Inhoudsopgave

Van de redactie
Impressie 77e jaarvergadering
Interview met Baldwin Wilmink
( Slangdoorloper )
Delden 4 wordt weer Delden 5
Geef de pen door... (Hans Langenberg)
S.V. Delden 3 o jee o jee
S.V. Delden online
( Standen en topscorers )
( Oplossing Slangdoorloper )
Ken je klassiekers
Jeugdhoek
S.V. Delden E2
Pupil van de week (Frank Nijhuis)
Noodoproep ! ! !
Oplossing Ken je klassiekers
Enkelspel (Harm Jan van der Spek)
( Programma jeugd 2000-2001 )
( Hiep Hiep Hoera! )


Van de redactie

Op het moment dat deze inleiding geschreven wordt hebben alle elftallen, jeugd en wat ouder, allemaal 5 wedstrijden gespeeld. Niet ieder elftal is geheel voldaan over de behaalde punten. Gelukkig is voor sommigen een kinderhand gauw gevuld en speelt hier de Olympische gedachte: "meedoen is belangrijker dan winnen", nog een belangrijke rol.

Dat geldt beslist niet voor ons 5e elftal. Zij behaalden een maximaal resultaat en dreigen dit jaar echt kampioen te worden.

In deze uitgave vindt u enkele verslagen van vooral leiders van jeugdelftallen. En uiteraard geven we een impressie van onze prima bezochte jaarvergadering die op 28 september in ons clubhuis gehouden werd.

Jan Holterman heeft een gesprek met Baldwin Wilmink die zich al jaren bijzonder inzet voor onze jeugd.

Hans Langenberg vertelt zijn "levensverhaal" in de rubriek "Geef de pen door".

Jan Holterman leidt ons door het "Internet-bos" en vertelt over onze mooie S.V. Delden-site.

Voor sommigen een dagelijkse bezigheid voor anderen een dwaaltuin zonder uitgang!

Uiteraard vindt u ook in deze uitgave de gebruikelijke rubrieken; topscorers, ken je klassiekers en andere bijdragen.

Veel leesplezier.

De redactie


Impressie 77e Algemene Jaarvergadering

Voorzitter Wim Westerhof kon bijna 70 leden welkom heten. Voorwaar een geweldige belangstelling! Hij liet vervolgens enkele belangrijke momenten uit het vorige seizoen de revue passeren, zoals prestaties elftallen, verbouwing van ons clubhuis, onderhoud gebouwen en de geweldige inzet van vrijwilligers. Hij prees al die leden die zich weer op een voorbeeldige wijze voor onze club inzetten.

 

Verbouw clublokaal
De nieuwbouw is bijna afgerond. De gemeenteraad keurde een subsidie van ruim f 50.000 goed! We wachten nu nog op de goedkeuring van Gedeputeerde Staten. Dit jaar zullen de oude toiletten veranderen in bergruimtes. Ook de keuken vraagt om een andere indeling.

 

Jubilea
Wim Westerhof feliciteerde enkele leden die zich al jaren verdienstelijk maken voor onze club. Hans Langenberg, Jan Vriezekolk en Arnold Oolbrink waren 25 jaar lid van de vereniging. Zij ontvingen de verenigingsspeld en bloemen. En Jan Brinkcate (in de volksmond "Sponsor Jan" genoemd) was al 40 jaar lid! Hij ontving van de voorzitter een pennenset en bloemen.

Topscorers
Evenals vorig jaar ging de fel begeerde wisselbeker weer naar huize Wold!

Uitslag
1. Wim Wold 35 doelpunten
2. Henk Pots 17 doelpunten
3. Marc Brinkcate14 doelpunten
4. Nick Collins13 doelpunten

Jaarverslagen
Jan Vriezekolk presenteerde enkele verslagen o.a. het jaarverslag seizoen 1999/2000. Penningmeester Arjan Seppenwoolde liet in zijn financieel overzicht zien dat de S.V.Delden ook een financieel gezonde vereniging is. De boeken lieten een batig saldo zien. Ook de begroting van 2000/2001 zag er prima uit. De contributies blijven op hetzelfde niveau. Op voorstel van de kascommissie bestaande uit Robert ter Doest en Arnold Oolbrink, werd de penningmeester decharge verleend.

 

Wim Westerhof erelid!
De vergadering verleende Wim Westerhof wegens bijzondere verdiensten voor onze vereniging het erelidmaatschap. Gerrit Seppenwoolde heette hem welkom in de rijen van ereleden. Hij bedankte Wim voor de voortreffelijke wijze waarop hij de vereniging de laatste acht jaren geleid heeft. Van Jan Vriezekolk kreeg Wim een dasspeld met inscriptie en bloemen aangeboden. Wim stelde zich niet voor nog eens vier jaar herkiesbaar. Dit lopend seizoen zal naar een opvolger gezocht worden. Jan Brinkcate werd onder applaus bij acclamatie herkozen.
Wim Westerhof: Deldens jongste erelid.Aandachtspunten van de vergadering
* Het kleine trainingsveld wordt voorjaar 2001 gerenoveerd. Is verschuiving van trainingstijden mogelijk?
* Er wordt een enquête onder leden/supporters om de belangstelling voor activiteiten te peilen. Gerrit Seppenwoolde organiseert e.e.a.
* Paul Holtkamp (en anderen) ergeren zich aan het "k-boem , k-boem" kabaal dat de luidsprekers in het clublokaal bijkans doet ontploffen. Overigens wordt dit door sommigen met de term "muziek" aangeduid. De afspraak is dat radio+c.d.-speler onder de bar geplaatst worden. De bardienst bedient de knoppen.
* Hans Klumpers vindt dat de jeugd meer aan de weg moet timmeren. We moeten niet te bescheiden zijn! Vervolgens vraagt hij te letten op het goede imago van de vereniging m.b.t. de manier waarop de oudste jeugd na de wedstrijd winst dan wel verlies viert. Het bestuur zegt dit toe en vertelt dat aan leden onder de 16 jaar geen alcohol wordt geschonken.
* Jeugd voorzitter Richard Brunnekreef deelt mee dat er nog enkele leiders(leidsters) nodig zijn. Wie heeft belangstelling??Tenslotte bedankte Wim Westerhof voor de positieve bijdrage aan deze jaarvergadering en wenst iedereen een goed en sportief seizoen.Gerrit Seppenwoolde


De immer goed gemutste pupillenleider
Baldwin Wilmink

Hij is geen lid van S.V. Delden. Maar hij is wel elke zaterdag in de weer voor onze vereniging. Baldwin Wilmink (28) kan met recht zeggen dat hij de hele huidige S.V. Delden-jeugd onder zijn hoede heeft gehad. Voor het elfde jaar alweer is hij leider van een pupillen-team. En nog steeds staat hij elke vroege zaterdagmorgen vrolijk op voor de spelertjes. "Met liefde. Anders had ik het echt niet zo lang volgehouden." Exclusief voor ’n Möspraot: een gesprekje met een immer goed gemutste pupillenleider.

door Jan Holterman

Zoals bijna elke trainer heeft ook Baldwin – in het dagelijks leven werkzaam als ‘material coordinator’ op de afdeling inkoop bij Parker Hannifin in Oldenzaal – vroeger zelf gevoetbald. Het verhaal van zijn voetbalcarrière kent twee zwarte pagina’s. Eén aan het eind, zoals dat geldt voor zoveel trainers. En één, naar eigen zeggen, aan het begin. Een zwarte pagina met rode strepen.

 

het begin, als welp, bij Rood Zwart

Baldwin: "Ik ben al op vijfjarige leeftijd begonnen met voetballen. Bij de welpen van Rood Zwart. Ja sorry, maar S.V. Delden had toen nog geen welpen. Nee, zonder gekheid, Rood Zwart was voor mij gewoon het dichtste bij. Vandaar."
"Twee jaar heb ik bij Rood Zwart gespeeld. De welpen waren verdeeld in een paar groepen, en elke groep droeg de naam van een bekende voetbalclub. Feyenoord of Ajax bijvoorbeeld. En Rood Zwart zelf natuurlijk. Ik zat bij FC Amsterdam, dat had je toen nog. Ik moet hierbij trouwens even opmerken dat ik nooit een Rood Zwart-tenue heb gehad. Dat is toch wel belangrijk om te noemen, dacht ik zo."
"Wat ik me verder uit die tijd nog herinner? Nou, onder andere dat ik niet veel scoorde; sommige andere spelers waren veel beter. Juffrouw Bep herinner ik me nog, al heb ik geen idee hoe ze van achteren heette. En wat me ook bij is gebleven, dat is de paaseierzoekactie: rondom het voetbalveld waren zilveren en gouden eieren verstopt. Als je die vond kreeg je daar weer prijsjes voor. Dat vond ik altijd erg leuk. Eigenlijk zouden ze dat hier bij S.V. Delden ook weer moeten doen."

 

de overstap, naar de jeugd, bij S.V. Delden

Baldwin: "Toen ik zeven was maakte ik de overstap naar S.V. Delden. Dat had alles te maken met de school waar ik toen naar toe ging: de Vossenoord. Ik zat daar in de klas met onder anderen Erwin Geerdink, Bert Bloeming en Patrick Brinkcate. Ik was de enige Rood Zwarter in dat groepje. En ik kon dus nooit met de anderen meepraten; ik kon mijn verhaal niet kwijt. Nou, toen heb ik dus de overstap maar gemaakt. In E1 of E2 kwam ik terecht, geloof ik."
"Leiders en trainers die ik hier in de jeugd heb meegemaakt? Ronnie Hendrikse, om te beginnen. En Ronnie de Graaf, Arjan Seppenwoolde, Hans Langenberg, Peter Vreeke en Jos Kockman, om er maar wat te noemen. En – hoe kon ik hem vergeten? – ‘dropkick’ Sietse Douwsma natuurlijk. Jos Kockman vond ik toch wel de prettigste trainer. Van hem heb ik ook het meeste geleerd."
"In vrijwel alle jeugdelftallen bij Delden heb ik met dezelfde jongens gevoetbald. Er waren weinig wisselingen. Jongens uit ons elftal waren, naast Erwin, Bert en Patrick, onder anderen Bert Luttikhedde, René Streutker, Marco Nijland, Matthijs te Woerden, Gerrit Naafs en ook Marc Brinkcate. We hadden vooral een goed toernooi-elftal, herinner ik me nog. En ook in de competitie zijn we wel eens kampioen geworden. Maar in welke jaren dat was, weet ik zo niet meer."

Baldwin: "Over Bert Bloeming heb ik trouwens nog wel een leuke anekdote, uit de tijd van het A-elftal. ‘Onze’ Bert was zo’n speler die uit alle hoeken – echt uit de vreemdste posities – kon scoren. Een beetje zoals Jack de Gier, zeg maar."
"Waar het precies was, weet ik zo niet, maar in een of andere wedstrijd wipte hij een keer op de middenlijn de bal op en hij nam hem in één keer vol op z’n slof. Nou, die bal viel dus achter de keeper, onder de lat, precies in het doel. Een wereldgoal! Maar het mooiste van het verhaal komt nog. In de eerste weken erna heeft hij keer op keer de bal opgewipt en direct geschoten. Hij dacht blijkbaar dat het elke keer weer raak zou zijn… Maar ja, zo’n goal maak je maar één keer in je leven. En wij op de training wisten gewoon dat je hem de bal niet moest laten opwippen. Prachtig, hè?"
"Ja, Bert Bloeming. Wat een kerel. Bert kon zelfs uit een corner de bal keihard in de goal schieten. Hij kon echt met één enkele actie een wedstrijd beslissen. Later kreeg hij een enkelblessure. Eeuwig zonde. Als je op verlies stond, dan kon zo’n man je redden."

Baldwin: "Zelf heb ik in de jeugd altijd rechtsback gespeeld. Dat wil zeggen, tot aan het A-elftal, want toen werd ik stopper-voorstopper. We speelden toen 3-4-3. Jos Kockman wilde het ‘Ajax-systeem’ spelen, met mij als laatste man. En dus werd ik – rechtsback van huis uit – in één keer laatste man gezet. Ik moest ineens tegelijkertijd èn een man uitschakelen èn zorgen voor de organisatie achterin. Nou, dat ging dus de eerste drie keer gigantisch mis. De goals vlogen ons links en rechts om de oren, ook al omdat ik niet gewend was rugdekking te geven en dat soort dingen. Ik wilde er dan ook al snel weer mee uitscheien op die plaats. Maar Jos wilde per sé dat ik laatste man bleef. En wat denk je… de vierde en vijfde wedstrijd ging het al een stuk beter."
"De moraal van dit verhaal heeft alles met zelfvertrouwen te maken. Jos vond namelijk dat ik alleen maar zelfvertrouwen kon krijgen door het te blijven proberen. En juist niet door terug te gaan naar de rechtsbackpositie. En daar heeft Jos inderdaad gelijk in gehad."

 

in het eerste, onder Put, en Aellerinck

Met Jos als trainer kreeg Baldwin dus meer zelfvertrouwen. Maar vond Baldwin zichzelf nu ook een goede voetballer, willen we graag weten. Baldwin: "Hoe je het ook wendt of keert, ik ben altijd puur een verdediger gebleven. Verdedigen was nu eenmaal mijn sterkste punt. Ja, en nu wil jij natuurlijk in het clubblad zetten dat ik niet kon voetballen. Maar dat zul je mij niet horen zeggen. Opbouwend was ik niet zo sterk, nee. Maar een mannetje uitschakelen, daar was ik wel goed in. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. Ik was geen uitzonderlijk goede, maar ook zeker geen slechte voetballer. Anders kom je toch ook niet voor langere tijd in het eerste terecht, toch?"

Vooruit, Baldwin heeft ons aardig overtuigd van zijn eigen voetbalkwaliteiten, waarmee hij het toch maar mooi tot in S.V. Delden 1 heeft geschopt. Baldwin hierover: "Toen ik nog in A voetbalde ging ik al mee met het eerste. Gerrit Put was toen hoofdtrainer. Mijn debuut? Ja, daar weet ik nog wel wat van. Dat was in 1990. Uit, bij Twenthe Goor. De laatste tien minuten mocht ik meedoen. Kreeg ik gelijk een gele kaart, na één minuut al. Dat had puur te maken met onervarenheid. Maar goed, de toon was gezet. Bij de bond was ik vanaf dat moment bekend. Ja, ik was wel een kaartenverzamelaar. De eerste jaren vooral door onervarenheid. En ook later liep ik nog wel eens tegen een kaart op. Maar soms moet je, hè? De spreekwoordelijke noodrem."

Baldwin: "Ook in het eerste was ik rechtsback, de vaste concurrent van Ronnie Hendrikse. Ronnie was in de eerste jaren onder Put de eerste man op de rechtsbackpositie. In die tijd speelde ik dus ’s morgens met het tweede elftal en ’s middags zat ik bij het eerste op de bank. Maar niet vlak naast Put, vanwege potentieel ‘trommelvliesscheurgevaar’ – Put schreeuwde namelijk nogal."
"In het laaste jaar onder Put werd ik een vaste basisspeler, ook al omdat Ronnie een jaartje ouder werd. Met Gerrit Put hebben we trouwens altijd in de tweede klasse TVB gespeeld. Het seizoen 1993-1994 was het eerste onder Aellerinck. Dat jaar lukte het ons eindelijk te promoveren naar de eerste klasse TVB. De promotiewedstrijden in 1994 kan ik me nog goed herinneren. Achteraf bleken deze wedstrijden de laatste te zijn die ik actief als speler heb meegemaakt…"

Baldwin: "Bijzondere wedstrijden, behalve de promotiewedstrijden die ik net noemde, waren onder andere de ‘oefenwedstrijden’ tegen ADO Den Haag en Heracles, hier op de Mors. In de wedstrijd tegen Heracles stond ik tegenover Klaas Vink. En van de wedstrijd tegen ADO weet nog wel dat ik hun linksbuiten een keer vrij grof onderuithaalde nadat hij de bal had voorgezet. Typisch zo’n actie van mij, het ‘scheermes’, zeg maar."
"Mijn vader was voor de verandering ook komen kijken, toen tegen ADO. Die vertelde me later dat ook hij het een grove overtreding had gevonden. Ik zal nooit vergeten wat mijn oma daar toen op zei: ‘Ach jongen, dat gebeurt in het vuur van het spel’. Mooi hè, dat ze het op die manier voor mij opnam?"

de afsluitende zwarte pagina: de blessure

Toen Baldwin zojuist vertelde over de promotiewedstrijden in 1994 liet hij het al even doorschemeren: door een blessure kwam er een voortijdig eind aan zijn actieve voetbalcarrière. Desgevraagd rakelt Baldwin het verhaal van de tweede en tevens laatste ‘zwarte pagina’ nog maar eens op: "In 1994 ging ik op vakantie naar Spanje. Op de laatste dag waren er twee meter hoge golven in zee, en ik lag op mijn luchtbedje te peddelen. Toen sloeg ineens de golf om: ik maakte een smak van twee meter en er kraakte wat in mijn rug. Als gevolg daarvan heb ik een half jaar niet kunnen trainen. Al die tijd heb ik onder doktersbehandeling gestaan, met fysiotherapie en zo. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een chiropraktiker, zo’n ‘bottenkraker’. Die heeft een wervel teruggezet op zijn positie en toen waren de klachten in één keer over. Eind 1994 was dat."

"Daarna heb ik in de winterstop heel veel hardgelopen om weer op conditie te komen. Drie, vier, vijf keer per week, ja, bijna elke avond, ook in het weekend. Ik was fanatiek destijds. Omdat ik er per sé bij wilde horen natuurlijk. Op 10 januari 1995 deed ik weer voor het eerst mee aan de training – ik weet het nog goed. De grond was vrij ‘drekkig’ en op een zeker moment ging ik een kopduel aan met Henk Pots. Toen ik neerkwam voelde ik een enorme pijnscheut in de linkerknie; het leek wel of ik door de grond ging. ‘Even stampen en doorlopen,’ aldus Aellerinck, maar de klachten bleven."
"Toen, pas na een week of twee, drie, ben ik naar de dokter gegaan. Die verwees mij door naar het ziekenhuis voor een kijkoperatie. Daar werd geconstateerd dat de voorste kruisband afgescheurd was. Weer twee maanden later werd de knie ‘echt’ losgehaald en werd er een ander stukje pees als kruisband vastgezet. Toen rekende ik er nog op dat ik weer zou kunnen voetballen – dat was mij namelijk verteld."
"Zes weken heb ik gelopen met een speciale brace en met krukken. Vervolgens heb ik nog zes maanden fysiotherapie gedaan, krachttraining met name. Daarna, aan het eind van 1995, heb ik voor het eerst weer eens geprobeerd met de selectie mee te trainen, maar dat ging gewoon niet goed. Ik bleef, vooral de dagen na een training, te veel pijn houden. En speling in de knie, dat soort dingen. Toen ben ik uiteindelijk maar definitief gestopt."

"Die periode, waarin duidelijk werd dat actief voetballen er voor mij niet meer in zat, was echt een zwarte periode in mijn leven. Ik kon er best moeilijk mee omgaan in die tijd, moet ik zeggen. Daarbij komt dat je een beetje het gevoel krijgt dat je collectief in de steek wordt gelaten. Dat is geen verwijt aan wie dan ook, al klinkt het misschien wel zo. Blijkbaar gaan die dingen nu eenmaal zo…"

Baldwin: "Omdat ik per sé wilde blijven sporten, ben ik toen maar gaan tennissen. Dat kan op zich wel met die knie, want je hebt daarmee niet zo snel het gevaar dat je je knie verdraait. Maar met tennissen kreeg ik juist weer allemaal blessures die ik met voetbal niet had gehad – komt door een gebrek aan training, denk ik."
"Toen ik stopte met voetballen, heb ik mij ook afgemeld als lid van de vereniging, omdat ik anders twee contributies moest betalen. Maar ik ben wel altijd betrokken gebleven bij S.V. Delden. Ik kom kijken bij bijna elke thuiswedstrijd van het eerste elftal. En dan ben ik behoorlijk fanatiek – gespannen zelfs, als het er om gaat. Dat klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Ook met wedstrijden van het Nederlands elftal heb ik altijd een verhoogde hartslag. Dat fanatisme zit er nu eenmaal in…"

al elf jaar bij de E-tjes, met liefde

Maar Baldwin is, zoals bekend, niet alleen op zondag bij S.V. Delden te vinden, als fanatiek supporter langs de lijn bij het eerste. Bovenal is Baldwin op de zaterdagmorgen op ’n Mös te vinden. Als leider – en door de week als trainer – van een pupillenteam. Baldwin: "Ik begon al op mijn 18e als trainer bij de jeugd. Zonder papieren, puur op mijn ervaring als eerste elftal-speler. De jongens waar ik toen trainer van was – E1 destijds – zitten nu in A1: Ron Hemersma, Tom Goosselink, Michel ter Horst, Rick Pelle en Rick ten Voorde bijvoorbeeld."

"In de tijd dat ik begon de jeugd te trainen, was Derk Jan Tuitert jeugdvoorzitter, als ik het me goed herinner. Hij heeft mij er voor gevraagd en het leek mij wel leuk om met kinderen om te gaan en ze wat te leren. En het is ook echt leuk. Elke keer, om de twee, drie jaar, krijg je weer ander team onder je hoede. Dat betekent elke keer weer een nieuwe uitdaging, en daar moet je ook wel voor zorgen natuurlijk."
"Ook wat de begeleiding van het team betreft, heb ik steeds om de zoveel jaar weer samengewerkt met iemand anders. In het begin met Erwin Geerdink en Huub Lunter. Later heb ik samengewerkt met Rob ten Voorde en Rita Goosselink. En nu met Mark Tuitert. Dat gaat hartstikke goed."

Baldwin: "Ik heb altijd de jongste jeugd getraind, E1 en F1 dus, en slechts één jaar de D1. Het leuke is dat je spelers op die leeftijd nog heel veel bij kunt brengen… vooral ook omdat ze van voetbal nog weinig weten. Ondanks de jonge leeftijd van de spelertjes, proberen we toch elke keer weer zoveel mogelijk te bereiken. We proberen zo hoog mogelijk te eindigen met een team… niet voor mezelf, maar puur voor het team, om een team beter te maken. Over het algemeen gaat me dat wel goed af. Je ziet spelers groeien, beter worden. Leren schieten, aannemen, positiespel, dat soort dingen. Maar het belangrijkste is toch wel het creëren van teamgeest, en ervoor zorgen dat de jongens er allemaal plezier in houden."
"En zelf heb ik er natuurlijk ook nog steeds heel veel plezier in. Ik sta nog steeds elke zaterdagmorgen vroeg op voor de E-tjes. Met liefde. Anders had ik het ook echt geen elf jaar volgehouden. Mark en ik staan nu, na drie wedstrijden, met E1 gedeeld eerste in de competitie. We gaan dan ook voor het kampioenschap dit jaar – dat is duidelijk!"

Baldwin: "Of er in de afgelopen tien jaar nog veel veranderd is? Nou, ik heb soms het gevoel dat er tegenwoordig minder gecommuniceerd wordt dan vroeger – door de jeugdtrainers onderling, en met het jeugdbestuur. Dat vind ik erg jammer. Maar goed, dat komt natuurlijk ook omdat het vroeger allemaal wat makkelijker ging. Er waren toen gewoon meer leiders en trainers dan nu. Maar je ziet het overal. Er is overal een tekort aan begeleiders bij de jeugd. Wat dat betreft heb ik nog wel een laatste boodschap, of wens eigenlijk. Ik hoop namelijk echt dat er meer vrijwilligers komen voor de jeugd, zodat er weer wat meer aandacht aan de verschillende elftallen gegeven kan worden. Dat hoop ik echt…"

Ziedaar, tot slot van het interview nog een vrij ernstige oproep van Baldwin. Laten we hopen dat die niet aan dovemansoren is gericht. Wie weet waar zo’n gesprekje met een pupillenleider in het clubblad al niet toe kan leiden…

Baldwin, heel erg bedankt voor je medewerking aan dit interview. ’n Möspraot zal de prestaties van de E-tjes in de gaten houden!


Delden 4 wordt weer Delden 5

Nadat we een seizoen lang onder een vreemde naam gespeeld hebben , heten we vanaf heden, dankzij een elftal "Rood Zwarters", weer als vanouds Delden 5 (‘t Vijfde). Dit past beter bij ons en ik hoop dat dit nog jaren zo blijft.

Het nieuwe seizoen.
Om te beginnen wil ik eerst twee nieuwe spelers voorstellen.

Pascal Groot Kormelink
Pascal is mede door de goede scouting van Bert Otten in ‘t Vijfde terecht gekomen. Hij is een fanatiek tennisser, maar kan door een polsblessure geen wedstrijden meer spelen. Daarom maar teruggevallen op zijn oude liefde de voetbalsport. En dat hij kan voetballen liet hij meteen zien op de eerste training. Er kwam gelijk al lovende kritiek van zijn medespelers. Wel moet hij nog even wennen aan de teamsport, maar dan is hij een bruikbare kracht voor ‘t Vijfde. Pascal, veel plezier bij ons.

Hajo Brandt
Ze zeggen wel eens, hij doet zijn naam eer aan, nou bij Brandt is dit echt zo. Want als fabrikant van openhaardhout blokken heeft hij geen verkeerde achternaam. Maar, voetballen kan hij ook. Komende vanuit Saasveld is Hajo met vrouw en kinderen gaan wonen op "Erve Moes" (Johan Seppenwoolde) achter het kanaal. Omdat zijn zoons bij de jeugd van Delden spelen, meldde Hajo zich ook aan als lid. Bij de eerste training viel het oog van Dick ter Kulve op de voetbalkwaliteiten van Hajo. "Dat is er een voor het Tweede", dacht Dick. Onduidelijkheid over zijn geboortejaar, 1963 of 1967, bracht ons er toe Hajo zelf te laten beslissen in welk elftal hij wilde spelen. Na zijn antwoord "nig bie dat jonge spul", is hij bij ‘t Vijfde ingedeeld. Hajo, ook jij veel plezier bij ons.

De voorbereiding
We hebben een paar trainingen op donderdagavond afgewerkt. Hierna deelgenomen aan een 7 : 7 toernooi bij Avanti in Glanebrug. Een goede keuze, want het was een heel nuttig toernooi. Drie wedstrijden van een half uur, waarin je doorlopend mocht wisselen. Meer het zaalvoetbal idee, dus iedereen kreeg genoeg balkontakt. Omdat elke winnaar van de poule ook kampioen was, en dat waren wij, gingen we met een mooie wedstrijdbal weer richting Delden.

Door de late vakanties was er geen mogelijkheid voor meer oefenwedstrijden.

De competitie

W.V.V. 8 - Delden 5 : 1 – 6
Door het ontbreken van onze nieuwe aanwinsten en nog een paar vakantiegangers moesten we een beroep doen op de reeds gestopte Erik Berghuis en Marco Witten. Het voetbalspel was er niet minder om, want de wedstrijd werd met een 6 – 1 winst afgesloten. Erik en Marco scoorden elk een keer.

Delden 5 – Bentelo 5 : 14 – 2
Met onze nieuwelingen in de gelederen namen we het op tegen Bentelo. Al snel was van een wedstrijd geen sprake meer en we wonnen met een monsterscore van 14 – 2. Meest opmerkelijk in deze wedstrijd was dat Wim Wold 7 keer scoorde.

Delden 5 – BWO 13
BWO is altijd een "angstgegner" van ‘t Vijfde. Vorig seizoen verspeelden we 6 punten aan de Hengeloers. Met die gedachte in het achterhoofd begon de wedstrijd rommelig. Maar na een paar kansjes onbenut gelaten scoorden we er toch weer vrolijk op los. Eindresultaat 7 – 0, met een eerste doelpunt in ‘t Vijfde van Hajo Brandt.

GFC 6 – Delden 5 : 0 – 11
De wedstrijd tegen GFC werd een regelmatige 11 – 0 overwinning voor ons. Mooi voor onze "standinn keeper" Jan Blekkenhorst was dat hij voor het eerst dit seizoen de nul hield. Wim Wold scoorde weer 7 keer. Opmerkelijke uitspraak : toen ik in de rust langs de kleedkamer van GFC liep, hoorde ik een jonge speler zeggen, "toen ik die oudjes zag lopen dacht ik daar kunnen we wel van winnen, maar ze zijn zelfs nog sneller dan ons.

Delden 5 – Diepenheim 4 : 11 – 5
Het wedstrijdverloop was anders dan de uitslag doet vermoeden. In de eerste helft was er weinig krachtsverschil en werd er over en weer gescoord. De ruststand was dan ook 4 –3. Omdat Diepenheim achterin bleef spelen met één op één konden wij met onze snelle spitsen toch uitlopen naar een grote overwinning.

Neo 13 – Delden 5
Woensdag voor de wedstrijd tegen Neo werd de afspraak gemaakt dat we na de wedstrijd eens lekker gingen dineren met het elftal plus de vrouwen bij Westfalia in Gronau (D), het restaurant van Patrick Langenberg. Dit kunnen we als leider beter voor de wedstrijd niet meer bekend maken, want de spelers hadden zich al een "koud-en warmbuffettempo" aangemeten. Het voetbal was slecht, maar we wonnen wel met 4 – 2. Het eten bij Patrick was prima en voor herhaling vatbaar. Hans bedankt.

Tot zover het nieuws over ‘t Vijfde.

Paul Holtkamp.


Geef de pen door.....
(Hans Langenberg)

Zo begon het: 1975-1976

Van Borne naar Delden gekomen van de 3e klasse KNVB naar de 5e klasse TVB. Als jochie van zestien speelde ik al in het eerste van Borne, bij de grote jongens, je ging toen maar in een hoekje zitten en bekeek het maar. We hadden Hennie Moddejonge toen als trainer. Ik heb van mijn zestiende tot aan mijn drieëntwintigste in het eerste van Borne gespeeld, toen heb ik mijn shirt geruild voor dat van Delden en daar heb ik nooit spijt van gehad.

Het was niet zo moeilijk want Marion was Deldense, en zo zat je vlot tussen. Mijn eerste jaar was Stef Landman trainer, en speelde ik o.a. met Gerrit Pelle, Jan Brinckate, Dick van de Berg, Herman Spit, Roel Smit, Paul Holtkamp, Wim Pasman, Wim Mensink en Arnold Laarhuis. We speelden in die tijd tegen clubs als: Blauw-blauw, Flamingo, Mediteraneo en Dolphia.

Het eerste seizoen gingen we direct op trainingskamp naar Lattrop, vrijdags weg en dan zondags terug, leuke kennismaking met de nieuwe groep, alleen Jan Brinckate kwam zaterdagmiddag pas. We hadden al twee keer getraind en toen Jan kwam waren we aan het kaarten. Jan dacht: "Dat komt goed uit.", en ging aan tafel zitten. Maar toen kwam Stef Landman en moest Jan alsnog de Coopertest doen, dat viel tegen. Maar het was een leuk weekend.

Later speelde ik met spelers als Henk Pots; jaren mijn voorstopper, Ronnie Hendriks; back harde werker, Wim Mensink; supersnel en keihard schot, André Pots; minder snel goede passes, Willie de Graaf; deed niets te veel maar doeltreffend, Wim Wold; altijd goed voor een doelpunt, Arnold Laarhuis; keiharde werker, Wim Pasman; rustig deed goed zijn werk, Arjan Seppenwoolde; uitschuifbare benen, Paul Holtkamp; sterk met de kop.

Ik speelde 250 wedstrijden in het eerste van mijn drieëntwintigste tot aan mijn zevenendertigste. In die periode heb ik één ode kaart gehad en dat nog wel in mijn 250ste wedstrijd. Hier moet ik wel bij vermelden dat het een verkeerde beslissing was van de scheidsrechter, wat hij later ook toegaf en hij heeft het ook vermeld op het formulier daarna heb ik er nooit wat van weer gehoord.

Zo ben ik jaren aanvoerder geweest en had altijd een goede band met de trainers en de spelers. Delden had altijd pech. Als we goede spelers hadden dan gingen ze studeren.

We hebben ook nog mooie wedstrijden tegen grote buitenlandse clubs gespeeld, wat mooi was voor ons maar ook voor de club. Zo rolde de bal maar verder. Ik heb verschillende keren in de nacompetitie gespeeld en ben één maal gepromoveerd. Ook ben ik één maal kampioen geworden in de tijd en dat was met het vijfde elftal.

Dit seizoen voetbal ik weer in datzelfde team. We hebben een leuk elftal met veel goede oud eerste spelers onder leiding van Paul Holtkamp en Wim Mensink. Het is een echt vriendenelftal en ik hoop daar nog jaren bij te horen. De sfeer in de vereniging vind ik goed, iedereen kent iedereen en zijn allemaal gelijk.

Ik wens iedereen een goed en sportief seizoen toe en geef de pen door aan Bert Otten.

Hans Langenberg.


S.V. Delden 3 o jee o jee

Laten we wel wezen, dames en heren: het zag er niet best uit voor Delden 3, zo vlak voor het begin van het nieuwe seizoen. Want gaat u maar na. René ging naar het tweede, Benno ging naar de markt, Edje ging onder het mes, Harald dook naar eigen zeggen voorgoed in de lappenmand en tot overmaat van ramp ging keeper Bart naar de plaatselijke concurrent. U heeft meegeteld? Vijf man hing de kicksen aan wilgen. Vijf man! Dat is bijna een half elftal.

De beduusde achterblijvers, nog maar net bekomen van de eerste schrik, kregen daarnaast ook door de KNVB nog eens een flinke tik uitgedeeld: Delden 3 werd ongemerkt – en vooral ongewild – een klasse hoger ingedeeld dan vorig jaar. Die geniale beslissing moet dan gebaseerd zijn geweest op die enkele succesvol uitgevoerde risicoloze breedtepass van links naar rechts en vervolgens weer terug, want de omennabij achtste plaats in de competitie gaf toch in verste verte geen aanleiding tot promotie.

Of was het een luizige streek van de KNVB? Wil de bond soms op deze laag-bij-de-grondse manier een eind maken aan het succesverhaal van Delden 3, het elftal dat al sinds jaar en dag met zijn irritant gehandjeklap en schijnbaar ongeorganiseerd geblèr menig kleedkamer op de grondvesten doet beven? Best mogelijk, maar dan heeft de KNVB toevallig wel mooi gerekend buiten de ongekende veerkracht van het team van de enige echte Henkie G..

Aan de promotie naar de reserve zesde klasse kon niets meer veranderd worden – er is dan ook niet serieus geprobeerd dit terug te draaien. De spelers hebben de schouders opgehaald, de rug gerecht, het hoofd geheven en ze zullen te zijner tijd ook het glas nog wel eens heffen – "op de promotie".

Aan het tekort aan spelers kon nog wel wat gedaan worden. Maar… het was kort dag. Er diende derhalve gehaast gescout te worden. Enig gericht speurwerk in diverse duistere achterbuurten in Delden en omgeving leverde gelukkig spoedig resultaat. Om te beginnen werd bij Twenthe Goor spits Maurits – een leuke naam voor Hints trouwens – weggekocht. En tijdens de Deldense Schuttersfeesten – let wel, één dag voor aanvang van de competitie – werd de laatste hand gelegd aan de contracten van Björn en Jorret.

U heeft opnieuw meegeteld? De teller kwam zo op –5+3 = –2, en de totale schade was daarmee weer te overzien. Maar de leegte in de doelmond was nog niet opgevuld. Daarop werd besloten over te gaan tot een weergaloze wervingsactie. "Bent u iemand, of kent u iemand, die een balletje kan vangen… bel ons". De vacature kreeg zelfs op het internet (zie elders in dit clubblad) een prominente plek. Toegegeven: het openlijk geleur met het Grote Gat in de Goal werd bijkans wel een beetje beschamend, op die manier. Maar ja, het doel heiligt nu eenmaal de middelen – zeker het doel achter de verdedigers van Delden 3.

Gelukkig was de zoekactie niet zonder succes. Edje, net terug van de dokter, bood aan om vaart te zetten in zijn revalidatie, en gaf aan te zijner tijd zijn rentree in Delden 3 wel te willen maken als schietschijf. Voorwaar een gedurfd en derhalve bewonderenswaardig voornemen. Delden 3 wenst Edje – voorwaar niet de minste keeper – dan ook een (voor)spoedig herstel toe. En euh, Edje, wat die fruitmand betreft… die begint enige tekenen van schimmel te vertonen, maar we zijn hem zeker niet vergeten!

Goed, de personele problemen voor Delden 3 waren daarmee wel zo’n beetje opgelost. Maar de grote vraag bleef natuurlijk… Hoe zal het Delden 3 vergaan in de zesde klasse? Inmiddels, na zeven wedstrijden, kunnen we daar van alles over zeggen, maar dat doen we niet. Komt u zelf maar eens kijken hoe het gaat met het derde elftal, bijvoorbeeld bij de thuiswedstrijden. Die beginnen, ook dit seizoen, traditiegetrouw weer rond kwart voor elf. En u weet het: spektakel verzekerd, dus… tot ziens op de Mors.

S.V. Delden 3 2000-2001
Trainer-coach: Henkie G..
Vlagger-speler-stukjesschrijver: Jan.
Gebleven: Remco, Jeroen, Nick, Berry, Erwin, Ibo, Rian, Urban, Sander, Cyril, Jaap, Jan Joost.
Vertrokken: Dennis (naar bed), Rik (naar de fitness), René (naar het tweede), Harald (naar eigen zeggen voorgoed naar de lappenband), Benno (naar de markt), Bart (naar de plaatselijke concurrent), Edje (even naar de dokter).
Nieuw: Jorret (-), Maurits (V.V. Twenthe Goor 6), Björn (-).
Even wachten nog: Edje (S.V. Delden 3).


S.V. Delden – de officiële website

http:/www.svdelden.nl

Het kan haast niet anders, of u moet er reeds iets over gehoord hebben. De kans is zelfs groot dat u er al wat van gezien heeft. De enige echte officiële website van S.V. Delden is namelijk al een maand of drie ‘up and running’.

Op bijgaande illustratie is de zogeheten ‘homepage’ te zien. Hier worden per ongeluk aangewaaide surfers welkom geheten, en staat kort uitgelegd wie S.V. Delden is en wat de vereniging te bieden heeft. Voor de regelmatige, veelal Deldense, bezoeker is er op de homepage een ‘dynamisch krantje’, dat een aaneenschakeling bevat van uitslagen, mededelingen en andere nieuwtjes. Voor iedereen die wat meer tijd heeft om stil te staan bij ‘S.V. Delden op het net’ is er de overzichtelijke blauwe navigatiebalk, die, zoals het hoort, doorsneden wordt met een stemmige gele baan.

Vanuit de blauwgele navigatiebalk is alle informatie over de vereniging eenvoudig toegankelijk: informatie over de organisatie (bestuur, kader, kantinediensten), de historie van S.V. Delden (verhalen, foto’s), informatie over alle teams, zowel jeugd als senioren (uitslagen, foto’s, nieuwtjes), de agenda (met o.a. de wedstrijdkalender), ‘het beste’ uit het clubblad, een beschrijving van (de weg naar) "Sportpaleis ’n Mös" en – last but not least – de onvolprezen rubriek ‘Joepekee’, met aandacht voor de wat meer serieuze voetbalzaken.

Ook is er een gastenboek, waar elke gestrande surfer zijn cyber-ei kwijt kan. Uit de vele positieve reacties die er in korte tijd begroet konden worden, blijkt wel dat de enige echte officiële S.V. Delden-website een schot in de roos is geweest, zowel qua structuur, uitstraling en toonzetting.

De internetcommissie zal dan ook enthousiast de ingeslagen weg vervolgen, en voortdurend de informatie blijven verversen, om er zo voor te zorgen dat een bezoek aan de site elke week weer de moeite waard is. En u weet het… wanneer u iets heeft voor op de site – een nieuwtje, een foto – stuur het dan op.

of leg het in de bestuurskamer op de daartoe bestemde plek, werp het in de ‘melkbusse’ (onder vermelding van ‘de website’) of overhandig het persoonlijk aan iemand die er wel raad mee weet (bij voorkeur een van ondergetekenden).

Wij zien uw bijdrage – en reactie – vol verwachting tegemoet.

Marthijn Zweepe
Urban Pots
Jan Holterman
Edwin Hietbrink


Ken je klassiekers

1. Met welke Nederlandse trainer won Celtic een aantal jaren geleden weer eens de Schotse titel?
2. Wat is de volledige naam van het Hengelose B.W.O.?
3. Van wie verloor F.C. Twente in de jaren ’70 de UEFA-finale?
4. Welke Oekrainer werd afgelopen seizoen topscorer in de serie A?
5. Wie waren de drie doelpunten makers in de CL-finale ’99, Manchester United - Bayern?
6. Hoe heet het stadion van F.C. Den Bosch?
7. Welke coach werd onlangs ontslagen bij Chelsea?
8. Lothar Mattheus verliet Bayern voor een Amerikaanse club. Welke club was dit?
9. Bij wie zat Nederland in de finale tijdens het afgelopen E.K.?
10. Wie is de huidige CL-houder?


Jeugdhoek

Het seizoen is in volle gang. Tijd om alle jeugdteams eens te bespreken;

E2
Zoals bekent is er tot op heden nog geen F1 team geformeerd. Toen bekend werd dat we met een E2 team gingen starten (eerste jaars, acht- en negen jarigen), waren er spontaan twee mensen die dit team graag wilden begeleiden. De heren Hondebrink en de Groot gaan iedere zaterdag met de jongens op pad. Dit gaat niet zonder succes, de jongens staan bovenaan en het plezier druipt er vanaf. Mariska Westerhof verzorgt de training op donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Graag zouden we na de winterstop met een F-team willen starten. Op het ogenblik hebben we een groep van vijf welpen, deze groep kan wellicht na de winterstop de stap naar het wedstrijdveld maken, Mariska verzorgt ook deze groep van training.

E1
Het team van Baldwin Wilmink en Mark Tuitert doet het uitstekend. Zoals het er nu naar uit ziet gaan ze meedoen om het kampioenschap. De jongens krijgen training op donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

D1
D1 zit zwaar ingedeeld maar behaald toch prima resultaten. Dit is mede te danken aan Daniël Higgenbotham, de trainer. Als Leiders staan de heer Bakker en Rob Zommerdijk voor de groep. Daniël heeft aangegeven dat hij de trainingen niet langer kan verzorgen zodra hij op kamers gaat voor zijn studie aan het CIOS. Wie durft het aan deze talenten van Delden van training te voorzien. Neem dan contact op met het jeugdbestuur en met Daniël. De trainingen zijn op dit moment op maandag en vrijdag van 18.00 tot 19.15 uur. Dit kan uiteraard veranderd worden.

C1
Op dit moment bezit Delden een prachtige C-groep. Maar liefst zestien spelers trainen en spelen onder leiding van Erik Berghuis en zijn assistent Wim Wold. Het is een prima ontwikkeling dat oud eerste elftal spelers zich bemoeien met de opleiding van onze jeugd. We hopen dat deze trend zich voortzet.. De leiders van het team zijn Jan Vriezekolk en Mauritz Koebrugge. Mauritz is nieuw bij onze vereniging en toont aan zich meteen thuis te voelen bij onze club. Op de vraag van Jan of hij wilde assisteren zei hij gelijk ja. Grote klasse. Veel succes Mauritz.
Op sportief gebied verloopt het ook goed met C1, men draait bovenin mee. De trainingen zijn op maandag en woensdag van 19.30 tot 21.00 uur.

A1
Toen Stef Hofman, onze nieuwe trainer van A1 aan het begin van het seizoen maar liefst achttien spelers op het formulier had staan geloofde hij zijn ogen niet. Inmiddels weten we dat deze allemaal hard nodig zijn. Eind september blijkt dat twee oudere spelers naar de selectie zijn overgegaan en Rick ten Voorde is gestopt met voetballen. Ook het blessureleed is groot. Als men bedenkt dat ook de vakanties dit jaar laat waren, dan kan men bedenken dat de voorbereiding allerminst gladjes verliep. Toch is Stef erin geslaagd een team te formeren dat prima presteert. Samen met zijn assistent, Henk Pots (jawel, weer een echte Deldenman) heeft hij met name in de posities van het veld veel veranderd.
De discipline is ook flink aangehaald. Er zijn een paar kerels bij die dat ook hard nodig hebben. De trainingen van A1 zijn op maandag en woensdag van 19.30 tot 20.45 uur.

Cursus voetbaltrainer
Mariska Westerhof en Dini Oplaat volgen een cursus voetbaltrainer. De cursus duurt acht avonden en is in Hengevelde. Mariska en Dini veel succes, we horen graag van jullie hoe de cursus verloopt.

Richard Brunnekreef


S.V. Delden E2

Op zaterdag 2 september was het zover: voor de ex-F-jes begon de nieuwe competitie als E2.

Dat moet je niet onderschatten, want in E voetballen ook jongens die veel ouder en groter zijn. Als leiders leek het ons verstandig ‘de jeugd’ hierop te wijzen, om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Op het schitterende nieuwe complex van ATC in Hengelo speelden we onze eerste competie- wedstrijd. Ook voor ATC was er een primeur. Het was de allereerste officiële wedstrijd op het nieuwe complex. En dat feestje wilde S.V. Delden graag bederven met een goed resultaat.

Het begin van de wedstrijd beloofde niet veel goeds. Was het een gebrek aan concentratie of vonden we het groene gras zo mooi? Hoe dan ook, na ongeveer 15 seconden stonden we al met 1-0 achter. Inmiddels was iedereen wakker en begon ook Delden aan de wedstrijd.

Met een geweldige inzet ontstond een spannend scoreverloop. Uiteindelijk stonden we zelfs voor met 5-6. Het regende inmiddels pijpenstelen en we wilden eigenlijk graag naar de kleedkamer. Toen brak een speler van ATC door en kwam bijna alleen voor onze keeper. Bijna, want onze laatste man kon nog net voorkomen dat de speler op het doel kon schieten. Helaas bleek dit niet volgens de regels, want ATC mocht van de goed leidende scheidsrechter een penalty nemen. ATC liet zich deze buitenkans niet ontnemen: 6-6!

Toch waren we niet ontevreden over deze seizoenstart. Een gelijkspel tegen zulke grote knapen was een goed resultaat.

Op een prachtige voetbalavond (donderdag) speelden we onze eerste thuiswedstrijd tegen het altijd lastige BWO E3.

Onder de aanmoedigingen van talrijke supporters, waren we sterker dan onze tegenstander en kwamen we al snel voor met 2-0. Omdat onze E-tjes wel van wat spanning houden, lieten ze ook de tegenstander af en toe scoren. Zo werd het toch weer een spannende wedstrijd. Uiteindelijk wonnen we verdiend met 4-3. Gezien de lengte van onze tegenstanders een resultaat om trots op te zijn.

We zijn nog maar net begonnen aan het seizoen. De stand zegt dus niet alles, maar de jongens hebben er ontzettend veel plezier in. S.V. Delden E2 is een ploeg om rekening mee te houden!

Zwaluwentoernooi

Op zaterdag 16 september speelden we het Zwaluwentoernooi bij Rood Zwart. De nacht ervoor had het verschrikkelijk hard geregend, maar 's morgens was het zonnig en droog.

We begonnen tegen RoodZwart E5, een meisjesteam. Geert en Hans Leunk wisten zeker dat we gingen winnen, want meisjes kunnen niet voetballen. Op de uitslag wilden ze alleen niet wedden. Het werd uiteindelijk toch 3 – 1 voor ons, maar gemakkelijk was het niet. Vooral Jeron, die op het middenveld speelde, moest hard werken. Gelukkig hield Willem een paar schoten van de beste aanvalster van Rood Zwart tegen. Verder konden Jeroen, Frank en Dirk de verdediging gesloten houden.

Daarna moesten we tegen de E3 van Bentelo. Hun rechterspits had de hele nacht naar de Olympische Spelen gekeken en liep een beetje slaperig rond. Eigenlijk speelden we dus met een man meer. Ook hadden zij net tegen Borne gespeeld, zodat ze al een beetje moe waren. We wonnen dan ook met 3 – 0. Met Koen en Jeffrey in de voorhoede en Vincent op het middenveld konden we de bal goed in eigen bezit houden. Helaas misten we ook nog een paar kansen.

In de laatste wedstrijd speelden we tegen Borne en die hadden een beter doelsaldo. Wij moesten dus winnen om eerste te worden. Met een 4-mans verdediging, waarin Hans op links en Frank op rechts speelde en Jeroen en Jeron in het centrum, konden we Borne goed in bedwang houden. De enkele keer dat Borne gevaarlijk doorkwam, stond Willem op zijn post. Het middenveld bestond uit Dirk, Vincent en Geert, die heel hard moesten werken om de veel grote tegenstanders bij te benen. Koen en Jeffrey stichtten voorin veel gevaar en uiteindelijk scoorden wij vlak voor tijd verdiend 1 – 0.

Hoewel we het toernooi wonnen kregen we jammer genoeg geen beker, alleen een vaantje. Wel zijn we nog ongeslagen dit seizoen!

Jan Hondebrink
Jan Bram de Groot


Pupil van de Week

Ik ben pupil van de week geweest en wel de laatste wedstrijd van het seizoen. S.V. Delden moest tegen Almelo en Almelo heeft gewonnen met 2 - 1. Ik mocht mee naar de kleedkamer waar ik me ook moet omkleden. Ik had grote sokken en ik mocht bijde scheidsrechter komen. Toen vroegen ze wat je mee moest nemen naar het veld en dat is een fluitje en gele en rode kaarten en als je alleen bent de bal.

Ik mocht ook tossen en S.V. Delden had kop en Almelo had munt en het was kop dus S.V. Delden mocht beginnen. Toen mocht ik ook nog in het hok naast het veld.

Frank Nijhuis.


Noodoproep ! ! !

 GEZOCHT ! ! !

Leiders voor het A-C en D-elftal voor de begeleiding op zaterdag.
Wie voelt zich hiervoor aangesproken?
Iedereen is welkom (ouders, grootouders, spelers van andere teams of andere belangstellenden).
Inlichtingen bij Marion Langenberg.


Oplossing Ken je klassiekers

1. Wim Jansen
2. Blauw Wit Oost
3. B.M. Gladbach
4. Shevchenko
5. Jancker, Sheringham en Solskjaer
6. De Vliert
7. Vialli
8. N.Y. Metro Stars
9. Tsjechie, Denemarken en Frankrijk
10. Real Madrid


Enkelspel: Harm Jan van der Spek

Hoe oud ben je? 11 jaar.
In welk team speel je? D1.
Vind je dat een leuk eftal? Ja.
Waarom vind je het leuk? Gezellig.
Wie is jullie leider? Rob.
Wie is jullie trainer? Daniël.
Op welke positie speel je? Voorstopper.
Vind je dit een fijne positie? Nee, ik wil mid mid.
Wat is het leukste wat je bij S.V. Delden hebt meegemaakt? Kampioen van het eerste.
Waar ben je goed in? Pingelen.
Waar ben je niet zo goed in? Koppen.
Waar oefent de trainer met jullie het meest op? Kracht en hard schieten.
Wie vind je de beste voetballer bij S.V. Delden? Gerrit Naafs.
Wie is de beste voetballer van Nederland? Knopper.
Welke club is de beste? Ajax.
Wie zijn je vrienden? Jeroen, Erik, Thomas en Sjoerd.
Welk meisje vind je leuk? Heb ik niet.
Heb je nog meer hobbies dan voetballen? Nee.
Welk tv-programma vind je het leukst? Studio Sport.
Welke muziek vind je leuk? Van Emenen.
Waar heb je een hekel aan? Als we verliezen.
Wat eet je het liefst? Patat.
Wat vind je van de club S.V. Delden? Goeie club.
Wat zou je bij S.V. Delden willen veranderen? Ons team moet een sponsor hebben.