Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Delden 1 - EGVV 1
(3 oktober 2010)

Een penalty in de 86e minuut bracht SV Delden alsnog de winst en de gewenste 3 punten. Maar het ging uiterst moeizaam en iedereen leek zich verzoenen te hebben met het gelijke spel. In de eerste helft was het wel anders. SV Delden begon zeer scherp aan de wedstrijd. EGVV leek onder de voet te worden gelopen, want een waar bombardement aan kansen daalden neer op het doel van EGVV. Al in de eerste vijf minuten waren er drie beste kansen voor Colin Neuber te noteren. Het was duidelijk spitsuur voor het doel van EGVV. Vaak in paniek werd de bal geruimd door de verdedigers uit Gelselaar. Bij SV Delden ontbrak de rust en creativiteit om een karrenvracht aan kansen om te zetten in een treffer. De beste kans was in de 12e minuut voor Wim Holterman, hij waagde maar eens een poging van afstand. De doelman kon met een ultieme redding de bal nog uit de hoek slaan. Als je de kansen zelf niet benut valt de treffer aan de andere kant. Zo gaat het vaak en ook nu was daarop geen uitzondering. Het gehele SV Delden-team was gefocust op de aanval en lieten Edwin Megelink geheel vrij staan nabij de middencirkel. Een weggeroeide bal kon hij oppikken en geheel ongehinderd van zo’n 30 meter de bal in de hoek knallen. Een Lucky, maar wonderschoon doelpunt voor EGVV en tegen alle verhoudingen in de voorsprong voor de gasten uit Gelselaar. Het veranderde niets in de strijdwijze van SV Delden. Het bleef beuken op het doel van EGVV en in de 19e minuut eindelijk met succes. Na goed voorbereidend werk van Colin Neuber kreeg Coen Witteveen de bal op een presenteerblaadje en schoot keurig de 1 – 1 binnen. Iedereen dacht nu zal SV Delden wel doordrukken, maar gaandeweg werd de druk op het doel van EGVV minder en kregen de verdedigers uit Gelselaar wat meer lucht. Wonder boven wonder bleef de 1 – 1 stand tot de rust staan en alle vertrouwen was er dat het sterke conditionele team van Henk Drenth na de thee wel afstand zou nemen. SV Delden bleef de gehele tweede helft wel de bovenliggende partij, maar de scherpte nam af en daarmee de kansen. Het werd gaandeweg een zwakke vertoning. EGVV vond het allemaal wel best, want zij leken spekkoper te gaan worden door een punt mee te nemen uit Delden. Scheidsrechter Peters dacht daar anders over, want in de 86e minuut ging de bal op de stip. Een heel licht vergrijp was de aanleiding waar leidsman Peters daarvoor wel erg barmhartig was voor EGVV door veel zwaardere vergrijpen binnen de zestien onbestraft te laten. Het buitenkansje werd door Marthijn Zweepe dankbaar aanvaard en liet de doelman kansloos; 2 – 1. Het werd geen monsterscore, maar een uiterst zware bevalling. Het belangrijkste is dat de 3 punten binnen zijn en de rest moeten we maar snel vergeten.