SV Delden heeft op zondag drie punten gepakt in het thuisduel met Hoeve Vooruit. De ploeg van Wouter Kwakkenbos boekte een spectaculaire 5-4 overwinning. Halverwege stond de thuisploeg nog op een 1-4 achterstand.
Delden kwam op het eigen sportpark De Mors dramatisch uit de startblokken. De ploeg was onherkenbaar en stapelde fout op fout. Het duurde nog tot de 15e minuut voordat Hoeve Vooruit de Deldense onzorgvuldigheid afstrafte: 0-1. Net voor het half uur kwamen de bezoekers ook op 0-2. In de 32e minuut deed Delden iets terug via Scott Wold, maar een paar minuten later herstelde Hoeve de marge van twee: 1-3. De gifbeker was voor Delden echter nog niet leeg. Voor de pauze viel ook nog de 1-4 waardoor Delden een verloren wedstrijd leek te spelen.

Na de pauze bleek echter niets minder waar. De blauw-gelen kwamen heel anders uit de kleedkamer en kregen direct een paar goede kansen. In de 52e minuut zorgde Scott Wold voor de 2-4 en een minuut later werd het 3-4 door Sven Lutke Willink. Laatstgenoemde zorgde in de 75e minuut ook voor de 4-4 , waardoor Delden in ieder geval een punt leek veilig te stellen. Met nog een kwartier op de klok ging Delden echter vol voor de winst. En deze kwam er ook, tot groot genoegen van de toeschouwers op het zonovergoten sportpark. En hoe. Sven Lutke Willink had zijn mooiste kunststukje tot het einde bewaard. In de 81e minuut diende de kans zich aan en bedacht hij zich geen moment. Met een geweldige omhaal knalde hij de bal achter de verbouwereerde doelman van Hoeve. Hij bracht hiermee Delden de winst, completeerde zijn onvervalste hattrick en scoorde de fraaiste treffer van de dag. Eindstand: 5-4.