SV Delden heeft op zondag opnieuw geen punten weten te behalen. In Diepenheim ging de ploeg van interim trainer Marco Dijkman met 3-1 onderuit tegen de nummer twee van de ranglijst. Door de nederlaag zakt Delden van de twaalfde naar de dertiende en laatste plek.

Delden kwam in de eerste helft veel beter voor de dag dan vorige week. Verdedigend stond het goed het ook aanvallend lieten de blauw-gelen zich niet onbetuigd. Delden leek ook al vroeg in het duel op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de 22e minuut volgde alsnog de verdiende voorsprong via Joost Hendrikse: 0-1. Ook in het restant van de eerste helft speelde Delden prima.

Na de pauze kantelde het spelbeeld langzaam en voerde Diepenheim de druk op. Delden hield nog lang stand, maar in de 74e minuut viel toch de gelijkmaker. Ook een gelijkspel zat er uiteindelijk niet in voor de bezoekers. De thuisploeg scoorde niet veel later de 2-1 en kreeg daarna ook nog een strafschop. Deze werd in eerste instantie wel gepareerd door de doelman van Delden, maar in de rebound was het toch raak. Eindstand: 3-1.