Klik op de foto voor meer foto's

 

Afgelopen weekend was het zover; ons jaarlijkse voetbalkamp voor de jeugd t/m JO12! Op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni 2023 heeft SV Delden haar tentenkamp opgeslagen bij “Camping Bella SV Delden” op Sportpark de Mors in Delden! Wat was de jubileum editie gaaf en wat hebben we genoten!

 

Overdag mochten wij +/- 100 kinderen verwelkomen en ’s nachts bleven er +/- 70 slapen op onze “Camping Bella SV Delden”. Gezien het warme weer en om gave activiteiten aan te bieden, was ons hoofdveld omgetoverd tot een waar water- en speelparadijs! Er was een stormbaan, er was een levend (water) sjoelbaanspel, voetbaldarts, een levend tafelvoetbalspel en allerlei overige voetbal- en waterspelletjes klaargezet. Op veld 3 hadden wij ons tentenkamp opgezet en hier konden alle kinderen vanaf JO8 blijven slapen in vooraf opgezette tenten. Voor alle leeftijden was er iets te doen en wat is er nu leuker dan met je voetbalvrienden avonturen te beleven en plezier te maken!

 

Het weer tijdens ons voetbalkamp was goed, maar misschien wel iets te goed/warm! Er was dan ook volop gelegenheid ingebouwd om lekker wat te eten/drinken en werd er natuurlijk veelvuldig ingesmeerd. Daarnaast hebben wij het programma ook iets aangepast en waren er meer drinkmomenten en ook meer gelegenheden in de schaduw te chillen. Zo was er bijvoorbeeld de mogelijkheid om binnen in Sporthal de Mors een film te kijken op het grote scherm. De faciliteiten op ons sportpark zijn top voor elkaar en hebben hier dit weekend optimaal (flexibel!) gebruik van kunnen maken #sportkantinedefinish, #SBR, #SportparkDeMors

 

Bij een camping en aan het einde van een warme dag hoort natuurlijk een BBQ! Wij hadden dan ook via Vlees & Partyservice Rob Kleinsman een top verzorgde BBQ voor onze campinggasten en hulptroepen. Van gasbarbecue, vlees, salades, stokrood tot bestek; alles was goed geregeld en werden hierin volledig ontzorgd. Iedereen heeft genoten en het was goed vertoeven in de schaduw na zo’n warme dag!

 

De jongste jeugd (kabouters/welpen) zijn ’s middags naar huis gegaan en voor hen zat het kamp erop. Moe, maar voldaan gingen zij na ontvangst attentie van SV Delden met hun ouders/verzorgers naar huis. De jeugd JO8 t/m JO12 gingen na de BBQ verder met programma van het kamp. En wat een gaaf programma was het nog! In overleg met Zwembad De Mors (SBR) en onder begeleiding badmeesters, mochten wij namelijk buiten openingstijden in de avond tot 20:00u discozwemmen! Heerlijk verkoelend zwemmen en in het water spelen was een welkome afwisseling na een warme dag! Daarnaast verzorgde DJ Victor De Jong, leider bij JO8 en in zijn vrije tijd professioneel plaatjes draaier/gangmaker bij The Vinyl Brothers, voor de extra sfeer met muziek. Er konden verzoeknummers ingediend worden en er werd door iedereen volop verkoelend gefeest en gezwommen!

 

Bij terugkomst van het zwemmen was er ons avond/nachtprogramma. Er kon de UEFA Champions League finale gekeken worden op een groot scherm in Sporthal De Mors, er kon lekker buiten verder gefeest/gechild worden bij het kampvuur en/of tentenkamp of er kon natuurlijk gevoetbald worden. Ook was er voor iedereen nog volop lekkers qua eten en drinken aanwezig. Zo werd er bijvoorbeeld een kampvuur gemaakt (in een betonnen vuurschaal op betonnen tegels) waarop kinderen zelf marshmallows konden roosteren. Super leuk/lekker! De kinderen die wilden gaan slapen, gingen naar hun tent en konden slapen, maar, zoals dat op kamp hoort, werd er vooral ook nog veel gefeest en was het nog lang ’s nachts onrustig!

 

Na een kort nachtje waren de eerste kinderen als weer om 05:45 uur (!!) wakker en aan het voetballen. Om 8:00u werd de rest wakker gemaakt en zijn wij rond 8:30u lekker gaan ontbijten. Hiervoor hadden wij ons inmiddels befaamde “ontbijtstraatje” ingericht en kon er per leeftijdscategorie ontbijt afgehaald worden en genuttigd. Hierdoor waren wij vrij vlot klaar en konden wij, nadat er wederom een insmeerronde per team was geweest, verder met het programma. Voetbal is een teamsport en vandaar ook dat wij onder het mom; ‘samen feesten, samen opruimen’, ons tentenkamp binnen no time hadden opgeruimd. Nogmaals dikke complimenten hiervoor aan alle kinderen!

 

Bij een voetbalkamp hoort natuurlijk ook lekker voetballen en ook e-games horen er tegenwoordig bij! Naast voetballen, kon er dan ook binnen (verkoelend) worden gegamed. Wij hadden hiervoor een heuse professionele ‘gameroom’ ingericht op de 1e verdieping van Sportkantine De Finish. Hier stonden 20 PlayStation consols en schermen klaar en konden de kinderen tegen elkaar FIFA23 spelen. Erg gaaf ook en kinderen waren enthousiast!

 

Voor het voetbaltoernooi hadden wij verschillende gemixte teams gemaakt van JO8 t/m 10 spelers en JO11 en JO12 spelers. Deze teams hebben wij een betaald voetbalteamnaam gegeven en tegen elkaar laten voetballen in de aangegeven twee klassen. ’s Ochtends hebben de jongsten gevoetbald en ’s middags de oudste jeugd. Tussendoor was er een lekker lunch met patatjes en wat drinken. Bij de klasse JO8 t/m JO10 heeft team Bayern München gewonnen en bij de klasse JO11 en JO12 mix teams; FC Twente.

 

Na afronding van het toernooi was het einde van het kamp in zicht gekomen en kwamen de eerste ouders om hun eveneens, moe, maar voldane kinderen, op te halen. Ook deze kinderen kregen van SV Delden hun jubileum attentie (SV Delden rugzak, t-shirt, zonnebril) en zijn toen nadat zijn hun spullen hadden opgehaald, naar huis gegaan. De gave jubileum attentie is mede mogelijk gemaakt door Evelien Lansink van EvenAnderz.

 

Er zijn momenteel nog wel wat spullen blijven liggen. Dit gaat van (FC Twente) shirt, bidons, slipper (s) tot een hoofdkussen en vergeten luchtbed. Deze spullen hebben wij verzameld en daar waar mogelijk in één doos gedaan. Deze doos met opschrift “gevonden kamp 2023” staat bij de gevonden voorwerpen achter de kleedkamers die door SV Delden gebruikt worden.

 

SV Delden beschikt over een geweldig team aan jeugdtrainers/leiders en andere vrijwilligers. Hierdoor hebben we weten te regelen dat er voor iedere leeftijdscategorie een bekende leider en/of trainer aanwezig was om de groepen te begeleiden, werd het kamp opgebouwd/versierd, waren de boodschappen gehaald, was het ontbijt, de lunch en het avondeten verzorgd en hebben wij ons mooi sportcomplex weer ‘fris en fruitig’ kunnen opleveren na het voetbalkamp. De samenwerking met onze ‘noabers’ van SBR, het Aparthotel en Park Camping Mooi Delden, was ook fantastisch! Zonder al deze hulp/medewerking was dit kamp niet mogelijk geweest en/of zo succesvol geworden! De kinderen hebben genoten en mede namens hen en SV Delden, nogmaals geweldig bedankt!

 

Wij kijken terug op een fantastisch (jubileum) voetbalkamp 2023 en hopen dat iedereen net zo heeft genoten als wij !

 

P.s.: Ons jubileumjaar is nog niet voorbij! Zie ook: https://www.svdelden.nl/100-jarig-jubileum

 

 

Met sportieve groet,

Kamporganisatie SV Delden