Een zomeravond in 2000. Jorret Averdijk komt een kijkje nemen bij een training van Delden 3, het elftal waar zijn vrienden Sander en Erwin in spelen.
Jorret gaat niet over één nacht ijs, maar bij aanvang van het nieuwe seizoen, tijdens de Schuttersfeesten, is hij aan de beurt. Samen met Bjorn wordt hij gestrikt voor het derde elftal.
Niet onbelangrijk: Jorret en Bjorn hebben het voetballen al geleerd bij Rood Zwart. Dit zijn spelers waar we ook ín het veld plezier mee gaan beleven.
De combinaties binnen de lijnen lopen de jaren daarna inderdaad stukken makkelijker, maar ook buiten het veld weten de spelers elkaar steeds beter te vinden. Jorret is mede-initiator van het eerste 'treeningsweekend' van Delden 3. Zijn enthousiasme werkt, net als bij andere feesten en teamuitjes, aanstekelijk.

Het voetbaltalent blijft niet onopgemerkt. Na enkele jaren Delden 3 wordt Jorret gevraagd voor de selectie. Met grenzeloos optimisme probeert hij het zelfs nog even in het eerste elftal, maar al snel blijkt dat het tweede elftal beter bij hem past.
Jorret speelt de seizoenen daarna vrijwel onafgebroken in het tweede elftal en met succes. Wanneer Mark, ook een goeie vriend van Jorret, vanuit Delden 1 een stapje terug doet om bij Delden 2 de kar te gaan trekken, is de sfeer in het team opperbest. Het feest is helemaal compleet als het tweede elftal in april 2016, voor het eerst sinds twintig jaar, kampioen wordt.
Wat ook mooi is: het team blijft na het kampioenschap grotendeels bij elkaar. Een klasse hoger vallen de resultaten dan misschien wat tegen, het plezier in en om het veld is er dit seizoen niet minder om.

Donderdag 4 mei 2017. Verschillende seniorenelftallen van SV Delden zijn aan het trainen. Om acht uur is het twee minuten stil. Niet veel later wordt het op Sportpark De Mors opnieuw stil...
Het is niet te bevatten dat Jorret nooit meer naar de voetbal zal komen. Niet voor een wedstrijd, niet voor een training, niet voor een feestje...
We zullen zijn kenmerkende optimisme en enthousiasme missen, zowel binnen het team als in de hele vereniging.

Namens alle leden van SV Delden wensen we Jolanda, Sven en de verdere familie en vrienden heel veel sterkte dit onbeschrijflijke verlies te dragen.

Bestuur SV Delden