SV Delden heeft op zondagmiddag hele goede zaken gedaan in de Derde Klasse A. De ploeg van trainer Rob Bakker won bij concurrent Ruurlo en zag WVV verrassend onderuit gaan tegen hekkensluiter Heeten. De blauw-gelen staan nu weer op een gedeelde tweede plek op de ranglijst.

Delden ging prima van start in het uitduel. Tegen de goed voetballende tegenstander hadden de bezoekers de zaken uitstekend op orde en kwamen na 10 minuten spelen op 0-1. Een mooie aanval eindigde bij Sven Lutke Willink die oog in oog met de doelman van de tegenstander koel bleef. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Ruurlo had het meeste balbezit maar de beste kansen waren voor de Deldenaren. Gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Ruurlo had de bal, maar dat vond Delden prima. De beste mogelijkheden waren namelijk wederom voor de ploeg van Bakker. Ondanks een aantal opgelegde kansen wist de ploeg uit Delden niet te scoren. Een kwartier voor tijd brak ze dat op toen Ruurlo na corner en een daaropvolgende scrimmage op 1-1 kwam.

Trainer Bakker vreesde even dat het duel uit handen werd gegeven, maar dat gebeurde niet. Matay Akfidan gaf in de 85ste minuut de bal niet voor maar rondde zelf af: 1-2. Ruurlo stuurde in de laatste minuten ook de doelman mee naar voren op zoek naar een punt, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Uit de counter bepaalde Scott Wold de eindstand op 1-3.