Of het door de Oranje outfit kwam van de tegenstander of wellicht de naweeën van een goed gevierde Koningsdag, maar Delden liet onder een fraai voorjaarszonnetje een bijzonder matige partij zien. En toch werd er met 4-1 gewonnen en steeg de ploeg van trainer Rob Bakker naar de 2e plaats in de 3e klasse. Het kan verkeren!

Tegenstander Lemelerveld was geen schim van de ploeg die Delden tijdens de winterstop over de knie legde en wellicht was het daarom dat Delden vandaag goed weg kwam. Verdedigend stonden met name Matay Akdifan en Doeke Brandt uitstekend gepositioneerd, maar eenmaal in balbezit was het bijzonder matig. Ook de broertjes Wold konden geen potten breken en waren niet in staat voordeel te halen uit het balbezit. Dat SV Delden na 22 minuten spelen op  een 1-0 voorsprong kwam, was het gevolg van de individuele klasse. Sven Wold leverde een heerlijk steekpassje af en ditmaal wist Christiaan Vreriks er wel raad mee. De prima fluitende scheidsrechter, die een makkelijke middag had, nam het vlagsignaal gelukkig niet over. Delden kon er niet lang van genieten, want vanaf de aftrap stond het heel vlot 1-1 en wederom werd het vlagsignaal, niet overgenomen.

Even later ging Jesse Beukert uitstekend door en schoof de bal langs de keeper. Scott Wold maakte aan alle onzekerheid een einde door bijna op de doellijn de 2-1 binnen te schieten. Met matig voetbal en veel onnodig balverlies werd de rust gehaald.

Binnen een minuut in de 2e helft was het Nick Stokkentreeff die de bal op het middenveld veroverde en Christiaan Vreriks op maat bediende. Die speelde beheerst de doelman uit en zo stond de 3-1 al op het bord, voor dat menigeen het gezien had. Het getoonde spel werd er niet beter op en voor Delden was het een geluk dat de tegenstander weinig dreiging kon vertonen. Matay Akdifan ging voor een poging prima door op rechts. Alle vorige pogingen gingen verloren, maar ditmaal leverde zijn voorzet het mooiste doelpunt van de middag op. Wel in eigen doel geschoten door een verdediger van Lemelerveld! Een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel één met een uiterst hoog rendement.