret voor de jongste jeugd van SV Delden 
F2 haalt goud tijdens boardingtoernooi in de Lutte
Smokkeltocht A en B team geslaagd


Van de redactie

Het schrijfmoment is eind januari ,enkele dagen vorst gehad , een storm legde bij onze entree “S.V.Delden “ letterlijk  plat , kil , een enkele schuchtere sneeuwvlok , nee niet bepaald voetbalweer.
Alleen het betaald voetbal draait op volle toeren. Van “Tien” word ik überhaupt niet vrolijk en speciaal nu niet : FC Twente verliest thuis in de beker op niet navolgbare wijze van NAC. Ik neem me voor om in het vervolg wat milder te zijn over onze eigen S.V.Delden jongens ,die ook wel eens kansen missen , maar nog nooit zoveel achter elkaar.

Amateurs (ook de onze) doen wat pogingen om de conditie weer wat op peil te brengen , maar lopen niet over van enthousiasme.  En toch over een drietal weken begint de tweede helft van de competitie.
We nemen aan dat dan de omstandigheden  wat beter ogen , voetbalsuccessen weer het Hofweekblad sieren en merkbaar het humeur opgefleurd is.

Onze jeugd vermaakt zich met o.a. trainingen,zaalvoetbal,zwemmen ,een dropping en het eten van snert .  Ook zij wachten ongeduldig op de tweede helft.  

Herman en zijn maten zijn in kleedkamers 3 en 4  bezig geweest met de grote sloop. Met een beetje fantasie zijn de eerste contouren van de nieuwe al zichtbaar. Let op : Het wordt mooi!

Op bestuurlijk niveau gaat alles gewoon door , bestuursvergaderingen  , overleg met gemeente en andere verenigingen .  Jeugdbestuur en andere commissies zijn bezig om het vervolg van de competitie in goede banen te leiden.
Ook de clubbladredactie vergadert over de inhoud en toekomst van ons blad.

We zijn op zoek naar nieuwe redactieleden . Het is van belang dat elk bestuur  of commissie geinspireerd wordt door nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Neem contact met ons op.
Over nieuwe mensen gesproken.  In deze uitgave heeft Hans Klumpers een gesprek met ons nieuwe bestuurslid en secretaris Marco Ezendam.

Verder leest u over bestuurszaken ,  activiteiten van onze jeugd en jeugdige ouderen.

Namens de redactie,
Gerrit Seppenwoolde


Van de voorzitter

Het was de bedoeling dat per 1 februari 2007 de nieuwe huurovereenkomst voor de velden zou ingaan. Tot op dit moment is er sprake van een mondelinge overeenkomst. Aparthotel is daarmee huurder van veld 2, waarvan wij op zaterdag en zondag tot 13.00 uur gebruik van kunnen maken. 

Met de nieuwe indeling van onze jongste jeugd, met het oog op de voorjaarscompetitie, is ook de invulling van de begeleiding van deze teams enigszins gewijzigd. Meer info hierover is te vinden bij 'kader' onder 'club-info'. Het (wedstrijd)secretariaat bij de jeugd is in de de winterstop door Marianne Wold overgedragen aan Henk ter Hofste.  Daarnaast worden secretaris Marco Ezendam en penningmeester Remco Bakhuis sinds kort ondersteund door Sylvia Vaanholt, die de ledenadministratie voor haar rekening neemt.

 Met ingang van half januari kent S.V. Delden ook twee nieuwe consuls. Marco Dijkman en Jarno Wesselink zullen respectievelijk op zaterdag en zondag in geval van twijfel de velden keuren. Wanneer er doordeweeks twijfel bestaat over de bespeelbaarheid van de velden, dan zal deze taak ook door Marco worden waargenomen. De consuls bepalen ook  welk veld al dan niet bespeeld kan worden.

In de winterstop Dennis van Otten bereid gevonden de rol van scheidsrechterscoördinator op zich te nemen. Voor alle scheidsrechters -zaken, van spelregels en cursussen tot fluitjes en kaarten, is Dennis bij S.V. Delden het centrale aanspreekpunt.

Tot slot wensen wij allen heel veel succes voor de 2e helft van het seizoen.

Namens het bestuur,
Jan Vriezekolk.


Trainingskamp Delden 2 - 2007

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een trainingskamp belegd om de prestaties naar een bijna onmogelijk hoog niveau te brengen en het seizoen alsnog als kampioen te doen afsluiten.

De organisatie heeft de locatie tot een uur voor vertrek geheim weten te houden, dit om de altijd opdringerige pers op afstand te houden. Om half drie werd er verzameld bij café de Boemel om af te reizen in richting van de Achterhoek, en wel Groenlo. Na de vele speculaties die plaatsvonden in de voorafgaande week kwam dit toch als een verassing, er zijn veel plaatsen genoemd maar Groenlo kwam nimmer in het rijtje voor. Zo stonden wij om half vier dan ook al op de plaats van bestemming.  

Vakantiepark Marveld, zal ons dit jaar een onvergetelijk weekend moeten brengen. Nadat een ieder verdeeld is over de huisjes en een bed om de weinige uurtjes van broodnodige slaap in door te brengen, werd er aangevangen met het bekendmaken van het programma. Dit onder het genot van de jaarlijks terugkerende welkomstdrankjes. Nog voor de auto’s in zijn geheel waren leeg gepakt leek zich een ramp te voltrekken. Tijdens het in gereedheid brengen van de meest essentiële zaak, bleek er een onderdeel te missen. Een enkeling zag zichzelf aan uitdroogverschijnselen zijn laatste beetje adem uitblazen. Dit zorgde dan ook voor grote beroering binnen het huis, waardoor Ralf zich genoodzaakt voelde terug te rijden naar Delden en daarmee menig leven te redden. Bij de terugkomst van onze grote vriend Ralf werd er begonnen met het avondeten.
Ondanks dat er zich binnen de organisatie een kok bevond, heeft de organisatie er voor gekozen een ieder zijn eigen plakje vlees te laten verwarmen in de vorm van gourmetten. Ondanks dat er elk jaar weer mensen zijn die denken in een hotel te verblijven, is de tafel na afloop schoon opgeleverd om de fiches van het pokerspel te doen passeren. Dit blijkt voor velen ook hoofdactiviteit nummer één.  

 Het was inmiddels acht uur en dus tijd voor het avondprogramma dat bestond uit de alom gevreesde Delden 2 quiz en de uitreiking van zowel de lekke bal als de gouden schoen. Marcel V. was de grote winnaar van de Delden 2 quiz waardoor hij zich een jaar lang tot de grootste Delden 2 insite information kenner mag laten kronen. Tom S. heeft  zienbaar aangeslagen de lekke bal trofee in ontvangst genomen. Dit met als reden, hem aan te moedigen, de tweede seizoenshelft alsnog bij Delden 2 af te maken. De gouden schoen is dit jaar zonder enige discussie gegaan naar Renzo W. die elke zondag van Eibergen naar Delden reist om ons te versterken!  

De vrijdag werd afgesloten met een lange en onrustige nacht. De zaterdag is aangebroken en op het programma staat het altijd moeilijke puntje van ontbijt, het is niet zo zeer het ontbijt dat de problemen oplevert maar meer het te vroege tijdstip. Toch zat de voltallige selectie om negen uur aan het ontbijt. Waarna door het overgrote deel een bezoek werd gebracht aan het tropisch zwembad. Na het bubbelbad twee uur bezet te hebben gehouden werd er snel huiswaarts gekeerd om een plaatsje naast de tap te verzekeren en ons op te maken voor vertrek naar de bowlingbaan.

 Het partijtje bowlen werd gewonnen door Gerbrand K. die op minimale afstand van Ronnie V. wist te winnen. Om niet uit te drogen werd er na afloop snel weer rust gezocht in ons onderkomen. Voor een enkeling werd het uurtje van siësta ruw verstoord omdat het huis plots werd opgeschrikt door een vrouwelijk volleybal negental uit Lent. Een gezellig onderonsje, dat eindigde in het privé jacuzzi dat het huisje van de dames herbergde.

Het avondeten bestond uit stampot boeren- en zuurkool. Waarmee een goede bodem was gelegd voor een zware nacht die ons op dat moment nog te wachten stond. Half elf werden we opgepikt om onszelf te verdrinken in het bruisende uitgaansleven van Groenlo. Als eerste werd City-lido aangedaan maar naar een uur hadden we het hier wel bekeken en gingen we op zoek naar een gezellig café. Omdat Groenlo niet heel veel cafés telt was de keuze snel gemaakt. Eenmaal binnen bleken zich hier ook de dames uit Lent te begeven.Grolsch beugels en een doos Flugel werden aangesleept om het feest te doen losbarsten.
Na de ontdekking van Red Bull matjes brak voor sommigen een pijnlijke avond aan dat ook na sluitingstijd zijn vervolg kende. Tijdens het lopen van het café naar de taxi werd elke willekeurige Delden 2 speler getrakteerd op een heerlijke portie billenkoek. Het was Jeroen S. die het voortouw nam en zich opstelde als ervaren SM meester. Dit kwam hem zwaar te staan toen hij werd aangevallen door vijf teamgenoten. Eenmaal liggend op de grond viel er een stilte. “He jongens we liggen in de schijt hahaha”. Het was Tom S. na dit weekend beter bekend als Tommy Poepvinger die het opmerkte en gelijk maar even gebruik maakte van zijn positie in de stapel door zijn handen af te vegen aan de broek van Jeroen S. Na in het huis nog even te hebben afgepilst werd het bed opgezocht gezien er om negen uur weer ontbeten moest worden. De zondag brak aan, voor vandaag staat het enige puntje van inspanning op het programma.
Een sporthal was afgehuurd om onze kunsten in te kunnen vertonen. Twee uur lang werd er intensief gevoetbald en de ene na de andere aanval op fantastische wijze afgerond. Na afloop was er dan eindelijk dat moment van vrije tijd dat door iedereen zelf mocht worden ingevuld. Voor velen reden toch maar weer te gaan slapen ondanks het risico te lopen wederom te worden opgeschrikt door een horde aan Lentse vrouwen. Deze bleef uiteindelijk uit, waardoor “iedereen” zich fit aan tafel melde om zich op de schnitzels en gebakken aardappels te storten. Na het opdrinken van de laatste aanwezige alcohol houdende vloeistoffen kwam het einde van een zeer geslaagd weekend in zicht.

De maandagochtend bestond uit opruimen en evalueren maar vooral brak zijn. Het trainingskamp zit er jammer genoeg weer op, het is nu wachten of het zijn uitwerkingen op de groep heeft en wij het seizoen als eerste kunnen afsluiten. Onze dank gaat natuurlijk uit naar de organisatie. Bestaande uit Gerbrand, Ralf en Richard, die met veel inzet een topweekend hebben weten neer te zetten.

Roy


Marco nieuwe secretaris SV Delden

Marco Ezendam is de nieuwe secretaris in het bestuur van onze vereniging. Marco is 33 jaar. Woont met Renate aan het Odinksveld , in een mooi woning die smaakvol is ingericht en de afgelopen maanden ook nog uitgebouwd is Het gezin telt twee kinderen: Bas die twee jaar is en Ilse is vier jaar.

Hoewel hij aan de rand van Delden-west woont ligt z’n hart heel duidelijk bij Sv. Delden. 
Op vijfjarige leeftijd gaf z’n vader hem op bij de club waar hij toen ook voetbalde.Met een onderbreking van een aantal jaren voetbalde hij in het derde en later in het vierde elftal. Tijdens de onderbreking was hij een verdienstelijk korfballer bij Zwart Wit in Delden.
Hij speelde zelfs op landelijk niveau met de jeugdteams van Zwart Wit. Hij deed dat met heel veel plezier maar z’n voetbalhart won het toch van het korfballen en zo ging hij weer voetballen bij de blauw gelen. Een voetballer die vooral opviel door z’n inzet.
Een aantal jaren terug werd hij trainer van de lagere teams en dat doet hij nog steeds met veel plezier.

Marco is ook een sportman die tot enkele jaren geleden zich vijf keer in de week  in het zweet werkte. Door tijdgebrek is hier helaas een eind aan gekomen. Hij heeft een drukke baan bij MENZIS en het jonge gezin vraag ook veel tijd.

Het secretariaat houdt onder meer in dat hij vergaderingen notuleert en veel correspondeert met de KNVB. Het devies van Marco is om zo veel mogelijk, indien dat kan, te delegeren. Als bestuurder kun je en moet je niet alles zelf doen. Het besturen bevalt hem goed. Het brainstormen over het toekomstige beleid is leuk en zinvol. Op den duur moet hier een beleidsplan uit voort vloeien.

Sv Delden is een aantrekkelijke verenging omdat er buiten het veld geen scheiding is tussen het eerste en de andere teams. Iedereen kent iedereen en gaat op een goede manier met elkaar om. Op vraag of Sv. Delden een kunstgras moet krijgen antwoordt Marco dat er in de toekomst niet aan te ontkomen is maar zelf voetbal hij het liefst op echt gras. Bij voetballen horen modderige schoenen en groene benen aldus Marco.

Hans Klumpers


Spanning om de (virtuele) Mösbokaal

In sporthal De Reiger in Delden werd op de eerste zaterdagavond van het nieuwe jaar het traditionele S.V.Delden zaalvoetbaltoernooi gehouden.

Om de snelheid van het spel te bevorderen besloten de toernooi leiding en scheidsrechters de zijmuur van de hal als grens te laten fungeren. Onze jeugd doet dit immers al jaren.De ervaringen waren denk ik positief. Slechts een enkeling had hiertegen overwegende bezwaren. Angst voor conditiegebrek ?

Ruim 60 deelnemers streden eerst in twee poules van 4 teams om de vier plaatsen voor de halve finales.
In de finale kwamen tenslotte de teams 6 en 7.  Het zou voor team 7 , dat bestond uit Jan Willem, Jeroen, Bas, Bram, Berry, Vincent en good old Ed, een makkie worden ………..  Echter het liep heel anders …..onderschatting ?De spannende finale eindigde onbeslist , zodat strafschoppen tenslotte de beslissing moesten brengen. Team 6 , die wat met mazzel in de finale was gekomen, was ook nu de gelukkigste en werd de winnaar van het toernooi.  Proficiat !

De prima leidende scheidsrechters Martin Wardenburg en Arjan Laarhuis hadden geen moeilijke avond , want het waren sportieve wedstrijden die in een goede sfeer gespeeld werden.

De schutterskoning van de avond werd Jan Willem Klumpers. Zijn geweldige pegels waren voor de keepers slechts hoorbaar !  Dit moet ook op het groene veld kunnen .......mompelden de fans !!

Tenslotte deelde voorzitter Jan Vriezekolk de prijzen d.w.z. de consumptiepenningen uit en bedankte de scheidsrechters en de toernooileiding bestaande uit : Jan Holterman , Henk ter Hofsté en Gerrit Seppenwoolde. 

Waar was echter onze Mösbokaal ?  “Spoorloos” had alle moeite gedaan , maar zonder resultaat. “Maar ,”zei de voorzitter , “het volgend jaar komen we met een goede oplossing”.  

Van de gezellige “derde helft” bij Willem werd tot in de kleine uurtjes veelvuldig gebruik gemaakt.

Gerrit S.


Kerstmarkt en wat erbij komt kijken

De Kerstmarkt gehouden in het centrum van Delden was weer een prima moment om ons als voetbalvereniging te presenteren. Dit doen we al jaren en steeds met veel succes. Veel leuke reacties van de bezoekers aan onze stand. Lootje kopen en balletje trappen. Leuk toch.

Voordat we er staan gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf. Dat betekent bellen en afspraken maken met een ieder die iets voor de stand kan betekenen. Plaats bespreken op de markt, prijsjes kopen, vlaggen e,d, opzoeken, bord van De Mors naar centrum brengen en natuurlijk ook weer terug, zorgen voor een vuurkorf en voldoende hout, jeugdspelers benaderen voor verkoop van de loten, senioren vragen voor het bemannen van de stand, stukje naar de krant sturen (twee keer).  En zo zijn er nog wel meer regel-gevallen te noemen.

Voor de organisatie was het weer erg prettig dat alle medewerkers die gevraagd zijn om een steentje bij te dragen aan de stand, de afspraken  prima nagekomen zijn. Erg fijn dat onze medewerkers hun taken en afspraken erg serieus namen. Dit maakt het organiseren van een dergelijke activiteit tot een echt clubgebeuren.

We hopen dat onze jeugdspelers dit als een voorbeeld zullen zien en  hun inzet wel  zullen tonen in de naaste toekomst. De opbrengst is toch voor de jeugd?

De junioren die er wel waren hebben zich super ingezet voor de verkoop van de lootjes.

Hans Klumpers


De welpen van Delden komen er aan

Je kunt niet vroeg genoeg de eerste stappen van ons favoriete spel leren. 
Natuurlijk, er zijn altijd mensen kritisch." Is dat niet veel te jong" ?", is de vraag dan, " vier jarigen al laten voetballen?"  Het ligt er maar aan hoe je het aanpakt.

Op dit moment Heeft Ellen Goosselink de leiding over een vast groepje van zes kinderen van vier jaar oud . Dit gaat zo goed dat ze er allemaal elke zaterdag trouw zijn op de training. Op een leuke en speelse manier doen de kinderen allerlei spelletjes en wordt voorzichtig geprobeerd af en toe al een beetje te voetballen, en reken maar dat er gejuicht word als er een doelpunt  is gemaakt. 

In december en januari is men elke zaterdag te vinden geweest in de sportzaal. In februari blijven we dit doen zolang de weersomstandigheden niet goed zijn  In maart gaan we uiteraard weer het grasveld op.

We kunnen altijd nog beginnende voetballertjes verwelkomen.  Kom gerust eens kijken naar een training met uw zoon of dochter en voor u het weet huppelen ze mee.

Voor info kun je vragen bij Ellen Goosselink tel.:06-630476232.of Richard Brunnekreef 074-3761866.

De assistent van Ellen. 


Dolle pret voor de jongste jeugd van SV Delden

De welpen en F-jeugd van S.V. Delden hebben op zaterdag 27 januari hard gewerkt aan teambuilding en de conditie bij het overdekt speelparadijs Dolle Pret in Almelo.
De kinderen waren nog maar net binnen of de jassen en schoenen vlogen ons om de oren. Wie gaat ermee naar de glijbaan,klimberg,draaimolen of naar de trampolines waren dan ook veel gehoorde vragen.
De ranja die onbeperkt aanwezig was werd de eerste uren niet aangeraakt maar uiteindelijk kwamen de eerste, van inspanning rood aangelopen gezichten, toch verkoeling zoeken.
Op het einde werden de kinderen getrakteerd op patat en ijs.
We kunnen terug kijken op een mooie gezellige zeg maar `Dolle Pret´ dag. Zie ook de foto's op de site, onder joepekee/fotoreportages

De begeleiding.


F2 haalt goud tijdens boardingtoernooi in de Lutte

Het jeugdteam F2 heeft zwaarbevochten de 1e prijs gehaald tijdens het Boardingtournooi op 29 december in De Lutte.
Na een magere overwinning van 1-0 tegen Losser volgde een glansrijke overwinning tegen De Lutte. Het werd maarliefst 7-0 !
Na dus al zeker te zijn van een plaats in de volgende ronde volgde een 0-0 tegen Overdinkel.

Als poulewinnaar moesten we uitkomen tegen de nummer 2 van de andere poule, AJC. 
Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, een terechte uitslag.

Het grote moment was aangebroken, de finale tegen Losser.
We hadden in de voorrondes al van Losser gewonnen, maar wat zegt dat………….
Na over en weer mooi voetbal kwam al snel het doelpunt voor Delden. Even daarna werd het 2-0 en de wedstrijd was beslist.

Het eindresultaat was een mooie middag voetbal en een gouden medaille om de nek.

Gefeliciteerd jongens, super gevoetbald


Smokkeltocht A en B team geslaagd

Vrijdag 19 januari had het jeugdbestuur een leuke activiteit voor het A en B team georganiseerd. Een heuse smokkeltocht stond op het programma.

Nadat alle deelnemers langzaam waren binnen gedruppeld werden ze in drie groepen verdeeld. Elke groep werd op professionele wijze door jeugdvoorzitter Jos in een busje met geblindeerde ramen elders in de omgeving gedropt. Dat Jos erg zijn best had gedaan het voor de groepen zo moeilijk mogelijk te maken mocht niet baten.
Al binnen een uur arriveerde de eerste groep in de kantine. Hier konden de moe maar voldane junioren genieten van een uitgebreide boerenkoolmaaltijd in combinatie met het gebruikelijke drankje.  

Vanzelfsprekend was het verdere verloop van de avond zeer gezellig.