Inhoudsopgave

Van de redactie
René Belt verlaat S.V. Delden
Het Hart van S.V. Delden
Rondom Delden 1
Gekakel rondom het kippenhok
Goed spelen zonder een bal te raken
( Zaalvoetbaltoernooi )
( Hoog cijfer Homepage )
( Doorloper )
Beltman Mechanisering nieuwe hoofdsponsor van S.V. Delden
Geef de pen door... (Bert Otten)
Delden 3 richt de blik omhoog
S.V. Delden online - oproep!
( Agenda )
Ken je klassiekers
KNVB-internetsite: vraagbaak voetballend Nederland
( Standen en topscorers seizoen 2000/2001 )
Oplossing Ken je klassiekers
Jeugdhoek
Het S.V. Delden D-team
Enkelspel (Ibrahim Schambo)
( Oplossing doorloper )


Van de redactie

Dit is dan het laatste nummer van ‘n Möspraot in het kroonjaar 2000.

We moeten het dit keer doen zonder het gebruikelijke interview. Niet dat er gebrek zou zijn aan belangrijke figuren met geel/blauw bloed, maar eenvoudig omdat onze bekende interviewer Jan H. (nog enkele dagen uit A.D.) een drietal weken in Australië verblijft.

Sinterklaas zal hem node missen, het omgekeerde wellicht nog meer.

Eén belangrijk bericht in deze Möspraot heeft een ieder ongetwijfeld al bereikt nl. dat onze trainer René Belt aan het einde van dit seizoen onze club na 5 jaar gaat verlaten. Trouw leverde hij vele bijdragen aan ons clubblad, zo ook nu. Zomer 2001 nemen we pas uitvoerig afscheid!

Onze actieve medewerkers aan de website www.svdelden.nl kregen van dagblad De Twentsche Courant Tubantia een bijzonder hoog cijfer. En terecht! Proficiat Marc Brinkcate, Edwin Hietbrink, Jan Holterman, Urban Pots en Marthijn Zweepe!!

Onze voorzitter Wim Westerhof doet mededelingen vanuit een splinternieuwe bestuurskamer.

Jeugdvoorzitter Richard Brunnekreef vertelt over jeugdactiviteiten. Ook zullen mededelingen over het Sinterklaasfeest niet ontbreken.

Wedstrijdsecretaris Peter Vreeke doet het voetbalprogramma van 2001 uit de doeken. Voorts treffen jullie in deze uitgave een mededeling recht uit het "Hart van Delden". Niet overslaan dit artikel en er is alle reden voor een positieve reactie!! Bedankt alvast.

Verder vinden jullie o.a. enkele bijdragen zoals:
- Geef de pen door
- Goed spelen zonder een bal te raken
- Bijdragen van senioren- en junioren teams
- Gekakel rond een kippenhok
- Enkelspel
- Topscorers
- Internet site K.N.V.B.

We wensen jullie veel leesplezier , gezellige feestdagen en een gezond en sportief 2001!

De redactie


René Belt verlaat S.V. Delden

Iedereen voelde het dit jaar een beetje aankomen dat René Belt na vijf jaar S.V. Delden zou gaan verlaten. Toch moeten we nog even wennen aan die gedachte!

Bij Bon.Boys was hij 2e trainer en hij greep bij onze club de kans zijn ambities waar te maken. In het eerste seizoen bereikte hij de nacompetitie van de vijfde klasse. Een jaar later(mei 1998) werd René met zijn team in Hardenberg kampioen en promoveerde naar de vierde klasse. Dat gebeurde in het jaar dat S.V. Delden haar 75 jarig bestaan vierde. De daarop volgende seizoenen was het 3e klasserschap dichtbij!

Op dit moment nemen we een middenmoot positie in. Maar de verschillen zijn klein! Als we de wedstrijd tegen B.W.O. niet zo ongelukkig verloren hadden, hadden we zelfs de tweede positie ingenomen. Onder het motto "René wat verwen je ons" verwachten we de tweede helft van het seizoen nog iets bijzonders!

Na rijp beraad en met pijn in het hart (zoals Jan Vriezekolk schreef) gaan beide partijen aan het einde van het seizoen uiteen. Het zal voor de spelersgroep, bestuur, leiding en supporters even wennen zijn. Uiteraard ook voor René, want hij was zo langzamerhand "één van ons".

Het is wat dubbel gedacht, maar misschien is toch een verstandige beslissing genomen. René gaat voor een nieuwe uitdaging en S.V. Delden voor een nieuwe ambitieuze trainer!

Laten we beide een goede keuze maken. Succes!!

Gerrit Seppenwoolde


Het Hart van S.V. Delden

Het vorig jaar hebben we samen met ruim f 6000,- een bijdrage geleverd aan allerlei noodzakelijke voorzieningen. Ook dit jaar lijken we weer een dergelijk bedrag te halen en kunnen we een impuls geven aan verbouwingen, nieuw meubilair e.d.

Met deze extra financiële bijdragen kunnen we leuke dingen voor onze club doen.

Ook voor het volgend jaar zullen we samen met het bestuur weer "onvervulde verlangens" aanboren !

Het Hart van S.V. Delden kent al een behoorlijk aantal deelnemers , maar er kunnen er nog méér bij ............!! Deelname kost slechts f 100,- per jaar.

Contante betaling is uiteraard hartelijk welkom , maar automatische afschrijving is voor ons gemakkelijker. Banknummer : 31.33.28.439.

Een telefoontje naar
Jan Brinkcate (3761900) of
Gerrit Dijkman (3763590) of
Gerrit Seppenwoolde (2423827) of
Peter Vreeke (3762740) is zéér welkom !!


Rondom Delden 1

De winterstop is nabij en we staan er met het eerste elftal wat rooskleuriger voor dan het afgelopen seizoen. Wij zijn nu een goede middenmoter en met een goede winterstop kunnen we de accu weer opladen om in het tweede gedeelte van het seizoen goed te presteren.

Ook is dit de tijd dat de er beslist moet worden of de trainer blijft of dat hij gaat/moet vertrekken.

In goed overleg tussen het bestuur en mij is overeengekomen dat het voor beide partijen goed is om uit elkaar te gaan. Voor mij een nieuwe uitdaging aangaan en voor de jongens een nieuw gezicht voor de groep.

Vijf seizoenen Delden is natuurlijk niet niks. Als ik zo terug kijk op de afgelopen jaren kan terugkijken op een tijd die ik als zeer prettig mag omschrijven. Sportief gezien hebben we als (kleine) club toch van ons laten spreken. We zijn kampioen geworden, hebben elk seizoen nacompetitie gespeeld.

Dit is toch een verdienste van de club. Daarmee bedoel ik dan ook de gehele club, zowel op bestuurlijk niveau als op sportief niveau, maar zeker moet ik onze supporters niet vergeten die week in week uit weer langs de lijn staan om ons aan te moedigen en steunen daar waar nodig.

Zoals iedereen weet vertrek ik met ingang van het nieuwe seizoen naar S.V. De Lutte. Dat zal voor mij toch wel even wennen zijn weer met nieuwe mensen aan het werk, afwachten hoe de sfeer daar weer is maar ik heb er natuurlijk alle vertrouwen in anders was ik er niet ingestapt. Toch zal ik Delden wel gaan missen, vooral de humor van mijn leider Gerrit Dijkman die altijd positief is en altijd in voor een geintje, zoek ze maar dat soort leiders. En wat dacht je van de twee supporters die al redelijk op leeftijd zijn en altijd in de buurt staan.

Ze zijn niet altijd even positief over de goede afloop maar in de loop van de jaren hebben ze toch een aardig steentje bijgedragen, vooral na afloop in de kantine (ook bij verlies).

Ook over het bestuur wil ik nog wel even iets kwijt, het is zeldzaam dat je de kans krijgt bij een club om zo te mogen werken, er ligt totaal geen druk bij de trainer, je mag zelfstandig werken, ook als het wat minder gaat valt er geen kwaad woord. Ik kan hierover alleen maar positief zijn. En zo blijkt wel weer als je de organisatie goed hebt staan (ook binnen een kleine club) loopt de club op rolletjes.

Ik heb nog een goede zeven maanden te gaan als trainer van de club en ik hoop dan ook in stijl afscheid te nemen en aan het eind van de rit kan zeggen ieder jaar een prijs ook het laatste jaar en dat we minstens nacompetititie spelen en misschien zit er nog wel meer in. We moeten in ieder geval met elkaar degradatie voorkomen. Ik wens iedereen een prettige Kerst een sportief en zeer gezond 2001.

René Belt


Gekakel rondom het kippenhok

Ongeveer 10 jaar geleden vond rond Kerstmis binnen ons elftal een gebeurtenis plaats waar ik nu wel voor de dag kan komen omdat het nu toch verjaard is.

Wat was het geval:
Een speler van ons vijfde elftal nl. J.L. had al jaren kippen. Met de eieren ging hij zijn vaste eier-klanten rond. Dit wist ook een medespeler van zijn elftal, ene H.V.

Wat gebeurde er toen:
Toen J.L. in de Kerstnacht naar de kerk was, werden al zijn kippen gestolen. Prompt werd H.V. als verdachte getipt, maar als je die wilt pakken moet je net zo slim als een vos zijn.

Het vervolg:
J.L. was zijn kippen kwijt maar wilde zijn eier-klanten niet teleurstellen. Hierom kocht hij iedere maand een kist vol eieren die hij trouw rondbracht naar zijn klanten, die van bovenstaand voorval niets wisten.
Totdat een tijdje geleden een vrouwtje die hij als klant had op bezoek kwam en aan J.L. vroeg: "Woar hej dee kipp’n toch zitt’n?" Waarop J.L. antwoordde: "Ik heb helemoal gin kipp’n". "Wat", vroeg het vrouwtje, "heb ie gin kipp’n?"
"Nee , nich ene" "Dat vind ik toch wel raar", zegt het vrouwtje.
J.L. :"Dat vind ik helemoal nich raar, Albert Hein verkoch ok wa eier en dee hebt ok gin kipp’n.
Het gevolg:
Als J.L. nu een keer te laat in de kantine of op de voetbal komt zegt hij: "Ik mös nog east de eier oet ‘t nust haal’n."


Goed spelen zonder een bal te raken

Ongetwijfeld ben ik niet de enige bewonderaar van ene Johan Cruijff. Hij was niet alleen een grootse voetballer en trainer, maar ook een kenner van het "spelletje voetbal".
Zijn wedstrijd analyses en commentaren zijn voor de niet ingewijden vaak onbegrijpelijk, maar toch geniet iedereen er van. "Elk nadeel hep zijn voordeel" niet waar.
Johan Cruijff heeft heel veel uitspraken gedaan over voetbal. Uitspraken die je even op je in moet laten werken en dan zeg je vaak: Verrek daar zit iets(veel) in!
Hieronder volgen een tiental:

· De bal bepaalt de snelheid van het spel. Je kunt wel harder gaan lopen , maar daarmee schroef je het tempo niet op.
· Wie technisch niet begaafd is, kan nooit in een hoog tempo spelen.
· Techniek moet worden omgezet in snelheid. Een bal in één keer doorspelen vergt meer techniek dan de bal duizend keer hooghouden.
· In wezen draait het in het voetbal om vier zaken: met twee benen trappen, stoppen, drijven en koppen.
· Ze moeten de bal niet doodmaken, maar in één beweging klaar leggen voor de pass of de actie.
· Jeugdkeepers mogen nooit uitschieten. Zij moeten ervoor zorgen dat er vanuit de achterste linie gevoetbald kan worden.
· Bij mij is de keeper de eerste aanvaller en de spits de eerste verdediger.
· Keepers bepalen het tempo van de aanval.
· Als je achter staat, moet je eigenlijk een extra verdediger inbrengen. Want als je wilt aanvallen, moet je de bal kunnen veroveren.
· Het grote Ajax destijds kon jagen op de bal, omdat er genoeg verdedigers in het elftal rondliepen.

Gerrit S.


(Uit Deldens Weekblad d.d. 29 november 2000)

Beltman Mechanisering nieuwe hoofdsponsor van de S.V. Delden

Bar-Disco Empire New York en Helderman Sport sponsor van het 2e en 4e elftal

Met ingang van seizoen 2000/2001 is Beltman Mechanisering de nieuwe hoofdsponsor van de S.V. Delden. Het duurde even, want de firma Beltman wenste dat alles in de puntjes verzorgd werd. Dit gebeurde ook en er kon een ware fotosessie plaatsvinden op de Mös. Dit onder strakke regie van fotostudio Eddy Morskate, die het gehele fotowerk voor zijn rekening nam. Het eerste elftal en begeleiding werd compleet in een nieuwe outfit gestoken. Ook het tweede onderging een metamorfose, de familie Oude Tijdhof bood dit team een compleet nieuw tenue.

Het nieuwe team, S.V. Delden 4 kreeg bezoek van de directeur van Helderman Sport uit Hengelo, ook zij kunnen net in het pak seizoen 2000/2001 in gaan. Beltman Mechanisering zal de komende vijf jaar borg staan als hoofdsponsor van de S.V. Delden.

Alle sponsors zijn terug te vinden op de website van de S.V. Delden, www.svdelden.nl (en de foto's bij de senioren). De nieuwe sponsor van de S.V. Delden werden door PR bestuurslid Jan Brinkcate bloemen aangeboden. In het clubgebouw werd met een hapje en een drankje deze belangrijke dag voor de S.V. Delden afgesloten.


Geef de pen door.....

Schoonvaders vervullen een belangrijke rol in de voetballerij. Wat was Cruijff zonder Coster of wat zijn de broertjes De Boer zonder schoonpapa Cohen. En wat is Bertje Otten zonder Gerrit Seppenwoolde? Juist, niets ! Gerrit heeft mij uit Weesp gehaald waar ik qua voetbal letterlijk en figuurlijk aan lager wal was geraakt. Net toen ik als Tubantiaan de schoenen aan de wilgen had gehangen, belde Gerrit me of ik via een soort Randstad uitzendbureau constructie bij Delden wilde gaan voetballen. Na intensief overleg met vriendin en dochter Anita greep ik deze unieke kans.

Mijn eerste wedstrijd voor de SV kan ik nog goed herinneren. Augustus 1989, de velden maagdelijk groen, klaar voor een nieuw seizoen. We moesten tegen Depen 3 hadden ze me verteld. Ik pakte mijn Beste Boek voor de Weg en begon te zoeken hoe ik het snelst van Weesp naar Depen kon rijden. Maar dat leverde niets op. Het Beste Boek van de Weg kent geen Depen. Ik Hans Langenberg bellen: ‘Zeg Hans waar ligt Depen eigenlijk?’. ‘Ie kent Depen toch wah ?!’, vroeg Hans me verbaasd. Ik, met altijd een voldoende voor Twentse topografie, begon aan me zelf te twijfelen. ‘Nee, Hans , eerlijk gezegd nog nooit van gehoord’. Depen is Diepenheim, mafkees!, zei Hans!

De eerste wedstrijd verliep direct al lekker. Kerels waar mee je kan tikken in een wijkagent-plus tempo en achterin een paar rücksichtsloze killers, waarvan een zekere Toon de rare gewoonte had inlegkruisjes te gebruiken als scheenbeschermers..

Het uitzendcontract werd dan ook snel omgezet in een vast dienstverband. SV Delden is een club naar mijn hart ook blijf ik als Hengeloër een gastarbeider. Na het eerste seizoen kreeg ik zelf de kans een paar wedstrijdjes met het eerste mee te doen. Qua voetballen ging het wel al, geloof ik wel dat de toenmalige trainer, de heer Aellerinck , mijn conditie enigszins overschatte.

Vanwege drukte met mijn baan en de politiek, kwam ik weer snel terug naar ons All Stars team op leeftijd. Ieder jaar doen we mee voor de prijzen. Een keer is het ons gelukt en als we wat vaker effectiviteit boven schoonheid hadden geplaatst, hadden we ongetwijfeld vaker de titel naar Delden gehaald. Voetballen is winnen, maar bovenal plezier hebben en genieten van de schoonheid van het spelletje.

Iedere zondag hunker ik weer naar het kopje koffie van Bennie om kwart over negen, de lucht van bier en massageolie en natuurlijk de tactische besprekingen van Paul.

Mijn laatste opzienbarende ervaring is die van grensrechter of zoals ze dat nu noemen ‘assistent-scheidsrechter’. Na een spoedcursus van 20 seconden over de spelregels die Delden 5 hanteert, zakte ik finaal voor mijn eindexamen. Na 20 minuten kon ik de vlag inleveren bij Wim Mensink, een meester als het om het hanteren van de spelregels van Delden 5 gaat.

Verschillende media hebben melding gemaakt van de verloedering van deze o zo beloftevolle linkspoot.

Nee, nooit meer assistent-scheidsrechter, maar lekker aan de linker lijn, acties maken, voorzetten en The Wold kan ze er in knallen.

Ik hoop op nog vele jaren voetbalplezier in geel en blauw!

De pen geef ik door aan de Berry van Aerle van Delden 5, de man die voor niemand aan de kant gaat maar nu geveld is door een vervelende blessure: Ronnie Hendrikse!

Bert Otten


Delden 3 richt blik omhoog

Sorry, sorry, sorry. Wij, Delden 3, staan onderaan, en dat was niet de bedoeling. De reden voor de laatste plaats laat zich raden: we hebben iets te veel wedstrijden verloren. En dat komt weer doordat wij de tegenstanders vaker laten scoren dan de tegenstanders ons. En dat laatste was ook niet de bedoeling.

We zitten nu ongeveer op de helft van de competitie; uit tien wedstrijden hebben we slechts vier schamele puntjes gehaald. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken gaan neerzitten. Integendeel. We proberen juist de zonnige kant van de situatie in te zien. En eigenlijk is dat helemaal zo moeilijk nog niet. Er zijn namelijk genoeg bemoedigende ontwikkelingen binnen Delden 3 te bespeuren om er met elkaar de schouders onder te blijven zetten. Laten we die ontwikkelingen hier maar eens even nalopen.

De keeper en zijn handschoenen

Aan het begin van het seizoen hadden we geen keeper. En dat leidt, op zijn tijd, onherroepelijk tot chaos in de verdediging. Een groot deel van de doelpunten die we tot nu toe tegen kregen, is hier dan ook op terug te voeren. Eerlijk gezegd hebben we op dit moment eigenlijk nog steeds geen echte keeper, maar het wegranselen van de ballen gaat Erwin wel steeds beter af. Laten we hopen dat Erwin er in slaagt deze ‘groei’ door te zetten.

Bovendien zijn we van plan nieuwe keeperhandschoenen aan te schaffen. We zijn benieuwd of deze diepte-investering al op korte termijn vruchten af zal werpen. En ook zijn we benieuwd wie uiteindelijk deze nieuwe keeperhandschoenen voor zich zal opeisen. Erwin? Of toch onze hopelijk weldra gerevalideerde Edje? De spanning in en om de doelmond van het derde blijft bestaan…

De blessures en de winterstop

Een andere reden voor de lage positie die Delden 3 momenteel inneemt is de lappenmand, die helaas ook dit seizoen weer continu goed gevuld blijft. Brummie is in dit opzicht al sinds jaar en dag een vaste waarde. En wat te denken van Basic, die het enthousiasme dat hij zo vroeg in het seizoen aan de dag legde, heeft moeten bekopen met een overbelast middenvoetsbeentje. Net als Basic klaagt ook Jan Joost niet zo snel, maar die moet wel regelmatig op het tandvlees lopen – ‘niet forceren’ is hier wekelijks het devies. Dit devies had Zuk wellicht ook beter in zijn oren kunnen knopen: al slaande tegen een balletje (golf of tennis, maakt niet uit) kreeg hij last van zijn rug. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is aanvoerder Remco de laatste tijd gaan sukkelen met zijn knie.

Zo bij elkaar gezet ziet het er niet zo best uit natuurlijk, maar… wanneer de nood hoog is, is de redding nabij. In dit verband is onze hoop gevestigd op – het zal u niet verbazen – de winterstop. Wanneer de genoemde spelers in de periode van sneeuw en ijs geen al te gekke dingen uit halen, moeten er aan het begin van de tweede helft van de competitie toch weer meer dan genoeg fitte spelers op de been te brengen zijn, zo is de algehele verwachting.

Nieuw talent en de communicatie

Een ontwikkeling die direct te maken heeft met het voornoemde groot en klein blessureleed is de alsmaar voortdurende zoektocht naar nieuw talent. Om de een of andere merkwaardige reden gaat deze zoektocht Delden 3 nog steeds vrij goed af. In het vorige clubblad konden al de namen van drie nieuwe talenten genoemd worden (Bjorn, Jorret en Mauritz). Inmiddels kunnen we melden dat er weer twee (ja, jammer hè, net geen drie) enthousiastelingen bij zijn gekomen. Hun namen: Marco en Arjen. Dit brengt het aantal derde-elftal-spelers-op-papier op achttien. Dat geeft de burger moed, nietwaar?

Maar met al die nieuwe spelers in het team, loopt het in het begin natuurlijk niet allemaal even vlot. Immers: ‘elf talenten in de wei spelen niet per sé een gewonnen partij’ en dat geldt ook voor Delden 3. Jongens die al sinds mensenheugenis in het derde spelen, moeten ineens weer een paar nieuwe namen aan nieuwe gezichten koppelen (en dat valt niet mee he, Rian?). De communicatie in het veld was in het begin dan ook nogal eens wat gebrekkig: ‘Hij daar’ wou wel een keer rechtshalf spelen. Bovendien is het een probleem dat de nieuwe en de oude spelers elkaar in het veld moeten leren ‘vinden’. Maar goed, dat zijn van die dingen die na verloop van tijd vanzelf beter gaan. Gelukkig maar dat we bij Delden 3 alle tijd hebben; de druk op ons is niet zo gek groot (net als de kans dat trainer Henkie G. na de teleurstellende seizoensstart de laan uit gestuurd wordt, trouwens).

Wedstrijden en trainingen

Hoewel je het aan de onze positie op de ranglijst niet af kunt lezen, hebben we al met al toch best een paar aardige wedstrijden op de mat gelegd. Tegen Haaksbergen 4 bijvoorbeeld werd een ernstig vroege 0-3 achterstand omgebogen in een 3-3 gelijkspel. En uit bij kampioenskandidaat TVO 3 hadden we, mede dankzij ‘echte’ keeper Mark van het vierde, de hele wedstrijd uitzicht op een dik verdiend puntje. Jammer genoeg werd nipt met 3-2 verloren.

De laatste twee wedstrijden van november werden helaas dik verloren, maar lieten toch een stijgende lijn zien: op de met 0-11 verloren wedstrijd tegen Holten 5 volgde een 10-2-verlies tegen HSC’21 7. Zoals gezegd: we proberen overal de zonnige kant van in te zien.

Het laatste positieve punt dat ik hier even onder de aandacht wil brengen is de (wat mij betreft donderdagse) training van Henkie G.. Deze wordt onverminderd goed bezocht. En terecht, want het niveau van zowel de training als de spelers individueel (of hij nu uit het derde of het vierde elftal komt) gaat week in, week uit omhoog.

U merkt het: er zijn in en om Delden 3 voldoende lichtpuntjes aan te wijzen. We staan op dit moment dan misschien wel troosteloos onderaan, maar we zien de tweede seizoenshelft toch vol vertrouwen tegemoet. Delden 3, kortom, richt de blik omhoog, onder het welbekende motto "Kom op he, kan nog makkelijk!"

Jan


S.V. Delden online – oproep!

In het vorige clubblad hebben we geprobeerd u op de hoogte te brengen van zoveel mogelijk ins en outs van de enige echte officiële S.V. Delden-website. Dat wil zeggen: van de website zoals die er rond die tijd aan toe was, want sindsdien hebben wij als – zeg maar – internetcommissie bepaald niet stil gezeten. Er zijn diverse onderdelen toegevoegd aan de website en daarnaast zijn enkele veranderingen (verbeteringen, hopelijk) doorgevoerd, ook naar aanleiding van reacties vanuit ‘het publiek’.

Het lijkt erop dat de website steeds meer gaat ‘leven’, en dat is mooi. Van de kant van zowel het hoofd- als het jeugdbestuur worden regelmatig meer en minder belangrijke mededelingen en wetenswaardigheden naar de website doorgesluisd. Iets wat erg belangrijk is, want we willen de site vooral een bron van (actuele) informatie laten zijn. En dat kan niet zonder hulp vanuit de rest van de vereniging. Vandaar ook de volgende oproep.

Jongens en meisjes, dames en heren. Volg het voorbeeld van het bestuur en stap (dat mag ook per e-mail) met al uw mededelingen naar de internetcommissie. En schroomt u ook niet met uw commentaar aangaande de website. Bovendien zouden we het leuk vinden wanneer er vanuit de jeugd met enige regelmaat nieuwtjes, wedstrijdverslagen, foto’s of wat dan ook binnen zou komen op ons mail-adres. Hoe meer, hoe liever. Foto’s van spelers en informatie over de spelers is een heel goed idee bijvoorbeeld, maar die info moet wel vanuit de elftallen zelf komen, of wellicht van fanatieke ouders…

Laat uw creativiteit dus de vrije loop en stuur uw potentieel web-brouwsel op.

We zijn benieuwd wat u ermee doet en zijn ervan overtuigd u binnenkort te treffen in ’n CyberMös, te vinden op de alom bekende URL: http://www.svdelden.nl (dat rijmt).

Edwin, Jan, Marc, Marthijn en Urban


Ken je klassiekers

1. Bij welke zondaghoofdklasser ontwikkelde Arnold Bruggink zijn talenten?
2. Welke twee Nederlanders droegen halverwege de jaren negentig het shirt van het Italiaanse Padova?
3. In welke wedstrijd was de "de hand van God" actief?
4. Welke Duitser speelde zowel voor Real Madrid, Atletico Madrid als voor Barcelona?
5. Welke trainer leidde PSV naar de Europacup 1?
6. Welke club mag zich het komende jaar "wereldkampioen clubvoetbal" noemen?
7. Welk persoon heeft de Engelse bond aangetrokken als hoofdtrainer van het Engelse elftal?
8. Hoe heet "die andere club uit Munchen"?
9. Wat is de thuishaven van Leeds United?
10. Wie stootte dit seizoen Feyenoord uit de voorronde van de Champions League?


KNVB-internetsite: Vraagbaak voetballend Nederland

Moet je zaterdag voetballen, maar ben je vergeten waar? Al jaren van plan een trainerscursus te doen, maar nog nooit iets van gekomen? Op zoek naar een kaartje voor het Nederlands Elftal? Geen idee op welke plaats jouw team staat? Wil je weten hoe Jong Oranje vorige week heeft gespeeld? Vragen die velen van u wellicht bekend in de oren klinken. En dat is helemaal niet zo vreemd. De KNVB heeft immers bijna een miljoen leden die wekelijks voetballen of op een andere manier in de voetbalsport actief zijn. Om iedereen met dit soort vragen zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, heeft de KNVB een eigen site op internet geopend.

Internet, ofwel World Wide Web, is voor sommigen al lang een zeer bekend fenomeen, voor anderen misschien nog abacadabra. Toch gaan steeds meer organisaties het belang inzien van hun aanwezigheid op de virtuele snelweg. Dat is logisch, want internet is het snelst groeiende communicatiemiddel aller tijden. Bovendien ook een goede en leuke manier om met mensen in contact te komen. En dat is nu precies wat de KNVB wil: direct in contact komen met haar leden en hen op de snelle en actuele wijze van dienst te kunnen zijn met de juiste informatie.

Eenvoudig

Maar hoe werkt de site nu precies? Eigenlijk is het allemaal ontzettend eenvoudig. Je wilt bijvoorbeeld weten waar en hoe laat je volgende week moet spelen? Op de internet-pagina www.knvb.nl klik je op het kopje Competities. Hierin zijn alle uitslagen, standen en programma’s te vinden. Van de pupillen tot en met de veteranen, van de negende klasse tot en met de KPN Eredivisie. Met een klik op de muis verschijnt binnen enkele seconden de juiste pagina op je scherm en kun je de naam van je club invullen.


Oplossing Ken je klassiekers

1. Stevo Geesteren
2. Michel Kreek en Leonard van Utrecht
3. Engeland – Argentinie WK’86 Mexico
4. Bernd Schuster
5. Guus Hiddink
6. Boca Juniors (Argentinie)
7. Sven Goran Eriksson
8. 1860 Munchen
9. Elland Road
10. Sturm Graz


Jeugdhoek

De winterstop is in volle gang. Tijd om eens terug te kijken. Het E-team presteerde prima met de leiders Hondebrink en de Groot en training van Mariska Westerhof. Na de winterstop zal de training verzorgd worden door Dini Oplaat en de A1 spelers Tom Gooselink en Rob Zomerdijk. Dini zal ongetwijfeld veel plezier hebben aan de trainerscursus die ze volgt samen met Mariska Westerhof. Voor de twee jonkies uit A1 worden het de eerste schreden op het trainerspad. Jongens veel plezier en succes!!

Het E1 team werd kampioen!! Het team van Baldwin en Mark was een klasse apart. Jongens nogmaals gefeliciteerd!! Na de winterstop zal het team getraind worden door een nieuwkomer: Erik oude Scholtenhuis, Het team zal geleid worden door Daniël Higgenbotham.

Het kampioensduo Baldwin en Mark zal het D1-team gaan trainen en leiden.

Bij C1 is Erik Berghuis om persoonlijke redenen gestopt met de training. Erik ook langs deze weg bedankt voor je inzet en we zien je ongetwijfeld terug bij onze club. We hopen inmiddels een vervanger voor Erik gevonden te hebben. Jan Vriezekolk en Mauritz Koebrugge houden de leiding in handen.

A1 presteerde wisselend. De formatie van Stef Hofman had met veel blessure leed te maken. Hopelijk gaat het na de winterstop beter. Als leider blijft Carl Hemersma bij de groep de vlaggenist is Mark Tuitert.

Voor velen van jullie is internet inmiddels een normale zaak. Kijk eens op de pagina van S.V. Delden. Je blijft dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten. Kijk op www.svdelden.nl.

Prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief 2001.

Richard Brunnekreef.


Het S.V. Delden D-team!

Elke zaterdagochtend gaat het D-team van S.V. Delden voetballen. Onder leiding van Daniël Higgenbotham.

Het D-team begon aan het begin van het seizoen goed. Ze hadden de eerste, en de op een na laatste overwinning binnen gehaald. Na die overwinning ging het slecht met het D-team qua punten. Maar de sfeer bleef er uitermate gezellig ondanks de tegenslagen.

Verder gaan we met de tweede overwinning. We moesten tegen WVV Hengevelde, waar we de vorige keer hadden verloren. Na de vaste warming-up ging het D-team het veld op. Al snelstonden we met 1 – 0 voor….., maar dat zou niet lang duren want WVV maakte ook een doelpunt. Toen waren wij weer aan de beurt en dat ging zo door totdat het 3 – 3 was. Toen was het rust. Daniël vertelde wat en gaf tips.

Toen we weer het veld opkwamen ging het heel goed. Het werd 6 – 3. Dat is mede te danken aan "Jelmer Beeks" (de linksvoor van het D-team). Na de wedstrijd hadden we een patatje gekregen van Daniël.

Maar helaas gaat Daniël weg bij het D-team, daarom heeft hij een afscheidsfeestje gegeven. Dat feest was heel leuk.

Verder zijn de trainingen van Daniël ook heel leuk. Eerst een paar oefeningen en daarna partijtje.

Namens het hele D-team……….. Daniël bedankt!!!


Enkelspel: Ibrahim Schambo

Hoe oud ben je? 10 jaar.
In welk team speel je? D1.
Vind je dat een leuk elftal? Ja.
Waarom vind je het leuk? Leuke jongens en leider.
Wie is jullie leider? Daniël
Wie is jullie trainer? Daniël.
Op welke positie speel je? Spits.
Vind je dit een fijne positie? Ja.
Wat is het leukste wat je bij S.V. Delden hebt meegemaakt? Afscheidsfeestje van Daniël.
Waar ben je goed in? Alles.
Waar ben je niet zo goed in? Niets.
Waar oefent de trainer met jullie het meest op? Partijtje.
Wie vind je de beste voetballer bij S.V. Delden? Weet ik nog niet.
Wie is de beste voetballer van Nederland? Kluivert.
Welke club is de beste? Frankrijk. Wie zijn je vrienden? Heel veel.
Welk meisje vind je leuk? Niemand.
Heb je nog meer hobbies dan voetballen? T.V. kijken.
Welk tv-programma vind je het leukst? Cartoon net.
Welke muziek vind je leuk? Top 40.
Waar heb je een hekel aan? Ruzie.
Wat eet je het liefst? Patat.
Wat vind je van de club S.V. Delden? Leuk.
Wat zou je bij S.V. Delden willen veranderen? Niets.